Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 202
  • 665
  •   1
Отговори
# 150
Консултант по кърмене ще помогне със сигурност. Повтояннство,  проба - грешка, но нищо не трябва да е на всяка цена. С каката много ми беше трудно в период на скок в разтежа. Как ли не сме се кърмили.
Аз чакам още. Имам контракции, болки. Но май още не са истинските. Когато раждах ме болеше високо кръста. За сега са ниско болките.

# 151
Момичета, да ви се оплача 😭 Ревящото ни тиранозавърче е с конюнктивит, педиатърката изписа капки и каза, че е нормално малките бебета да получат конюнктивит, но на мен много жално ми става като след сън очето й е толкова гурелясало 😭 И да се похваля все пак, че ревящата криза днес е по-добре, снощи даже съм спала 😀

В същия филм сме и ние от почти седмица. Слагахме 3 пъти по 1 капка Офтакуикс, след като се чухме с ЛЛ по телефона и той така нареди. Но забравих да попитам колко време да продължаваме. Направихме ги 5 дни с тези капки и спрях, че ме е страх да не сгафим нещо - пише, че не се препоръчват за деца под 1 год. - пък в Понеделник ще се чуем с доктора, за да доуточним. Струва ми се, че не са напълно ОК очичките - вече няма зелени секрети и залепнали клепачи, но пак има моменти, в които доста му сълзят.
Та вие какви капки слагате?

# 152
Ох, и аз успях да ви прочета Simple Smile
Моите зърна от вчера са на рани, адски болезнено, след като почти постоянно е на гърда, а от тази сутрин вече съм и с препълнени гърди (за да ми е още по-хубаво). И сега са.. искам да го сложа да суче, въпреки болката в зърната, за да ме изцеди, обаче го хвана жълтеницата и цял ден спи. Сукне малко, заспи, сукне, заспи и така 10 пъти.
Коликите ... Първото ми дете беше с истерични колики 6 месеца. Всяка нощ рев - той реве, аз с него... Моля се сега да не е така. Но, ето, навих се за второ. Някой беше питал Simple Smile

# 153
Лусисита, нашата педиатърка изписа антиотични капки Тобрин и за промиване на очичките каза или вода за очи на Юриаж или Окуфлаш, днес ги започваме. Аз лично взех Окуфлаш. Но и аз забравих да питам колко време да ги капем, в сряда сме на преглед и тогава ще питам 😐

# 154
  • Denmark
На мен през цялата бременност косата ми беше в разцвета си! Косопада започва    след раждане обикновено и аз миналия път имах страшен проблем, почти оплешивях...сега ще видим как ще е, но мисля да пробвам с протеини този път.
Марая, какви протеини пиеш, хич не ги разбирам?

Аз лично си взех веган протеин понеже не съм наясно и аз точно кой би бил подходящ, играх на сигурно. Слагам си лъжица/две в овесената каша или с овесено мляко си го пия и ми е вкусен (с вкус на чийзкейк е, не знам натуралните как са). Но и наблягам на протеинови храни. Simple Smile

Вие как сте с апетита и до колко мислите, че храненето влияе на кърмата?
Аз като цяло не ям много - на обяд и на вечеря и то на вечеря не винаги. Понякога снаквам нещо и ми стига. От болницата не знам колко съм се прибрала, но сега имам останали 4-5 кг и съм минус 10-11 и сега гледам да хапвам достатъчно за възстановяване и мляко, но и така че да си разкарам мазнините, складирани за кърмене. 😄

