Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 546
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Може бих ги разменила да са наопаки - печката да е по-навътре, а хладилникът да е по-наблизо. Съдя по това, че предполагам, че ще се взимат напитки от хладилника докато съм навън. Но ние сме много далеч от това в момента. Тепърва избистряме неща като да има ли тераси или не. Повечето опорни точки ни съвпадат с по-горе описаните.

Допълвам. Ние ползваме по-големи хладилници, така че и това помислете предварително - каква ще е ширината му. Също ми се струва, че масата за хранене ще пречи на излаза към верандата.

# 676
  • Отвъд алеята зад шкафа
Печката може да е в колона, вградена на височина , така че да не се навеждаш, до нея също и хладилникът - на късата част на Г-то. Ако тя е с колони, ще е добре. Вадиш продуктите от хладилника, оставяш ги на плота отляво на мивката, подготвяш ги и ги готвиш. Плочата с котлони си е добре там, където е, но не виждам дали е планиран абсорбатор.  Вградена съдомиялна отдясно на мивката. Планирай си елементите, защото около 60 см мисля, че заема всеки уред и съответно вратичките също се съобразяват. Да кажем, ако имаш вграден хладилник, печка, съдомиялна, плоча - ориентировъчно са 4 х 60 см. Разстоянията между уредите трябва да изчислени, примерно да не се получи, че ти остават 75 см плот с шкаф. Не знам дали го обясних добре, но е хубаво да се вземе цялото разстояние и да се помисли как може да се раздели на точни зони - дали ще правиш големи чекмеджета по 100-120, вратички по 60... и т.н.

# 677
Благодаря много за съветите!

Хладилника мисля да е голям, от тези с 2 врати. Ще трябва добре да измеря и наредя нещата. Чудя се дали хладилника да не е до вратата на верандата  както каза dreamingfly, за да е удобно да се взимат напитките...

Фурната определено ще е в колона и ще е повдигната. Сегашната ни фурна е така направена и съм много доволна.

# 678
Понеже цял живот ползвам големи (двойни дори хладилници), като цяло те са много голям обем и според мен не го слагайте на стената с врата, ако имаш предвид това. Не трябва лесно да се вижда зад него и да се натрапва в пространството. Ако може да се събере отдясно на мивката в ъгъла би било супер, но не мога да преценя какво е разстоянието там. Да, аз също изпипвам такива неща до милиметър и много се притеснявам дали ще се справя с къщата. Първото предложение за кухненски шкафове много ми малееше при нас. Сега съм с малко плот и много ме побърква това, а кухнята ми никак не е малка.

# 679
  • Отвъд алеята зад шкафа
Така като гледам, има достатъчно място и за остров- той дава и допълнителен плот, и допълнителни шкафове. Задната страна на острова при нас е за бутилки с вино. В него съм сложила две дълбоки и широки чекмеджета, с плавно вадене и прибиране, там са ми чиниите. Като отворя миялната, от нея директно с едно движение редя в острова.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 12:22 от gadamer

# 680
  • Sofia
Нели, стига да не ти обърква разпределението в самата кухня, ми се струва добра идея да е по близо до верандата. Но все пак на мен не би ми било водещо, ако чисто огранизационно/или заради дизайн и външен вид, ми харесва повече по друг начин. Опитвам се да кажа, че според мен трябва да си обмислиш кухнята като цяло и ако ти е ок и на двете места, да го сложиш близо до верандата. Често за хладилника като цяло се обмисля по-скоро път/разстояние от маса/диван до него, така че да не се пречи на евентуално работещия в кухнята.
Аз например го исках някак в страни,  за да не ми развали линията на кухнята и да е близо до масата за хранене и ще е така:

Скрит текст:
в дясно на плана ниша предвидих

# 681
Аз бих ви посъветвала да оставите тхладилника там, където е планиран първоначално. Причини:
- изглежда добре
-функционално е
Влизаш в стаята и разтоварваш на плота до хладилника покупките от магазина. После разпределяш лесно кои продукти да влезат в хладилникаи кои да се разпределят по шкафовете.
- практично е и защото последователността при готвене е следната: 1. Взимаш продуктите от хладилника, после 2. Отиваш до мивката, да ги измиеш, нарежеш, овкусиш и после 3. Ги готвиш на печката.
При теб 4. Ги изнасяш на прекрасна обстановка на верандата Simple Smile
Колкото до масата и според мен е хубаво да не бъде на пътя за излизане навън: постоянно ще трябва да е заобикаляш, а ако имаш малки деца, които постоянно тичат, може и да се ударят като бързат навън.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 14:07 от anichkaffm

# 682
  • Sofia
Исках да попитам нещо и забравих преди малко - може ли някой да ми сподели цена на труд за хидроизолация на основи, искам да си сверя часовника информативно. Мерси!

