Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 209
  • 665
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дано и с теб всичко е наред скоро!
Моята епизиотомия според мен не се развива добре. Падна ми единия шев, а мястото, на което е бил изглежда все едно не е шито. Цъфнало е като майска роза. Има дупка, а моята АГ казва, че нищо ми нямало и всичко било наред. Само дето не виждам това как ще заздравее така, че да изглежда нормално след това. Rage Ако въобще заздравее скоро.

# 181
Дано и с теб всичко е наред скоро!
Моята епизиотомия според мен не се развива добре. Падна ми единия шев, а мястото, на което е бил изглежда все едно не е шито. Цъфнало е като майска роза. Има дупка, а моята АГ казва, че нищо ми нямало и всичко било наред. Само дето не виждам това как ще заздравее така, че да изглежда нормално след това. Rage Ако въобще заздравее скоро.
И аз бях така, трябва малко време и се оправя, ако имаш възможност лягай без бельо и оставяй раната да подиша, че заради превръзките при мен поне усещах, че по-бавно зараства. По-бързо зараснаха по-външните шевове, тези които са до входа, повече ме мъчиха.

# 182
  • Denmark
При мен и хемороиди се появиха Sad Изобщо не виждам кога ще се чувствам нормално в тази област там...
Помрънках и аз.
Хариста, като спомена, тези съсиреци нормално ли е да ги има? И аз имам понякога, даже веднъж един доста голям.

# 183
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ох, Хариста, сега ме притесни и мен. Защото взеха да ми намаляват доста лохиите, а са минали само 11 дни...  И преди няколко дни имах и аз огромен съсирек.
А какво представлява тази ревизия? Confused

# 184
Ох, Хариста, сега ме притесни и мен. Защото взеха да ми намаляват доста лохиите, а са минали само 11 дни...  И преди няколко дни имах и аз огромен съсирек.
А какво представлява тази ревизия? Confused
По- добре не питай....ще се натовариш психически, а едва ли имаш проблем. Не го мисли. Предния път ми спряха много бързо, а цикълът ми дойде на 22 я ден след раждането.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:36 от Harista

# 185
Днес си напипах малко топченце под мишницата, което боли 😐 Дали може да е запушване на жлеза и на какъв лекар трябва да отида в такъв случай, директно към мамолог ли да се обърна или към лекарката, която ме е израждала? Много не съм наясно как трябва да се процедира при такъв случай, а видях, че тук има дами с такъв проблем, моля за помощ 😭

# 186
Алетея, може и лимфен възел да е.... Гърдата спокойна ли е? Тече ли мляко? Температура?Зачервена и лъскава ли е кожата или нормална? Може да звъннеш до родилно да питаш дали да се обърнеш към тях, звънни и на личния за всеки случай .

# 187
Личната също ми каза, че може да е лимфен възел. Гърдата си е спокойна, не ме боли, мляко тече само понякога, когато наближи време за ядене и вече са пълни, нямам зачервена кожа, не знам 😐

# 188
Привет,
Днес ми е 6 ден след секцио, с помпата докарвам 30 мл от 2 гърди. Четох , че преди кърмата имало преходно мляко, което било малко 🤔
Днес излъгах бебе да сукне като сложих силиконови зърна.
Кърмещите майки какво ще кажат🤔

# 189
Моите лохии също спряха, а ми е 23 ден. Мисля си, че този път по- бързо се изчистих заради кърменето. Първите дни щом я сложа на гърда и получавах силно кървене.
Дейзи слагай бебето по- често на гърда. Кърмата тръгва към десетия ден.Знам, че е някаква анархия в началото, но така трябва. До към двайстия ден всичко ще се нормализира. Слагай по 15 мин на гърда и не кърми повече от половин час.

# 190
Моите лохии също спряха, а ми е 23 ден. Мисля си, че този път по- бързо се изчистих заради кърменето. Първите дни щом я сложа на гърда и получавах силно кървене.
Дейзи слагай бебето по- често на гърда. Кърмата тръгва към десетия ден.Знам, че е някаква анархия в началото, но така трябва. До към двайстия ден всичко ще се нормализира. Слагай по 15 мин на гърда и не кърми повече от половин час.
Да, слагам я винаги, поне силиконовото зърно не изплюва, нямам идея какво количество дърпа🤔

# 191
Привет,
Днес ми е 6 ден след секцио, с помпата докарвам 30 мл от 2 гърди. Четох , че преди кърмата имало преходно мляко, което било малко 🤔
Мляко или коластра изцеждаш? Аз имах само коластра седмица след секциото - бях се отчаяла, защото и аз едва изцеждах по 30-50 мл. На 7-я ден сутринта в банята видях как от гърдите ми капе мляко. Blush Сега не знам колко имам, знам само, че бебето често пълни гащите Animal See No Evil
Болка при засмукване все още има, но силиконовите зърна изобщо не ги хареса..