# 155
Момичета, нов проблем... просто са един след друг и този е доста важен.
Вчера ни изписаха и веднага я сложих на гърда ( предищните дни отново я слагах, но доста я мързеше  да суче за коластра😑) като тяяяя направо се изнервя, реве, дави се, мъка е. Не се отказвам, сменям пози ,подавам я но НЕ.
В болницата ни даваха едни големи биберони с огромни дупки( май затова ми бяха проблемите), а моите шишета също са си с мини дупчици  и даже на тях се сърди, но.... пак не им се изнервя като на гърдата.
Ясно е, аз днес за 20 мин изпомпах 50 мл , а тя си я поема за 5-6 минути.
Чудя се , ако продължа на изпомпване имам ли рискове за гърдите и за спиране на кърмата по-скоро?
И има ли някаква хватка, която да не я кара да мрази тези гърди толкова много.
Ясно ми е ,че преди това сигурно се изнервя при смяна на памперса и тоалета, но същото става и когато го правя след хранене ( пак преди това не иска гърда)

Daisy, вземи си силиконов накрайник за кърмене. Аз от както го ползвам се родих, понеже моите зърна още не са се оформили както трябва. С него малката суче с мерак.

# 156
Аз да питам само ние ли сме с гъбички в устенцата? Има ли някое друго бебче със същия проблем?

# 157
Аз имам въпрос към вече родилите мами. Някоя от вас планира ли пътуване до морето? Ние имаме апартаментче на морето и много,ама много ни се иска да отидем след средата на септември малко на море с бебока. Какво мислите по въпроса?

# 158
Момичета за конюктювит знам също и за лайката помагала, всеки ден трябва да е прясно сварена с тампонче напоено от външната към вътрешната страна се почистват оченцата, като на всяко око с различно тампонче.
И аз съм от чакащите още... Но ми е много интересно да ви чета полезна и формация ☺️ и ви завиждам чисто сърдечно ❤️

# 159
Това за лайката го подкрепям с 2 ръце, изпробвано и действа. В никакъв случей не капете кърма, това са бабини дивотини, кармата е сладка а бакретиите верееят точно там.

# 160
Кърмата я дават за лечение на очи, защото съдържа антитела....
Иначе и лайката, дори само чиста преварена вода също помага, но по-бавно и ако не е много тежка инфекцията.
Тази година вече ходихме на море( в края на 8я, началото на 9я месец). Но ако имах възможност пак бихме отишли.

# 161
Момичета, след като ви изписаха продължихте ли с Клексана?
На мен изписаха само крем за раната ( да не остава белег)и това е .
Друго, което искам да попитам е , тъй като съм много  подута все още, рано ли е да се надявам  или  трябва да взема нещо допълнително?
И последно- как се справихте със запека?

# 162
Момичета, дайте ми съвет! Днес ни изписаха и следобед бебчо спа доста дълго вкъщи- докъм 18ч. После се събуди и го приповихме, яде и заспа към 20.30ч. Още не сме го изкъпали и се чудя дали да го къпем към 23ч или само да му измием дупе и да почистим пъпчето? Късно ли ще е да го изкъпем целия към 23ч?

# 163
  • София
Loewin, на какво мляко бяхте и какво взехте?
И вие ли си сменяте АМ или се консултирате с педиатъра и той ви казва какво да се вземе?
Аз реших да сменя АМ, защото четох множество мнения от различни майки, че това, което давам в момента, не ги засища и са все гладни. Педиатърката препоръча Фризолак, но аз нещо не го харесвам, нямам му доверие. Ще пробвам за 1 седмица с Био млякото на ДМ в комбинация с пробиотик и ще видя има ли ефект. Ако нещо не ми допадне, ще се върна на Хипп.

Дейзи, аз имах изписан Клексан 14 дни след операцията.

Ивана, ние от 3 дни я къпем точно към 23:30, защото пробвам нова тактика да я изморя хубаво, за да спи повече. Според мен няма проблем да го изкъпете, стига на вас да ви е комфортно тогава.

# 164
Здравейте, време е и аз да се отчета Heart на 22.08.20 в 13:25ч.се роди бебе Диманна Heart беше нормално раждане. Друг път ще разказвам подробности. Прекрасно е да си гушнеш бебенцето:heart_eyes:HugHeart

Общи условия

Активация на акаунт