Отговори
# 90
Ейй sleepy аз пук мислех, че ВИП стаите са с 1 легло-така каза моя близка която ражда там преди 1 година- в този случай наистина няма смисъл от ВИП стая. А за предродилна предпочитам да има и др. колежки около мен така ще се разсейвам докато чакам, а за таткото при мен въпроса е решен - без него ще ми е по-спокойно. А трябва да бъде и до големичкото ми детенце, което милото така се вълнува, че ще мисля повече за него отколкото за себе си. Благодаря за инфото което си дала, аз имам повече време но ме вълнуват тези неща.
А за късмета относно бабите- трябваше да допълня, че разбира се, който има тази възможност за свестни баби около себе си- разни хора - знаете
Целувки

# 91
Здравейте и от мен!
От вчера  чета нашата и на септемврийките темички - общо взето обсъждаме едно и също, само че при тях е пълно с бебенца! newsm30 Скоро и при нас ще е така!
В София лекарите са си вдигнали здраво хонорарите! Но след като има търсене, положението ще е такова. Аз се учудих и буквално  Shocked, след като прочетох за едно раждане с уговорка на септемврийка в Шейново - жената си е платила за да си обикаля с контракции в коридора, докато лекарят й дойде /явно не е пристигнал на момента/, при платена  и поставена епидурална упойка не разбрах защо раждането е завършило без подаването на такава и тя си е родила с нормалните здрави болки. Това обяснение за липса на напъни ми се стори  newsm78 При такова обезболяване раждането си има своите особености и не протича както необезболеното. Не всички лекари ги водят.Имахме такава лекция на у-щето.  Е, за така свършена работа аз  щях да вдигна скандал и да си поискам парите обратно.
А междудругото в нашия Пловдив във ВМИ - там където би трябвало да са най-напредничавите с материала доктори не поставят епидурална упойка и съответно не водят такива раждания Раждах първото си дете там и ще си спестя разказа. Вярно е, че сега смениха обстановката, но актьорите са си същите и едва ли са си сменили репертоара.
sleepy, това с влизането и излизането на разни посетители в стаите ми е един от малките кошмари от раждането на дъщерята. С мен в стаята лежеше дъщерята на една лекарка - по цял ден имаше някой при нея - в повечето случаи бяха мъже - мъж. баща, брат. Познай как съм се чувствала, почивала  и как съм правила опити за кърмене. Оплаках се на една акушерка и след като ми се изсмяха се подписах на една декларация и си отидох в къщи с дете с много тежка жълтеница. Там най-много щяха да й лепнат още някаква инфекция. На всичкото отгоре не й даваха добавка, защото аз имах кърма. Но тя нямаше сила да суче и де факто си кара няколко дена само на вода. Ох спирам, ч е ще премина към по-сериозните оплаквания, а не ми се иска никой да стряскам. Още треперя като се сетя за подробностите.  На всички пожелавам леко раждане и късмет с лекарските екипи! Много е важно, човек да има доверие на лекаря, който го обслужва. От там нататък обстановката като, че ли не е от такова значение. Е,вярно, че е по-хубаво в лукса, но най-важното е да излезем от родилните домове усмихнати майки, гушнали своите здрави бебчета. 
Спирам засега, лек ден!

# 92
  • -
CJ за поликлиниката позна-ходя на консултация при д-р Муратев.А дали не сме се засичали там? newsm78
А скринчето го купихме от мебелния магазин на кръстовището на Източен и Мария-Луиза/до дънковия магазин/,същия магазин го има и в Кичук Париж до халите.Плота му отгоре е 60/40 и се събира дъската за повиване.
Аз съм се насочила към 2-ра градска болница,нямам уговорка с лекар/нямам финансовата възможност за това/а пък и като цяло не одобрявам идеята... NaughtyХубаво е че имаш свясна свекърва...аз не се оплаквам от моята,но колкото по-рядко се виждаме,толкова по-добре,тъкмо да се обичаме Mr. Green
sleepy доктора не ми каза колко е диаметъра на главата-имаше 2-ве стажантки при него и той повече на тях обясняваше отколкото на мен Sad