# 192
Привет,
Мляко или коластра изцеждаш? Аз имах само коластра седмица след секциото - бях се отчаяла, защото и аз едва изцеждах по 30-50 мл. На 7-я ден сутринта в банята видях как от гърдите ми капе мляко. Blush Сега не знам колко имам, знам само, че бебето често пълни гащите Animal See No Evil
Болка при засмукване все още има, но силиконовите зърна изобщо не ги хареса..
Грам не искам да използвам силиконови, но само така я прилъгах поне да захапе.
Педиатърката ми препоръча да я държа около 5 6 мин на гърда в началото.
Мисля, че си е мляко, тъй като е беличко. Щом беба е при мен почвам да тека  сама... мисълта ми е далии да се надявам, че ще се увеличи количеството.
Не съм компетентна Simple Smile

# 193
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ще се увеличи, колкото по-често я слагаш на гърда, толкова повече количество кърма повече ще произвеждаш Grinning

# 194
ЙониБони, pepina83, честити бебчета! Да са живи, здрави, щастливи и да имат много късмет! Много да ви радват! На вас - бързо възстановяване!
pepina83, много се радвам, че раждането ти е било леко! Много ми харесват такива истории да чета в групата Simple Smile
ioni_666, дано всичките ви проблеми се оправят и всичко да е наред, и с раждането, и всички да сте добре!
daiana66, Harista, Jamily, Алетея, дано всичко е наред и с вас, и вашите проблеми да се оправят скоро.
Дейзи, и аз като се изцеждах в болницата, а и след това у дома с помпата не излизаше  много кърма (и при първото ми раждане и сега), но като чета - при кърмене самото бебе може да приеме повече кърма, отколкото може да бъде изцедена с помпа.
А относно честотата на кърмене - наистина,  по-честото кърмене води до увеличаване на кърмата. Аз при първото раждане направих грешката да дохранвам с АМ по съвета на акушерката и под влиянието на домашните: Нямаш кърма, затова ти реве. Въпреки че АГ каза тогава, че имам кърма, но още не е тръгнала и не трябва да давам АМ.
Та тогава дохранвах с АМ, но и често го кърмех (някой път и на 1 ч.), а след всяко кърмене се цедях за увеличаване на кърмата. Слава Богу макар и с дохранване го кърмих до 1 г.
Сега не знам как ще сме с малката, тези два дни е доста ревлива и няколко пъти дневно иска да яде на 1 час, но ще видим. Имам чувството, че ми намалява кърмата и затова е така, но здраве да е, другото да е наред.
В началото е трудно, но дано да се справите!
Аз също си намерих миналия ден топче на гърдата, което само намаля след кърмене, но не изчезва. Аз имам слабо изразена кистозна мастопатия (още преди да забременея, макар че ЛЛ твърди, че почти всеки имал и едва ли не - не е нищо). Може би след приключване на кърменето трябва да се отиде на мамолог, но не съм сигурна. Иначе в един клип Ася Демирева каза при уплътняване и бучици - ако след като бебето е сукало ги няма - не е запушване на канали. Ако обаче ги има - лек масаж, леко затоплени компреси с кърпи, зелеви компреси (от прясно зеле). Аз само лек масаж правя, но не изчезва напълно.
Но ако е лимфен възел не знам какво трябва да се прави. И аз мисля, че трябва да се пита ЛЛ или АГ, при който си раждала какво трябва да правиш.
Относно посещението на педиатъра - нашата педиатърка не дойде. Каза, ако имам въпроси - по телефона заради вирусите, а и сега като било второ и било по-лесно. Ако сме искали - да отидем, като стане на 1 месец.
Същото каза и АГ за мен - ако нямам оплаквания да не ходя на контролния преглед заради вирусите. А и аз си мислех, че все пак трябва да се направи този преглед, за да се види дали всичко е изчистено. Но ще видим като му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт