Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 322
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Преди си е било за преди.
Наистина ли не схващаш.

# 301
  • София
Схващам, схващам - и ти не знаеш как да е, ама не ти харесва това, което пиша. И двете сме учили геометрия и знаем, че няма как да стане. Проста математика.

# 302
  • sofia
Вълчев каза, че дистанция в клас няма да се пази. Не знам, какво подреждате, но явно си е по вяша инициатива.
Социалната министърка сутринта заяви, че безплатни тестове се предвиждат само за децата в училище. Не и за семействата им.

# 303
Аз също не схващам как в тези малки стаи ще се подредят така чиновете, че да има дистанция. По мое време никога не сме били 40 човека в клас. Да не говорим, че много чинове са двойни в българските класни стаи. При тях за каква дистанция иде реч или тепърва ще ги сменят?
По снимките из нета се виждаха физкултурни салони с подредени чинове, но колко салона има в едно училище, че да стигнат за всички класове?!
При приятелка в Германия са учили на смени от по две седмици децата след 4ти клас. Две седмици на училище, две вкъщи.

# 304
Вълчев каза, че дистанция в клас няма да се пази. Не знам, какво подреждате, но явно си е по вяша инициатива.
Социалната министърка сутринта заяви, че безплатни тестове се предвиждат само за децата в училище. Не и за семействата им.
Социалната министръска защо се е изказвала по този въпрос, в нейната компетенция ли е? Иначе https://parliament.bg/bg/laws/ID/157427
Скрит текст:
„Чл. 61. (1) На задължителна изолация и/или болнично лечение подлежат лица, болни от и заразоносители на холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром, COVID-19 и туберкулоза с бацилоотделяне.
(2) На задължителна карантина подлежат контактни лица на лица, болни от заразна болест по ал. 1. С цел предотвратяване разпространението на заразни болести по ал. 1 на задължителна карантина може да подлежат и лица, които са влезли на територията на страната от други държави.
(4) Задължителната изолация и болничното лечение на лице по ал. 1 и 3 се извършва с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция по предложение на лекаря, насочил лицето за хоспитализация.

(5) Задължителната изолация и/или лечението на лице по ал. 1 и 3 може да се извършва и в домашни условия с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция по предложение на лекуващия лекар въз основа на извършена оценка на съществуващия епидемичен риск. Откъде накъде изолацията в домашни условия трябва да се одобрява а не се полага по право

(6) Задължителната карантина на лице по ал. 2 и 3 се извършва с предписание на директора на съответната регионална здравна инспекция или на оправомощено от него длъжностно лице.

(7) Министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор със заповед определя срока на задължителната изолация и лечението по ал. 5 на лицата по ал. 1 и задължителната карантина по ал. 6 на лицата по ал. 2 в съответствие с епидемичния риск от разпространението на заразната болест.

8   Контактните лица по ал. 2 и 3 не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест по ал. 1 или 3.  ето как ако решат ще тестват деца контактни на дете и семейства контактни на положително дете без да можем да откажем

(9) Министърът на здравеопазването утвърждава образец на предписанията по ал. 4, 5 и 6.

(10) Предписанията по ал. 4, 5 и 6 подлежат на предварително изпълнение.

(11) Заповедите по ал. 3 и 7 и предписанията по ал. 4, 5 и 6 подлежат на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

(12) Заповедите по ал. 3 и 7 са общи административни актове, които се издават по реда на чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс, публикуват се на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и подлежат на предварително изпълнение.“

# 305
  • София
8   Контактните лица по ал. 2 и 3 не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест по ал. 1 или 3.  ето как ако решат ще тестват деца контактни на дете и семейства контактни на положително дете без да можем да откажем
Моят прочит по-скоро е, че не може да се откаже тестването, ако децата са контактни на доказано заразено дете, а не просто контактни на контактните. Честно казано, даже бих била доволна, ако, в случай че детето ми е контактно на друго такова, което е заразено, от РЗИ предложат/заставят да направят тест за тяхна сметка на моето контактно от първи ред.

# 306
Моят прочит по-скоро е, че не може да се откаже тестването, ако децата са контактни на доказано заразено дете, а не просто контактни на контактните. Честно казано, даже бих била доволна, ако, в случай че детето ми е контактно на друго такова, което е заразено, от РЗИ предложат/заставят да направят тест за тяхна сметка на моето контактно от първи ред.
Според най-страховитите конспирации на запад законодатеслвтото в цял свят е променено така че се отваря пролука за извеждане на деца от семейства дори и без симптоми на база на тестове които те смятат че често са неточни, замърсени или фалшивоположителни;

# 307
  • Варна
Ако преди е било пренаселено, както и да ги разместиш, пак няма да има по-голяма дистанция. Играла ли си сокобан?
 В стаите, които учехме няд 40 деца, сега учат до 26, на теб ти е пенаселено ? Трудно ще ти обясня
Естествено, че е пренаселено. А двойни чинове как се нареждат с дистанция? Да не говорим, че дистанцията ти дава само известно време да останеш незаразен, не решава проблема с дългото пребиваване в затворено помещение.

