Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 215
  • 665
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, днес в 9:50 се роди синът ми Георги, 3,700кг 52см нормално раждане.
Ще разказвам..

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 14:16 от ioni_666

# 196
  • София
Йони, честито бебче, да ви е жив и здрав Павел и да оставите проблемите в миналото пожелавам. 🙂 Пиши като се освестиш.

# 197
Йони, сутринта прочетох, че има раздвижване при тебе, но не смея да давам мнения, защото още не съм раждала Rolling Eyes а ти вече си родила. Честито! Да ви е здрав и щастлив малкия Павел, бързо възстановяване на мама Hug
При мене няма никакви изгледи за скорошно раждане... бях се подготвила за преждевременно раждане, сега почвам да се готвя за преносване Cry

# 198
  • Пловдив
Йони, честито бебче Blue Heart
Дано всичко е минало леко и стреса да намалее при теб, за да се радваш на Павел.

# 199
  • Denmark
Честито на новите мамчета и бързо възстановяване! И много гушкане с бебоците! Heart

Майките, които давате капки против колики, на какво мнение сте за тях? Имат ли ефект?
Нашето момче май има, не знам, аз още си държа, че не искам да му давам нещо, което не ми е предписано, а и той не плаче истерично, по-скоро мрънка и иска гушкане и гърда. Обаче майка ми е на гости и е като развалена плоча, че мъча детето като не му давам капки...

# 200
Майката си знае най-добре! Както го усещаш така е правилно! Щом още не ти е зор да даваш капки, недей. Когато момента настъпи ти сама ще се чудиш как да го оставиш за малко за да скокнеш до аптеката. Впрочем има и бебета които нямат колики. В повечето случаи мъниците плачкат за мляко и гушкане, а майките си мислят,че са колики 🙄
Ако си свива крачета към коремчето, стиска юмручета, пръцка и видимо се забелязва,че го боли (това всичкото накуп)  значи е време.
Но бъди подготвена, че е напълно възможно капките да не подействат изобщо!

# 201
Честито на всички нови мами! Нека дечицата ви бъдат здрави и спокойни!! 💕💙💕💙

Марая, снощи си мислех и аз да дам понеже през деня си го храня на гърда,обаче вечер да сме сигурни,че е нахранен и ,за да спинка повече го дохранваме и с АМ и хем бибероните са анти колик, супер свирепо дърпа и сигурно дърпа и въздух ,защото обикновено заспива на гърдата ми ,а с шише плаче и е нервен ,пръцка,хълца.. и снощи бях на ръба да му дам Инфакол,но заспинка. Не знам и аз как да процедирам..

# 202
Аз давам капки Био гая и Инфакол, но пак над вечер си поревава. Дори и да нямат ефект, или е минимален не бих ги спряла.
Паола , коликите се засилват при смесеното хранене, пробвай вместо АМ да даваш изцедена кърма, ще усетиш разликата. Аз така правя изцеждам 30-40 мл и на последното хранене ,след цокане и го давам и така откавра поне 4 часа сън.

# 203
Аз давам капки Био гая и Инфакол, но пак над вечер си поревава. Дори и да нямат ефект, или е минимален не бих ги спряла.
Паола , коликите се засилват при смесеното хранене, пробвай вместо АМ да даваш изцедена кърма, ще усетиш разликата. Аз така правя изцеждам 30-40 мл и на последното хранене ,след цокане и го давам и така откавра поне 4 часа сън.

Ще пробвам ,но за момента е невъзможно. Със страшно главоболие съм още от упойката,което се засилва при сядане,а го кърмя полу седнала,полу легнала. С помпата обаче трябва да съм дори леко наведена,за да изтича по-добре.

# 204
Аз май приключих с кърменето. Ако цока нещо, то сигурно няма и 10 мл.
Обаче голям глад го гони.. не знам какво ще го правя! Педиатърката каза. че ще разреди храненията. Е кога???? той иска на 2 ч, предивд, че е на АМ. Всяка нощ е различно. Веднъж го храня в полунощ и после в 6 ама с огромни мъки, рев, истерия. Друг път, заспива след банята, буди се в 2 да яде, после 6, пак с мъка. Винаги, винаги, винаги се буди в 4ч. нямам идея защо. Не са колики ама мрънка. Аз мисля, че е свършил с коликите ама педиатърката каза, че още имал. Не си свива крачетата към корема. По-скоро ги дава назад като рибка.  Пръцка здравата.

