За брандовете и тяхното произношение

• 28 280
  • 474
  •   1
Отговори
# 75
TRESemmé честичко ми се подмята на работа и нали съм чувала, че на френски последното Е не се чете (да, ама когато е неударено...), в главата ми вече е така. Кой да гледа, че последното Е си има ясно графично ударение... Flushed И така, сега тази марка за мен е ТресЕм, ама какво тресем и къде го тресем... яснота няма. Laughing

E-то е с ударение и се чете в случая.
.....
Xiaomi го чувам в ревютата на английски като 'Шайоуми'.

Huawei е хуауей.

Meglio e мелльо.

БианЧи и мене ме дразни.

И малко офтопик  с известна във Франция козметична марка https://www.laino.fr/. Joy

# 76
А мен много ме дразнеше преди години като навлезе Deichmann (Дайхман) в България как масово му викаха Дийчман. В първия момент даже не разбирах за какво говорят хората (аз съм немски възпитаник 😄).

# 77
  • София
А как се произнася Sinsay? Аз му казвам Синсей, но съм чувала и други вариации.

# 78
TRESemmé честичко ми се подмята на работа и нали съм чувала, че на френски последното Е не се чете (да, ама когато е неударено...), в главата ми вече е така. Кой да гледа, че последното Е си има ясно графично ударение... Flushed И така, сега тази марка за мен е ТресЕм, ама какво тресем и къде го тресем... яснота няма. Laughing

Е-то е ясно, по-интересно е със С или със З го четете? Би трябвало да е Треземе.

# 79
Цитат
И така, сега тази марка за мен е ТресЕм, ама какво тресем и къде го тресем... яснота няма.
Всеки си знае какво,кога,къде,защо,с кого, го тресЕм.WinkПък и рекламата нали е с позитивно послание,значи  за добро се тресЕм.

# 80

Знам, а го знаех и по принцип, но мозъкът ми при първоначален сблъсък е отказал да види графичното ударение и сега се тресем! Laughing
В Испания преди много години произнасяха телекомуникационната марка Orange почти както на френски, но още по-замотано (УуРаанж или нещо такова), а аз свикнала с Ориндж мигах на парцали доста време, преди да се светна за какво иде реч (пак си е моя грешка, че не знаех французите как го казват, ама тогава интернетът и Гугълът не бяха, каквото са днес...).

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 00:14 от Contempladora

# 81
А аз бях втрещена, когато за първи път чух къде слагат ударението на ADIDAS американците. На и-то.

# 82
А как по дяволите се чете марката “ Fjällräven”?
Чете се Канкен Wink
Май само американците произнасят Адидас адИдас - наскоро гледах видео, в което един англичанин им се подиграваше по този повод.

# 83

Как се произнася на български марката на този шампоан.
Би трябвало да е ГлисКур според мен, но не звучи много мелодично май?

# 84
Не знам как бихме произнесли Juicy Couture на български, без да звучим превзето и дали изобщо би станало ясно що за животно е това, но пък сигурно е хубаво да имаш часовник Шопар (Chopard). Smiley

# 85
Тц, не е "канкен". Wink

# 86
Как се произнася на български марката на този шампоан.
Би трябвало да е ГлисКур според мен, но не звучи много мелодично май?

Скрит текст:

# 87
Канкен са мисля само раниците. Аз на моята ѝ казвам “онази с лисицата” хаха

# 88
Шампоанът е Глис - общо взето, ако го напишете в Гугъл и излезе по същия начин в козметични магазини, значи е така.
На мен Глис ми звучи по-благозвучно от Хед енд шоулдърс(това шоулдърс звучи отвратително твърдо с моя и на повечето българи акцент).

Лош Ен Го е забавно. Отдавна съм забелязала, че хората, които не могат да казват Л, бъркат Л и У в чуждите думи (Лолт Дисни съм го виждала доста пъти).

# 89
  • Deutschland/HE
Хаха, ние с дъщеря ми също им казваме "Лисичката" и двете имаме неща от марката, различни модели много са удобни.

Общи условия

Активация на акаунт