Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 202
  • 665
  •   1
Отговори
# 135
Александрия, гледам да се храня разнообразно. Ако мога бих избегнала химията. Единствено реших да пия чай за кърмачки, но далеч не в дозите които дават на опаковките. Но нито сега ,нито предния път съм имала проблеми със зъби, нокти ,коса....и за това не съм се замисляла.
В тази връзка да споделя и аз ,че четох някъде се коментираха килограми: малката от 3650, при изписване 3550, сега е 3900. А аз съм свалила почти 9 кг.

# 136
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Аз не пия витамини, само пробиотик... Neutral Face
Хариста, а ти къде измери бебчето? Ние ще ходим до педиатърката на 20-тия ден ( тя каза че тогава се водят бебетата). Много искам да знам колко и дали качва, защото е само на кърма и доста се успива и прави големи паузи между храненията.
А жълтеницата му беше доста силна, но ми се струва, че от вчера взе да избледнява.

# 137
На мене по скоро ми беше интересно, дали име нещо което ние да пием/ядем за да не се налага да даваме на бебечето нещо за колики. Нещо което да обогати кърмата. Иначе и аз живея на здравословни храни, но честно казано не се замислям за нокти, коса и т.н. Като по чудо от един месец спря да ми пада косата, по едно време се чудех дали ще ми остане коса до края въпреки всички неща които пиех Joy

# 138
На мен през цялата бременност косата ми беше в разцвета си! Косопада започва    след раждане обикновено и аз миналия път имах страшен проблем, почти оплешивях...сега ще видим как ще е, но мисля да пробвам с протеини този път.
Марая, какви протеини пиеш, хич не ги разбирам?

# 139
Александрия, може да си правиш чай от копър.
За витамини - има едни на Pregnacare за кърмачки.

# 140
Александрия, чаят за кърмачки действа през кърмата против колики.
Marayah, и аз съм същата - кърмене цял ден, заспива си на гърда, нищо не искам да му дам различно от кърма. Изписаха ни пробиотик, заради венозен АБ, който му слагаха в болницата. Обаче мен толкова ме е страх да се намеся във флората на червата му,че вече 5-ти ден отлагам и все повече не искам. В крайна сметка нали в кърмата има всичко!
Аз пия огестан, който си пиех преди и по време на бременността. Той съдържа фолиева киселина, йод, вит.Д и омега 3. В повечето витамини за бременни ги има. Пия и биозин мама.
С каката пиех много бирена мая - увеличаваше ми кърмата най-добре, плюс чая, разбира се. Пия и коластра, зелена енергия и есенциални мастни киселини на аквасорс, но те са, за да се възстановя аз.
И аз гледам да се храня здравословно и разнообразно, веднъж на ден хапвам овесени ядки Simple Smile

# 141
Момичета, да ви се оплача 😭 Ревящото ни тиранозавърче е с конюнктивит, педиатърката изписа капки и каза, че е нормално малките бебета да получат конюнктивит, но на мен много жално ми става като след сън очето й е толкова гурелясало 😭 И да се похваля все пак, че ревящата криза днес е по-добре, снощи даже съм спала 😀

# 142
Блазе ти, че си спала Алетея. При нас пак беше рев до небесата по нощите. Привечер успяхме да се разходим с количката в квартала и да пием едно бързо кафенце.
Струва ми се, че нослето му е запушено и му е трудно да се храни.
Взехме му аспиратор за нос и спрейче и дс видим как ще е днес с тях.

# 143
Lovely Wife,  у дома на кантара. Взех я е мен и сметнах разликата. Педиатърката ни е в отпуска и ще ходим при нея утре. И иначе още на следващия ден след изписването щях да в заведа.
Скоро май никой не е подал ,че имам ново попълнете....... Явно ще и а пак бум в края на месеца.
А темата май сама си минава в тема за грижи за новородено Simple Smile

# 144
  • София
Лайка, преди аспираторчето за нос пробвайте да капнете по една капка във всяка ноздра физиологичен разтвор и след това с малко парченце кухненска хартия навита се опитай да попиеш, ако има някакви секрети. Няколко педиатри са ме съветвали аспиратор в краен случай да ползвам, защото предиВиква допълнителна секреция на лигавицата на носа.