# 205
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз бях взела Абоколикен за коликите, но го спрях, защото нямаше ефект, а и трябваше да изцеждам и разтварям в кърма всеки път и да давам с шише....голяма галимация. Похвалиха ми Еспумизан Л и сега му давам от него. Не знам още дали му действа, но определено се свива и превива преди да се изака, това го мъчи. След това е като нов Thinking

# 206
Благодаря ви!
Редактирах коментара, защото променихме името на Георги. Излишен ми е стреса в момента, за да се сърдят роднини.
Вчера на обяд започнаха болки е слабините. Вечерта не можех да легна. Е 2:30 чух пук , потекоха води, усетих контракция високо в корема.
Отидох с 4см разкритие. Но явно не съм достатъчно смела и прекарах времето лежейки. По-бавно се случиха нещата. 3-4 контракции с по 3 напъна и бебето излезе в 9:45. Вече хапнах, изкъпах се и двамата се гледаме.

# 207
Честито на новите майчета и бебчета! Да са здрави и спокойни!
Аз давам Биобаланс бейби( пробиотик) и Биоамика(лактаза), които са изписани от болницата. Храня го по 15 мин и на двете гърди, после дохранваме с 60 мл АМ, колкото изпие.
Веднъж дневно се цедя с помпа и гледам колко кърма съм направила- вчера 30мл от двете гърди, като това на 7ми ден след секцио. Надявам се кърмата да се увеличава все повече и постепенно да измести АМ. Зърната са ми разранени и уж преминават, но болката при кърмене си е ужасна. Това е единственото, което ме мъчи. Според мен се получи от лоша техника на засукване, която ни я показаха в болницата и още там се разраних. Купихме крем за зърна на Мустела и все мажа, та е много по-добре. Щях да купувам силиконови протектори, но реших първо да сменя с техниката от Ася Демирева. Получи се доста добре и има облекчение, но болката не е напълно изчезнала.
Иначе нашата кожа се лющи на местата където има триене-коремчето, вратлето и пр. Надявам се да мине скоро!

# 208
И аз да се включа малко с до сега опита ми от 10 дни откакто се гледаме с малката Катерина. Това кърмене си е основна тема  та относно нея мога да кажа че само в болницата давах АМ на малката но преди това винаги беше на гърда като се прибрахме на 4тия ден вкъщи видях, че започна да ми слиза кърмата, но от страх че ще е малко кърмата ми веднага взехме АМ, но го използвах само 1 път след като и майка ми и други жени с опит в кърменето ми казаха, че кърмата си стига и тези помпи изобщо не са показател на това колко кърма имаш, защото бебчето суче повече, та се довери на инстинкта ми и си й давам само кърма а тя си пълни доволно памперси те, спи си и съм спокойна, единствено имам разранени зърна, но това мисля че е от неправилна поза та и върху това работя в момента, да кърменето в началото в много трудно, но мисля че си заслужава и на всички мами тук мога да кажа доверете се на инстинкта си и ако можете кърмете, защото това е нещо специално и е най-доброто за бебчето, поне това е моето мнение. Бъдете здрави и се радвайте на малките безценни същества. 😊😊❤️

# 209
И аз да се включа малко с до сега опита ми от 10 дни откакто се гледаме с малката Катерина. Това кърмене си е основна тема  та относно нея мога да кажа че само в болницата давах АМ на малката но преди това винаги беше на гърда като се прибрахме на 4тия ден вкъщи видях, че започна да ми слиза кърмата, но от страх че ще е малко кърмата ми веднага взехме АМ, но го използвах само 1 път след като и майка ми и други жени с опит в кърменето ми казаха, че кърмата си стига и тези помпи изобщо не са показател на това колко кърма имаш, защото бебчето суче повече, та се довери на инстинкта ми и си й давам само кърма а тя си пълни доволно памперси те, спи си и съм спокойна, единствено имам разранени зърна, но това мисля че е от неправилна поза та и върху това работя в момента, да кърменето в началото в много трудно, но мисля че си заслужава и на всички мами тук мога да кажа доверете се на инстинкта си и ако можете кърмете, защото това е нещо специално и е най-доброто за бебчето, поне това е моето мнение. Бъдете здрави и се радвайте на малките безценни същества. 😊😊❤️
На какви интервали я кърмиш? Аз го кърмя х15 мин на гърда и не му стига- отваря уста, смуче си ръцете и е неспокоен докато не дохраним с АМ. Но понякога се задоволява само с кърма и заспива, тогава не давам АМ.

Общи условия

Активация на акаунт