Препоръчайте ми книга като ... - тема 3

• 88 802
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз наскоро прочетох "Момичето на скалата"  от Лусинда Райли. Там през цялото време сюжетът се движи между минало и настояще.

# 286
  • София
Здравейте! Много харесвам книги , които представят няколко сюжетни линии, сюжети напред-назад във времето или всяка глава се чете мисъл и случка на различен герой.. Бих се радвала да ми дадете някакви предложения.. Жанрът е без значение - любовни, трилъри.. На снимката е книгата , която последно четох , а подобна е "Червените шапчици " на Джаксън Пиърс
.

По спомен на Кейт Мортън книгите са такива, всичките ми бяха харесали.

# 287
Да, точно такъв е стила на писане на Кейт Мортън, всичките ѝ книги (само за най-новата, която предстои да издаде догодина Homecoming не знам) са като по схема написани. Доволно много прескачания във времето - минало, настояще и преплитане на историите. Интересен автор е, препоръчвам “Забравената градина” може би най-много.

# 288
  • Свети Влас
Цялата поредица на Лусинда Райли за " Сестрите Плеяди "- Серия „Седемте сестри“ е такава, препоръчвам ви я и седемте книга са страшно интересни !

# 289
Благодаря на всички за предложенията! Simple Smile

# 290
Аз се сещам и за  няколко книги на Фиона Дейвис:
"Момичетата от хотел Барбизон"
"Галерия на шепота" и "Наследницата на Дакота Билдинг"

И на Сара Джио "Пролетен сняг"

# 291
Препоръчайте ми книга за травма от минали спомени, заради които дори и в настоящето не обичаме дадени предмети, аромати и т.н, защото ни напомнят на миналото? Нещо като превъзмогване.

# 292
Сещате ли се за някоя книжка, която леко и разказвателно да те учи да смиряваш егото и развиваш връзка с висшата същност? Нещо като Хорхе Букай или Паоло Коелю, леко ненатоварващо четиво, не съм им ги чела всичките..

# 293
Мога да препоръчам нещо подобно но не е чак леко, по-скоро е философска, но все пак на достъпен език. Силата на настоящето, Екхарт Толе.

# 294
  • Свети Влас
Сещам се за книгите на Луиз Хей.

# 295
Сещате ли се за някоя книжка, която леко и разказвателно да те учи да смиряваш егото и развиваш връзка с висшата същност? Нещо като Хорхе Букай или Паоло Коелю, леко ненатоварващо четиво, не съм им ги чела всичките..

То малко зависи за четящия какво означава "висша същност", но най- общо се сещам за тези книги:

"Вашите слаби места"
"Промяната"
"Сега вече зная" на Уейн Дайър

Петото споразумение : Толтекска книга на мъдростта на Дон Мигел Руис

" Сидхатра" , "Нарцис и Голдмунд" на Херман Хесе

"Човекът в търсене на смисъл" и "Човекът в търсене на висш смисъл" на В.Франкъл

"автобиография на един йогин" на Парамаханса йогананда

# 296
Препоръчайте ми книга за травма от минали спомени, заради които дори и в настоящето не обичаме дадени предмети, аромати и т.н, защото ни напомнят на миналото? Нещо като превъзмогване.

"Палач на любовта" на Ървин Ялом, ми хрумва на първо четене. Истински истории от практиката му като психотерапевт. Изобщо във всичките му книги има ровене в причинно-следствената връзка на нещата.

durvena.filosofka18, мисля че "Почти нормално семейство" на Матиас Едвардсон, много ще ти допадне.

# 297
  • София

Не знам дали ще Ви хареса. Излезе миналата седмица книга: романизирана биография: Ванга: пътят на феномена.
Нещо като биография + фентъзи + много философия...

# 298
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали нещо като "Жестока любов" на Колийн Хувър?

# 299
Бихте ли ми препоръчали книга като “Мъглите на Серенгети” от Лейла Атар?

Общи условия

Активация на акаунт