И аз да се оплача, нашата ламя е постоянно гладна, снощи искаше през 2 часа да яде, а е на АМ. Явно нещо не се разбираме с тази марка мляко и днес купих друго. Довечера ще пробвам, че с това ядене през 2 часа направо......мрън Confused

# 145
Loewin, на какво мляко бяхте и какво взехте?
И вие ли си сменяте АМ или се консултирате с педиатъра и той ви казва какво да се вземе?

Ние сме на смесено хранене и нашата девойка вече е като часовник, към 3тия час наддава вой за храна. Само ако сме в движение може да откара повече време.

# 146
Момичета, нов проблем... просто са един след друг и този е доста важен.
Вчера ни изписаха и веднага я сложих на гърда ( предищните дни отново я слагах, но доста я мързеше  да суче за коластра😑) като тяяяя направо се изнервя, реве, дави се, мъка е. Не се отказвам, сменям пози ,подавам я но НЕ.
В болницата ни даваха едни големи биберони с огромни дупки( май затова ми бяха проблемите), а моите шишета също са си с мини дупчици  и даже на тях се сърди, но.... пак не им се изнервя като на гърдата.
Ясно е, аз днес за 20 мин изпомпах 50 мл , а тя си я поема за 5-6 минути.
Чудя се , ако продължа на изпомпване имам ли рискове за гърдите и за спиране на кърмата по-скоро?
И има ли някаква хватка, която да не я кара да мрази тези гърди толкова много.
Ясно ми е ,че преди това сигурно се изнервя при смяна на памперса и тоалета, но същото става и когато го правя след хранене ( пак преди това не иска гърда)

# 147
Мамчета, искам да ви споделя, че вече сме изцяло на кърма, което много ме радва.
За тези, които кърмят и се чудят дали стига на бебчо - гледа се изходното вещество - ако го има, значи всичко е наред.
От първата среща с педиатъра имаме изписани - разтвор за нослето, 5% глюкоза след хранене, Вигантол и риванол (за постепенно забелване на пишлето).
Посъветва и да си следя и записвам колко спи, колко се храни и ака. Намерих много хубаво приложение и препоръчвам.
https://apps.apple.com/bg/app/baby-tracker/id1444238371.

На все още очакващите момичета - стискам палци и пожелавам късмет и търпение!

# 148
Момичета, нов проблем... просто са един след друг и този е доста важен.
Вчера ни изписаха и веднага я сложих на гърда ( предищните дни отново я слагах, но доста я мързеше  да суче за коластра😑) като тяяяя направо се изнервя, реве, дави се, мъка е. Не се отказвам, сменям пози ,подавам я но НЕ.
В болницата ни даваха едни големи биберони с огромни дупки( май затова ми бяха проблемите), а моите шишета също са си с мини дупчици  и даже на тях се сърди, но.... пак не им се изнервя като на гърдата.
Ясно е, аз днес за 20 мин изпомпах 50 мл , а тя си я поема за 5-6 минути.
Чудя се , ако продължа на изпомпване имам ли рискове за гърдите и за спиране на кърмата по-скоро?
И има ли някаква хватка, която да не я кара да мрази тези гърди толкова много.
Ясно ми е ,че преди това сигурно се изнервя при смяна на памперса и тоалета, но същото става и когато го правя след хранене ( пак преди това не иска гърда)
Търпение му е майката! Аз бях на смесено хранене около седмица след секциото. Вкъщи изцеждах коластра и давах заедно с АМ. Имам плоски зърна и бебчо трудно засука - дори започна да ми се дразни. Затова стимулирах с помпа, за да потръгне кърмата - случи се след 7 ден някъде. Докато помпих едва-едва стигах 50 мл коластра...Сега мисля всичко е наред - само на кърма е и ака около 5 пъти за 24 часа.

# 149
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Дейзи, попитай за всичко това в кърмаческата тема : https://m.bg-mamma.com/?topic=1238461.msg41266865#new . Аз също имах проблем и бебето отказваше едната гърда категорично, а тя се препълни и взе да боли....  Оправят се нещата, само попитай . Аз благодарение на техниките, които ми казаха , се справих.
Когато споделих с майка ми и тя каза "Спокойно, когато много огладнее, ще засуче" ... И това много ме успокои, и беше права.

Общи условия

Активация на акаунт