Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 754
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Последните дни прочетох на един дъх- Оризовата майка, Джинджифилова къща,  Щиглецът и Кестеновият човек( който беше с ужасен превод, но самата книга не те оставя)

Чете ми се отново нещо, което да ме грабне и да не мога да оставя, без Сидни Шелдън, неговите от читанка съм изчела всички Smile

В допълнение на Лусинда Райли, мога да предложа книгите на Дженифър Донъли “Чаената роза”, “Зимната роза” и “Дивата роза”

# 211
  • София
Последните дни прочетох на един дъх- Оризовата майка, Джинджифилова къща,  Щиглецът и Кестеновият човек( който беше с ужасен превод, но самата книга не те оставя)

Чете ми се отново нещо, което да ме грабне и да не мога да оставя, без Сидни Шелдън, неговите от читанка съм изчела всички Smile
Нели, предлагам поредицата Четвъртата маймуна, И пета ще умре, Шестото прокълнато дете.
Изчетох ги буквално на един дъх, но е тежка драма, криминална история, с много насилие.
Друга, която е много завладяваща, но и с много насилие, Красиви момичета.
Повече любовна история - Тъмна материя.

# 212
Здравейте! Отдавна не съм чела романи. Може ли да ми препоръчате някакъв, който те кара да се чувстваш добре? Не искам да е чиклит или нещо захаросано, но и не искам да има нищо разтърсващо. Никакво напрягане и напрежение. Хубава, простичка история. Нещо такова си представям.
Може би нещо на Бакман - Човек на име Уве, Баба праща поздрави и се извинява Rolling Eyes
Три ябълки паднаха от небето също е много човешка, топла книга.

"Тревожни хора" на Бауман. Приятна, лека, не напряга.

Бакман е автора, сори. Телефона ми упорито мисли, че е Бауман. Joy

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 07:42 от xtra

# 213
  • София
Препоръчайте ми интересни книги за българската мафия или за живота изобщо през 90те.

# 214
Скарлет, аз се сещам за "Мрежите на прехода". Книгата е писана от научен колектив в състав проф.Иво Христов (историк, социолог, юрист и политически анализатор, чиито коментари и предположения в последните години се сбъдват с изненадваща точност), Иван Чалъков и др. Много интелигентно написана книга, в стил, много надскачащ този на традиционните журналистически книги за прехода и мафията.

# 215
"Затворисърце" от Константин Трендафилов е точно по темата, стига да търсиш художествена литература.

# 216
  • София
Препоръчайте ми интересни книги за българската мафия или за живота изобщо през 90те.
https://www.ozone.bg/product/kolektsiya-zad-zavesata-na-sotsa-pr … i-demokratsiyata/

# 217
На Христо Калчев виж: "Нерон вълкът", "Калигула бесният", "Цикъла на Месалина".... "Ликвидирайте генерала" имаше ги преди в Читанката, може още да ги има

# 218
Да,на Христо Калчев книгите... Той до известна степен се оказа пророк...

# 219
  • София
Майстора и Маргарита
Ако са два превода - кой е за предпочитане?
https://chitanka.info/book/8615-majstora-i-margarita
Скрит текст:
Преводач: Татяна Балова

Година на превод: 2012

Език, от който е преведено: Руски

Издание: Поредно издание

Издател: Издателство „Дамян Яков“
https://chitanka.info/book/1102-majstora-i-margarita  - достъпна - 2025

Питането ми е и за 1984 - Оруел. Там са три. Единия беше откровено тъп, но другите два?
Може би на Лидия Божилова, 1989  https://chitanka.info/text/291-1984

# 220
Ако някой знае история подобна на "Не без дъщеря ми" , моля да ме светне.🙏🌷

# 221
"Хиляда сияйни слънца" ако си пропуснала.

# 222
  • София
Ловецът на хвърчила на Халед Хосейни.

# 223
  • Свети Влас
За теб, Джамал /преживяно/, Автор: Б.Нилсен М.Коскас
Скрит текст:
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
Бес е на 14 години, когато среща мъжа на своите мечти - строен и силен, с гъвкавите движения на диво животно и тъмна кожа, носеща упойващия аромат на Изтока - арабина Монсеф. Възрастта на малкото момиче не е пречка за мохамеданина - това е нормално за жените от неговата вяра. Почти дете, Бес заминава за далечната страна. Вместо мечтаната сурова красота на пустинята тя среща мръсотията на стария град и безкултурието на новите си роднини. С всеки изминал месец без бременност страхът се превръща в ужас - ако не роди, ще трябва да дели мъжа си с друга жена. Но с раждането на малкия Джамал положението става още по-нетърпимо - според обичаите първородният син трябва да бъде даден на свекървата. Назрява решение за бягство. След няколкогодишна борба и несполучливи опити за отвличане Бес успява да си върне любимото дете.

# 224
Ако някой знае история подобна на "Не без дъщеря ми" , моля да ме светне.🙏🌷

"Девиците от рая" - Барбара Ууд. Беше ми интересно да разбера повече за арабската култура. Прочетох я буквално за три дни. Препоръчвам я горещо.

Общи условия

Активация на акаунт