# 308
  • София
Да, бяхме по 40 деца, но нямаше шкафчета. Сега поне при нас са сложени шкафчета за всяко дете в класните стаи.

# 309
Ако преди е било пренаселено, както и да ги разместиш, пак няма да има по-голяма дистанция. Играла ли си сокобан?
 В стаите, които учехме няд 40 деца, сега учат до 26, на теб ти е пенаселено ? Трудно ще ти обясня
Естествено, че е пренаселено. А двойни чинове как се нареждат с дистанция? Да не говорим, че дистанцията ти дава само известно време да останеш незаразен, не решава проблема с дългото пребиваване в затворено помещение.
Доколкото знам буквата П покрай стените е добър вариант или шахматно подреждане

# 310
  • София
Да, и ще си дишат шахматно. Wink и на буквата П.

# 311
  • Варна
Как ще направиш буква п от чинове, които са стояли в три колони една до друга и ще очакваш да има по-голямо разстояние? Пак ще са плътно наблъскани един до друг. Шахматното също не виждам какво променя. Както и да ги наредиш чиновете все тая.

# 312
  • София
Скрит текст:
Май не си разбрала какво съм написала. Мисълта ми беше, че пишеш, че те съмнява да е така и после ми обясняваш същото нещо, което аз съм написала, но по по-друг начин. Не става въобще въпрос кое аз и ти считаме за приемливо или не.

Същественото е, че наличието на активна камера в дома, независимо от платформата, която ползва в момента, представлява киберриск - който е, при това, напълно излишен, понеже само със звук и споделяне на прозорец (НЕ! на екран!) може да се постигне същото ниво на познания и разбиране.

Нулева година никак не може да има, каквото ще да става. При нулева година всички набори ще се забавят, което обърква съвсем нещата.
Какви неща могат да се объркат повече, сигурно завършващите ги чака работеща икономика да ги поеме в разцвета на силите им? Разбирам родителите на големи ученици, не може животът да спре но може за тях да е по-безопасен онлайн. Те и задочно могат да звършат. За малките е казуса. Или да е както трябва или "майната му", на мен лично ми омръзна от кризи, каква полза че съм завършила с отличен като после сринаха икономиката станахме бели роби в чужди държави и на бг псевдопредприемачи

Икономиката, понеже и сега се е свила, а ще се и свие още повече, няма да пострада толкова от липата на един набор, вливащ се в трудовата сила.
Обаче ще се объркат училищата и детските градини / ясли.
Имаш вече набор, "повтарящ" първите (а и кои да е) групи, идва следващия - какво ги правиш двата? Ти за един не можеш да осигуриш места. После в гимназиите - кой набор ще приемаш? Или ще прецакаш и двата набора, приемът в желаните гимназии ще е с обичаен размер (щото къде ще ги денеш иначе) и ще осигуриш деца и за местата, които традиционно никой не желае да посещава (т.е. много деца ще се откажат, ще отпаднат или изцяло ще минат на индивидуално обучение по желание на родителите си поради неподходящо училище (и среда) в които са попаднали)? А огромната армия учители, възпитатели и помощен  персонал какво ги правиш през тази година? Оставяш ги на самотек, да се оправят кой как може, ако може, или им плащаш пълни заплати от бюджета, без да работят изобщо - и без да има как после да работят повече, щото няма как да има качествено образование с 12 часов лекторски ден?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 10:25 от katiABV

# 313
  • София
Скрит текст:
Според най-страховитите конспирации на запад законодатеслвтото в цял свят е променено така че се отваря пролука за извеждане на деца от семейства дори и без симптоми на база на тестове които те смятат че често са неточни, замърсени или фалшивоположителни;
Sparkles, според мен трябва да пуснеш отделна нова тема, за да се коментират теориите, които те вълнуват. Тази тема е за доста по-конкретни и прости неща Grinning

# 314
Всички се досещаме колко ще да безплатни.
Докато изчакаш да минеш всички разпоредби и разрешения- протоколи(по-модерно казано), вече ще си изтичала до лаборатория и платила за теста.
Щото те касае теб и семейството ти и се тревожиш

Общи условия

Активация на акаунт