Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 222
  • 665
  •   1
Отговори
# 210
  • Denmark
Ивана, на мен ми обясниха, че първото мляко, което бебето суче е по-рядко. Затова трябва да го държиш повече, за да стигне до хранителното и по-мазно мляко, което е след това. На мен ми препоръчаха да му давам 10тина-15 минути едната, после да го разсъня с оригване или смяна на памперс, после още толкова време на същата гърда и след това да му дам другата за малко. На следващото хранене да започна с тази, с която съм завършила предното.
Засега май сме добре, макар че постоянно се чудя дали му стига. Яде на 2 часа, а гърдите ми вече не са твърди и се чудя дали има мляко в тях. :/ Напишкани памперси имаме доста, но това акане явно си мъчи бебчетата..

Благодаря за отговорите за капките. Simple Smile Засега щом се успокоява като хапва, мисля да изчакам, пък знае ли се...

# 211
И аз да се включа малко с до сега опита ми от 10 дни откакто се гледаме с малката Катерина. Това кърмене си е основна тема  та относно нея мога да кажа че само в болницата давах АМ на малката но преди това винаги беше на гърда като се прибрахме на 4тия ден вкъщи видях, че започна да ми слиза кърмата, но от страх че ще е малко кърмата ми веднага взехме АМ, но го използвах само 1 път след като и майка ми и други жени с опит в кърменето ми казаха, че кърмата си стига и тези помпи изобщо не са показател на това колко кърма имаш, защото бебчето суче повече, та се довери на инстинкта ми и си й давам само кърма а тя си пълни доволно памперси те, спи си и съм спокойна, единствено имам разранени зърна, но това мисля че е от неправилна поза та и върху това работя в момента, да кърменето в началото в много трудно, но мисля че си заслужава и на всички мами тук мога да кажа доверете се на инстинкта си и ако можете кърмете, защото това е нещо специално и е най-доброто за бебчето, поне това е моето мнение. Бъдете здрави и се радвайте на малките безценни същества. 😊😊❤️
На какви интервали я кърмиш? Аз го кърмя х15 мин на гърда и не му стига- отваря уста, смуче си ръцете и е неспокоен докато не дохраним с АМ. Но понякога се задоволява само с кърма и заспива, тогава не давам АМ.
Кърмя я на поискване като интервалите са през 2-3 часа иначе за времетраене е различно понякога суче 6-7 мин от едната гърда понякога 10-15мин ако е не спокойна и ги редувам двете гърди само да кажа че и мойта бебка понякога е не спокойна след хранене и иска по на често гърдата но това не е признак че са гладни ами бебчетата търсят гърда и за успокоение и да усещат майка си. Пробвай ако искаш един ден да даваш само кърма и виж как ще са памперсите и бебчето, късмет! 🌸☺️

# 212
Мерси, Марая и Розмари 💗 Ще започна така още щом се събуди. Дори ще е по-добре за по-болезненото ми дясно зърно, че ще си почине 1 хранене 😁

# 213
Аз вчера бях на контролен преглед, всичко е наред. Раната е заздравяла перфектно. Но, видя че имам още лохии, а тъкмо се зарадвах че ми бяха спрели.
Да ви кажа аз съм вече - 13 кг. Още от болницата си излезнах -11, е 3,5 си ги донесъх в ръцете. Simple Smile Имам мн кг да свалям, дано да успея, че ме мъчи яко кърмачески глад .

# 214
Момичета, има ли среднощни колики🤔Четох че били в слесобедните часове или вечер, но при нас вече 2ра вечер след като я нахраня в 00ч, спи до 4 през нощта и  се буди. Храня я, но след това започва истеричен рев, сумтене, будуване... днес така беше чак до 10ч .
Мисля,че са колики ( по описаните симтоми).
Беба е на 9 дни,а от 3 дни давам лефакс+пробиотик.
Мислих,че е гладна и и давах пак мляко ( малка прецаках храненията) и се чудя дали да не давам и малко чайче🤔
Някакви съвети🤔

# 215
Коликите може да са следобед, вечер, нощно време или денонощни. Търпение му е майката, ще минат. Баткото рева три месеца денонощно, и то от първия ден.
Един ден рева 12 часа без прекъсване и накрая прегракна. Пробвай с чай и аз мисля да взема анасон.

# 216
Daisy, освен търпение..... Дори и да намериш решение, ситуацията ще се промени, периодът е много динамичен. при нас каквото и да правим , действа 1-2 пъти. Радвам се поне, че у дома драмата с коремчето не е много голяма.
За родителите от Пловдив, днес звънях да питам за допълнителната помощ от общината( за висшисти). Казаха, че било само проект и не приемали документи. Някой да знае подробности и дали не са ме подвели. Чак бяха изненадани, че знам за тази помощ.

# 217
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
За родителите от Пловдив, днес звънях да питам за допълнителната помощ от общината( за висшисти). Казаха, че било само проект и не приемали документи. Някой да знае подробности и дали не са ме подвели. Чак бяха изненадани, че знам за тази помощ.
Наистина ли? Confused Много жалко ако е така.... Аз от теб научих за тази помощ. Ще отида септември до общината и ще питам на място.

За коликите - може да са по всяко време на денонощието, моят също има по различно време. Давам Еспумизан Л и сякаш се облекчава от него. Този период, до 3 месеца, за мен е най-най-тежкият. По-нататък някакси нещата се нагаждат, детето свиква с нашия свят.....Но дотогава, все е трудно май.

# 218
Да, знам че трябва да отминат. Просто исках да знам, дали са колики😑
А пробвахте ли с черешовите костилки🤔

# 219
LovelyWife, жалко да, аз подготвих бланките, документите,ще се правя на ударена и пак ще пробвам.

# 220
За коликите на нас ни помага БиоАмика. Имаме ги от 6тия ден. Сигурна съм,че са колики,тъй като педиатърката преслуша коремчето и потвърди. От тогава даваме от капките преди всяко кърмене и за сега действат. Бяхме на преглед при неонатолог онзи ден. Той каза,че за бебчета като нашето,което качва бързо и яде много,обикновено били характерни много силните колики. Та според мен капките действат (пу-пу).

# 221
ioni_666, честито бебче, живо и здраво да е, много щастие и късмет, много да ви радва! Бързо възстановяване на теб!

За лющещата кожа от болницата ни казаха да мажем след баня с Дефламол маз, мазахме няколко дни след изписването, но после купихме Бюбхен мляко (много ни помогна при баткото за същия проблем). Определено има значително подобрение сега, но мисля, че докато не му дойде времето с каквото и да се маже - няма да се оправи напълно.

# 222
Момичета, как точно се дава водичка на новородено колкото да му се изплакне устата от млякото? От шише или с лъжичка? Не се ли дави детето?

# 223
Момичета, как точно се дава водичка на новородено колкото да му се изплакне устата от млякото? От шише или с лъжичка? Не се ли дави детето?
Първият път въобще не хареса водата, но сега си пие по 10-20мл. От шише я давам когато е кисел, но е ял скоро или като хълца.
Да споделя опита си след съветите на Марая и Розмари- днес имаме цели 3 хранения без дохранване с АМ. Има напредък, спокойно бебе за 2 часа и пълни памперси. 💗💗💗

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 17:58 от Iva_nna

# 224
И аз почнах да давам вода.Пие по 20-30 мл от шише. Първо се мръщеше, но сега и харесва.
Относно програмите, май на всякъде са само проекти. И в нашата община така казаха, проект е и не е одобрен. Ми здраве да е, ще се справим и без тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт