Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 884
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, антрето си е нещо много хубаво. И аз не харесвам от външната врата да се влиза директно в хола например.

# 421
Аз да взема да се оплача от моето бъдещо антре Sad Много е малко, отгоре на това, като влезеш първо идва вратата на дневната, а след нея е зоната, където се събличаш и събуваш. На практика се пресичат чистият и мръсният път. Не ми беше правило впечатление до сега, но покрай ковид гледам да не се ходи с чехли / аз всъщност ходя боса в къщи/ там, където стъпваме с обувките. Много ми е гадно, че не съм го помислила...

# 422
  • Враца
Да, ужасно е! Непрактично, вечно мръсно... Имам една приятелка така. Огромен апартамент. Коридорите й сигурно са 40 квадрата. Две отделни големи бани, но... без никакво антре. Няма къде да си сложат обувките, нито чехлите. За якетата да не говорим. Те са на такова място на етажа, че не може и отвън да усвоят някакво малко пространство поне за шкафче за обувки. Ами, не бих купила такъв апартамент. Освен това се замислям дали не се чува всичко, което става в дома й, на стълбището.
Сега в апартамента имаме антре, но не е отделно, а е просто част от коридора. Не ми е достатъчно практично, макар че е в пъти по-добре, отколкото ако го няма.

Аз да взема да се оплача от моето бъдещо антре Sad Много е малко, отгоре на това, като влезеш първо идва вратата на дневната, а след нея е зоната, където се събличаш и събуваш. На практика се пресичат чистият и мръсният път. Не ми беше правило впечатление до сега, но покрай ковид гледам да не се ходи с чехли / аз всъщност ходя боса в къщи/ там, където стъпваме с обувките. Много ми е гадно, че не съм го помислила...
Не може ли да се направи някакво преграждане/преразпределение на пространството? Дори и с цената на зазидване на една врата, избиване на друга? Или пък да се направи ново антре отпред, пред вратата? При къща вариантите са мнооооого повече, отколкото в апартамент. нНачертай една схема ако искаш на антрето и другите помещения и дай да умуваме тук. Може да родим някаква идея. Дори да не я осъществиш веднага, може за в бъдеще да й дойде времето.

# 423
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз покрай апартамента, където избушихме всичко, стени прозорци и тн, където всяка една мебел я премислих до най-малки подробности, се надявам за къщата да успея да направя същото. В кухнята бях премислила всеки сантиметър, най-кратък път, пресягане на ръце, редене на съдове от миялната в шкафовете,...В антрето успях да събера 2 малки гардероба, голям шкаф, в който са поставени пералня и сушилня, вадещи се 2 коша за мръсни дрехи, рафтове за препарати и една стена, отгоре до долу в шкаф за обувки, отвън е огледален, т.к не остана място в целия апартамент за едно голямо огледало. И антрето ни е около 7 кв.м, ако не бъркам.

# 424
Ето го моето антре с преплетените пътища. Къщата е стара, която преустройваме и надстрояваме.

# 425
  • Враца
А имате ли акт 16 или още не? Да ни ориентираш ако правите промени как ще се осъществяват.

# 426
А имате ли акт 16 или още не? Да ни ориентираш ако правите промени как ще се осъществяват.
Ако е към мен - още нямаме акт 14. Евентуални промени ще оформим с екзекутив най-накрая.

# 427
Може и да изолираме и колоните, то само те не са. Все още.

Di.Gi, за съжаление това което имам като файлове с разпределение са толкова нагъчкани с цифри и измервания, че не се вида какво има под тях Close
Иначе на първия етаж е веранда - 53 квадрата, кухня 18 квадрата, трапезария 14 кв. и едно ниво по-надолу (2 стъпала) е къта за мека мебел - 14,60 кв. Малко ми малеят трапезария и хол, но останаха за сметка на верандата, това не си го представихме много. В кухнята имаше и килерче, но го разкарахме и си е цяла кухня сега. Има антре 7 квадрата, което се отделя с врата от него може да влезеш директно в кухнята през врата или да се мине пак през врата към емпорето - 9 кв. (т.е. антрето е отдалено с врати). Има една спалня за гости - 11 квадрата, малка тоалетна с баня (душ) - 3 кв., точно до стаята, перално, котелно и склад 5 кв., към който се влиза само отвън (за градински техники и пр.). Гараж 38 кв. и площадка пред него.
На втория етаж са 2 детски по 13 кв., спалня 20 кв. към нея има баня 8 кв. и дрешник 3 кв., тераса 6 кв. Още една баня до детските - 6 кв., дрешник до детските, които е за тях - 4 кв. и около 11 квадрта са предверие. Това е в общи линии.