# 93
Здравейте майчета!
Днес имам с какво да се похваля - имаме си креватче  Grinning . Сутринта ходихме с майка и татко и те ми купиха креватчето, плота за преповиване и матрака. Взеха и 2 комплекта с олекотени завивки и обиколник, както и протектор за матрак - някакъв много хубав и антиалергичен. После татко набързо размести вкъщи, сглоби легълцето и аз го подредих с новите придобивки да им се порадвам. А майчето през това време изчисти  Wink . Сега чакам мъжо да му се похваля. Така ще се изненада, че сме готови.
Намерих си и гребенчето и четката на Чико и си ги купих, сега остава само ваничката и количката.
От понеделник ще започна чистене на шкафовете и ще прибера разни дивотии, които съм наредила по библиотеката. А и чаршафчетата трябва да изпера.
А за шофирането - аз не съм слезнала от колата през последните 3 дни  Embarassed , но като си стягам бърлогата няма как - няма да мъкна торби! Доки беше казал да избягвам вече да шофирам, ама колата като си стои така пред блока все с нея си излизам. Днес 2 пъти ходих до центъра за тези покупки.
Мише, и аз така мисля, на мен никой не ми дава рушвет или бакшиш към заплатата. Но сме много доволни от акушерката - невероятна жена е и с мъжа ми искаме да и се отблагодарим. Решили сме да и дадем пари накрая заради всичко, което е направила за мен, а тя досега не ни е поискала нищо и избягва тази тема. А много често я безпокоя и без да е на работа. Яни, и аз такива цифри чух, мерси за отговора. Живот и здраве, само всичко да мине добре и татито ще отиде да и благодари. А за почерпките и аз съм много против - какво ще черпя цяло отделение, те да не са ми стоели до главата. Само който е заслужил за здравето на бебо.
Лек ден и много  Hug на тумбаците!

# 94
Valka77 може и да сме се виждали при доктора (малиии как работи този човек в тази навалица - а е толкова спокоен и невъзмутим- браво на него) - понякога ми се струва , че доста набързо минава консултацията даже последния път казах "ама само това ли е" , а той "питай,де питай", а аз всичко забравих- та така- кефи ме.
Утре отиваме да видим скринчето -ураа
Мерси много.
На 9 окт. ще ходя на консултация - за болничния чак- 7.00 съм на пост. Весел уикенд-

# 95
Момичета на Вас коремчетата паднаха ли ниско?Защото Илиянче и моят ми се стори, че доста падна, но си викам, че сигурно си въобразявам.Също така от време, на време усещам остри болки ниско, които са направо режеш ти, а след това такива като пред менструални и си мисля, че бебчо вече е взел да слиза към изхода та ми се разширява таза.При Вас как е?

# 96
Здравейте отбор!  Heart Eyes

Аз пак се поизгубих, но ме мъчи една болежка в ребрата, която не ми дава да седя на стол или да ходя повече от 10-15 минути и докато изчета всичко вече не мога да пиша  Sad
Докато се наканя да започна с покупките, майка ми откри сезона с малко дрешки и аз, за да не остана по-назад, започнах да купувам нещо при всяко излизане! И то много не подбирам, че започва да ме боли и се връщам в колата!
Леле, не ме плашете с тези цени за раждане, аз се надявам нормално в Шейново да не ми излезне повече от 500лв /аз засега мисля да се пробвам без упойка/, а пък за ВИП стая още се чудя - те май нямали самостоятелни бани така или иначе...
Хайде, до скоро и не ме отписвайте!

# 97
  • Стара Загора
Момичета на Вас коремчетата паднаха ли ниско?Защото Илиянче и моят ми се стори, че доста падна, но си викам, че сигурно си въобразявам.Също така от време, на време усещам остри болки ниско, които са направо режеш ти, а след това такива като пред менструални и си мисля, че бебчо вече е взел да слиза към изхода та ми се разширява таза.При Вас как е?
Мише нормално е да ти попадне корема надолу...макар, че не е задължително де. И моят е паднал малко...значи бебчовците се подготвят за среща с мами и тати Heart Eyes
evelinar и кръц кръц ме кефят...яко гнездене пада из техните къщи Mr. Green Аз ще показвам покупки след като ни изпишат живи и здрави/дай боже/ Crazy