# 683
Колкото до масата и според е хубаво да не бъде на пътя за излизане навън: постоянно ще трябва да е заобикаляш, а ако имаш малки деца, които постоянно тичат, може и да се одарят като бързат навън.

При нас тази част е същата като разпределение, за съжаление тези неща ги помислих малко по-късно, там където са диваните при нас е понижено ниво, така че масата щем не щем ще е там. Но сега като се замисля нямаше как да е и по друг начин, така че ще гледаме да остане достатъчно място. В кухнята, където пише килер, не го направихме, шкафове ще са си. Килера го направихме в подстълбищното пространство.

Скрит текст:

Единстввено се чудим за пониженото ниво, сега е така направено - от дизайнерска гледна точка е много хубаво - факт. Но от практическа - не знам как седи въпросът с подовото, при наличие на стъпала, прахосмукачката няма да може да слиза, отнема се все пак малко пространство... Може да се заравни, но сякаш не ми се иска.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 14:22 от Мъ℘♥Мяɣ

# 684
И при нас е почти същото разпределение. Само че мивката е до хладилника. И аз фурната и микровълновата я проектирах в колона. Аз също считам, че това разположение е по-фунционално и практично. Вече кухните са ми поръчани. Правя ги с познат майстор, а не с някоя от популярните фирми. До края на ноември ще са готови. За спалните обаче се отказахме да ги прави той, защото ще ни излязат по-скъпи.

# 685
Ние понеже в момента правим външната изолация на къщата, се хванах за главата колко допълнителни въпроса изникнаха. Даже се наложи да сваляме външната входна врата за да се оформи изолацията. Отделно се оказа, че трябва да решим въпроса с вертикалната планировка, да решим до къде ще насипваме с пръст за да се изолира цокъла. Въобще въпроси, които дори и не подозирах, че ще са проблем при изолацията. Отделно местене на контакти, кабели пак заради тази външна изолация. Ако знаех нямаше да слагам въобще врата, докато не приключа с външната изолация. Само за да я махнат и монтират вратата искат сума ти пари. Не мога да разбера какъв е проблема целия цокъл да облепят с изолация, пък после да си насипваме докъдето искаме, ще задържа влага ли пръстта.

# 686
Колкото до масата и според е хубаво да не бъде на пътя за излизане навън: постоянно ще трябва да е заобикаляш, а ако имаш малки деца, които постоянно тичат, може и да се одарят като бързат навън.

При нас тази част е същата като разпределение, за съжаление тези неща ги помислих малко по-късно, там където са диваните при нас е понижено ниво, така че масата щем не щем ще е там. Но сега като се замисля нямаше как да е и по друг начин, така че ще гледаме да остане достатъчно място. В кухнята, където пише килер, не го направихме, шкафове ще са си. Килера го направихме в подстълбищното пространство.

Скрит текст:

Единстввено се чудим за пониженото ниво, сега е така направено - от дизайнерска гледна точка е много хубаво - факт. Но от практическа - не знам как седи въпросът с подовото, при наличие на стъпала, прахосмукачката няма да може да слиза, отнема се все пак малко пространство... Може да се заравни, но сякаш не ми се иска.
При нас май ще има много подобни неща. Само с емпорето не знам как ще се примири мъжът ми Simple Smile и за стълбите между хола и трапезарната част ... само че при нас предложението беше наопаки - холът да е задигнат.

# 687
  • Варна
Гледам ви плановете и да питам . Защо диваните са с гръб към прозорците. При налиието на големи прозорци не е ли по добре да си гледате градините. За мен в къщата градината е много , много важна. Аз си харесах къщата заради 2 неща ( купихме я готова) огромната дневна и стахотната градина. В къщата почти нищо не сме променяли, но в градината страшно много труд и пари влагаме.

# 688
  • София
Предполагам ,че понякога е защото ТВ или секция не може да сложиш на прозорец, значи трябва на стена => до прозореца остава дивана.
Човек рано или късно размества мебелите Wink

# 689
Долу с какво сте направили/ще правите цокъла? Предлагат ми камък, ама той на нищо не ми се вписва. Сградата е с модерна визия, ще има HPL панели с дървесна шарка на места, не знам до колко е удачно да се сложат и за цокъл. Ще имаме гранитогрес 2 см върху самонивелиращи се крачета на терасите по цялата обиколка в светло сиво, под него е хидроизолацията. Мазилката я искам и нея бледо сива. Избрали сме Баумит НанопорТоп. Дограмата ще е антрацит от външната страна, но долу дайте идеи какво да сложим...

Общи условия

Активация на акаунт