# 428
Трънче, честито! Радвам се искрено, когато някой е на път да исъществи мечтата си! Всичко лесно и безаварийно да ви се случва!

Антрето е една от причините да започнем ремонта при нас. Щяхме да обособим нещо като малко стъклено коридорче в дневната, за да отстраним мръсотията от обувки и пр. От фирма лидер тук в града ни обявиха зверски висока цена. ММ намери откъде да си купи стъклата и обковите, но в крайна сметка решихме въобще да не го правим, защото трапезарията щеше да остане много тясна. Затворихме верандата с плъзгащи АL френски прозорци, налепихме гранитогрес, има два фотьойла и маса,  ще сложим и шкаф за обувки и сме готови. През студените месеци ще е зимна градина и пушалня, лятото- веранда. Не успях да си го представя, как ще изглежда готово, но не съжаляваме. Давам идея само, на тези, които преустройват и са в заварено положение Simple Smile

# 429
Когато си в заварено положение е доста трудно и не всичко може да се получи както си го представяш. Ние купихме къща на един етаж с идея да надстроим. За първия етаж на практика нямаме много варианти, вкл.малкото антре с което тябва да се примиря...

# 430
Привет. Аз все още няма с какво да се похваля, но до края на седмицата се надявам да мине сделката пред нотариус и да съм горд собственик на парцел, извън София, но близо до ски и минерална вода.

Ехее, ние с теб дали пък няма да станем съседки? Да не купуваш имот в с. Белчин или в Сапарева баня?

# 431
  • Отвъд алеята зад шкафа
Привет. Аз все още няма с какво да се похваля, но до края на седмицата се надявам да мине сделката пред нотариус и да съм горд собственик на парцел, извън София, но близо до ски и минерална вода.

Ехее, ние с теб дали пък няма да станем съседки? Да не купуваш имот в с. Белчин или в Сапарева баня?

😀 Хаха, да, много е близо до Белчин, в посока Самоков. И вие ли сте в този район?

# 432
В с. Белчин са ни къщите. Така и предположих, т.к. близко до София с вариант за ски  и с минерална вода са малко места. Долна баня, Сапарева баня и Белчин. Успех в сделката!

# 433
Ние променяхме покрива - от 20градуса го направихме 30. Минахме по чл.154 - промяна по време на строителството. Внесохме проектите, общо взето бързо ги одобриха, но се оказа, че трябва да занесем някаква нотариално заверена декларация, че още не сме направили промените. Това ни забави малко.
След като мина 14 дневния срок ни забавиха още докато ни дадат одобрения проект. Архитекта бил много зает и го чакахме още 3 седмици след това.

Относно антретата точно на входа - ние в апартамента сме с малко антре. Аз много си го харесвам, но това, че понякога се събуваме вътре и го разнасяме из вкъщи много ме дразни (а не съм маниак на тема чистота).

Та в къщата уж помислихме и за това.

И аз да се оплача, че нашият строител ни заряза още Април месец. Остави само един човек на обекта и той работи с почти никакво темпо.
Лошото е, че работата, която беше останала по стоманобетона беше толкова малко, че никоя фирма не искаше да се заеме тя да го довърши Sad. Та най-накрая го довършихме и се надявам скоро да имаме и покрив.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 22:17 от nellytan1

# 434
  • Враца
Нелитан1, проектът ви доста се доближава до това, което умувахме с моите родители /архитекти са/. При нас има ограничение за ширината на къщата, но приблизително същите помещения и с подобно разпределение правихме. 

Общи условия

Активация на акаунт