# 98
  • София
Мише нормално е да ти попадне корема надолу...макар, че не е задължително де. И моят е паднал малко...значи бебчовците се подготвят за среща с мами и тати Heart Eyes
evelinar и кръц кръц ме кефят...яко гнездене пада из техните къщи Mr. Green Аз ще показвам покупки след като ни изпишат живи и здрави/дай боже/ Crazy
При първораждащите е така, коремчето пада по-отрано ниско.
За гнезденето - действам, даже забелязвам, че много ми харесват разни миризми на препарати, сапунчета, прахове за пране. Малко наркомански Crazy
И аз шофирам и се возя до консултациите, може да се закарам и да раждам, кой знае  Mr. Green
Хайде чао, засега!

# 99
Здравейте на всички мамчета,на мен още не ми е минало от това кадето доктора ми слобщи тази голяма цифра (1100лв) #Crazy,става въпрос за Шейново.Сега се чудя трябва ли да ги дам за мойто спокойствие или да търся друга болмица в последния момент ooooh! newsm78 Иначе за бебка всичко е приготвено и моя багаж е почти готов ама за къде.... Embarassedмного съм объркана и уплашена.Хаиде стига съм ви натоварвала,лека вечер ви желая  bouquet

# 100
Kala678

Леле, не ме плашете с тези цени за раждане, аз се надявам нормално в Шейново да не ми излезне повече от 500лв /аз засега мисля да се пробвам без упойка/, а пък за ВИП стая още се чудя                                                                                                                                                           МИЛИЧКА И АЗ ТАКА СЕ НАДЯВАХ АМА..... #2gunfire

# 101
Привет мамчета,
леле вие наистина ме шашнахте с тези цени.И аз мисля да се информирам идната седмица като ходя при частния доки.
Иначе да се похваля вече съм готова със сакчето и сега съм по-спокойна.За момента съм си поставила за цел да се настройвам позитивно относно това какво ме чака в болницата и да преодолея всичките си страхове.Дано успея,пожелавам ви го и на вас,понеже наистина е важно емоционалното  състояние на майката да бъде на ниво .
Лека вечер от мен и с възможно най-малко болежки. HugИмам чувството , че ще се разглобя всеки момент Mr. Green

# 102
  • Откъм Варната
Ами то раждането по здравна каса е безплатно, плащаш ако искаш Вип стая, ако си избираш доктор или за упойка, то и секциото е безплатно ако е по медицински причини

# 103
Ами то раждането по здравна каса е безплатно, плащаш ако искаш Вип стая, ако си избираш доктор или за упойка, то и секциото е безплатно ако е по медицински причини
Бе то на приказка много неща са ни безплатно, въпроса е срещу това безплатно какво точно ни дават лекарите..
Аз още се чудя къде да раждам в Окръжна или в АГ, за АГ казват по-добра неонатология, за Окръжна по-добри условия и за майките и за бебчетата..
Аз лично на ВИП хотела не държа и ако е само за 3 дни т.е нормално раждане

# 104
Здравейте и от мен Hug

Днес такъв маратон си спретнах, че сега ме мързи даже и да пиша...

По темата за плащането...В нашето семейство винаги са ме учели, че пари за здраве не се пестят. Гудза, мила, ако ще ти е по-спокойно и ще се чувстваш сигурна, и естествено имаш паричките - какво толкова му мислиш. Все пак се касае за бебо и за теб.

Тук един гинеколог ми каза "Защо ще си давам парите за секцио в Плевен на частно, като и тук всеки може да направи операцията"

Е недай си Боже да се случи нещо, заради 1000лв. да се обвинявам цял живот.

Най-добре всяка мама сама да прецени за себе си. Ето Мишка, няма да дава пари, други пък ще дадат. Това е според мен право на избор. Сега имаме пари въобще не се замислям. Един ден за второто бебче , ако нямаме средтсва, еми ще разчитам на държавата и това е

Дано не съм ви досадила, ама да си кажа и аз мнението Flutter

Лека вечеер на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт