Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 609
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Стройко в НДК е пълна скръб тази година! Аз се надявах да разгледаме камери на газ или дърва, подово, газови котли, някакви външни облицовки. Нямаше нищо! От години ходим и сега като имаме нужда от по-сериозни консултации и покупки - нищо. Работят 2 етажа и един полуетаж. Има много малко фирми представени. 2 за мебели от тези много "тежките" дървени, за огромни помещения, 2 за гранити и мрамори, 2 за стълби, 2 за паркет, едни камини на пелети, 2 за мазилки, едни декоративни облицовъчни тухли, Танушев със сифоните за баня, едни с умно управление на къщата и почти се изчерпа списъкът. Моят съвет е да не си губите времето!

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 09:32 от drago_2008

# 526
  • Сред мелниците
Drago, благодаря ти! Спести ми половин ден!
Наистина ходехме и точехме лиги преди в мечти , как ще строим и там ще намерим производител на какво ли не. Жалко че е паднало нивото.

# 527
  • Пловдив
В Пловдивския Панаир беше същото миналата година,точно когато най-много исках да видя нещо ново,или поне да извоювам отстъпка.Предимно камини и пелети имаше  Confused .
И да се похваля,че монтираха вътрешните врати и нямам забележки.Толкова свикнах без тях,че сега ми е странно.

Цената  на трифазният ток за битови клиенти(времянката) и този след УВЕ е еднаква.Това не е промишлен ток.Трифазен - да,но не за фирми.Просто, сега има една допълнителна такса от пренос с цена около 10лв.

# 528
Честити врати! Дано да покажеш някоя снимка по-натам Simple Smile

# 529
  • Пловдив
Драго, ще пусна снимки ,само да сложим дръжките,че се замотахме и ги поръчахме късно.Иначе са идентични с тези,които ти бе пуснала,без коронките.Направи ми впечатление,че готовите Крафт Мастър по магазините са с гладка каса и первази,а не с релефна структура като паното на вратата и стоят доста по-странно.
Допълвам поста с една презентация на архитекта ни.По средата на видеото има много полезни детайли за изолиране на термомостовете при тераси,основи,стрехи.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219560321497668&id=1203876304

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 00:18 от nelina_london

# 530
И при нас слагат вратите. На две за баните са объркали размерите  иги върнаха за преработване. Вероятно другата седмица вече ще имам врати на всякъде. Още не съм ги виждала, че само ММ ходи на обекта. Договорът ни изтече, а краят не се вижда. За сега няма да претедираме за неустойки. Ако обаче съвсем зациклят ще ги почзаме с лошо.

# 531
При нас в момента се прави ел.инсталацията. По препоръка на майстора сложихме ел.ключовете на 100-110 см. Явно е нещо като неписан стандарт. В апартамента, в който живеем в момента /сравнително нов, строен 2006г./, ключовете са по-високо и са ми удобни. Всъщност въобще не съм се замисляла... Вие на каква височина ги слагате?

# 532
Да са ви честити вратите и на Фаталина и на Нелина! Чакаме скоро да се похвалите, че вече живеете в къщите Simple Smile!

Драго, имаше ли пречиствателни станции на изложението?

Ние тази година посетихме Архитектурно строителната седмица в Експо центъра и там имаше доста изложители, но беше само до петък. Т.е. нямаше изложение събота и неделя, да е удобно за такива като нас.

# 533
  • ГО
Добре, че споделихте за Стройко-то. Бяхме се засилили да го посетим.

Да дам отчет Simple Smile

Покрив - прави се. Вчера имахме среща с момчето за улуците, предполагам, че утре ще ги монтира вече.
Врата (входна) - поръчана Simple Smile Ще чакаме 2м. Sad

Правим покрива и започваме вътре и изолацията.

# 534
nellytan 1,  нямаше, поне аз не видях, а обиколихме 2 пъти, защото не вярвахме колко малко щандове и разнообразие има Sad.

# 535
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вероятно причината е Ковид. Аз всяка година посещавам едно професионално изложение в Експо центъра и тази година бяха само 1/3 от фирмите. Никой не иска да дава пари и да губи време, като няма да има посещаемост.

Започнах да гледам някои предавания за къщи и ми прави впечатление какви странни материали и начини на строеж се използват по света.

# 536
  • София

Който търси парцел из района на Панчарево, Горубляне (предполагам и Герман ползва горублянската канализация)

Който може, в Герман си ползва незаконната канализация и всичко отива в поливния канал и после в Искъра.
Преди 1-2 години кметицата обясняваше на едно селско събрание какви тръби и докъде трябвало да се положат, да се вържело с някакъв колектор на майната си и ще имаме канал.... след 20 години може би.
Значи, това сигурно е същия колектор дето ми писаха и на мен. 20 години е твърде оптимистично... Simple Smile В Косанин дол даже и гъзарските затворени комплекси нямат канализация, така че... всички от квартала ще сърбаме една попара.

# 537
  • Сред мелниците
Цитат на: kama4e link=topic=1245493.msg41595664#msg41595664 date=1603347768
Врата (входна) - поръчана Simple Smile Ще чакаме 2м. Sad
Правим покрива и започваме вътре и изолацията.
Хах, съвпадение!  И ние така, поръчахме входната и ще чакаме също 60 дни. После в рамките на 10 дни монтажа. Излиза, че ако сме късметлии може да има къде да закачим коледния венец Wink.
Нищо че вътре ще е мръсни и недовършено.

Ние оставаме без топлоизолация не успяхме да си намерим майстори.

Като не е изолирано, предполагам че няма да можем да правим вътре нищо?
Може ли да се слага гранитогрес, фаянс и шпакловки по стени при ниски температури?

# 538
  • София
Ние оставаме без топлоизолация не успяхме да си намерим майстори.

Като не е изолирано, предполагам че няма да можем да правим вътре нищо?
Може ли да се слага гранитогрес, фаянс и шпакловки по стени при ниски температури?
Не се кахъри прекалено, не сте само вие с майсторите, уви. Всеки го минава това, значи и при вас накрая ще стане! После и мазачите голям зор докато ги хванеш свободни (зависи вече и как строи човек, сигурно големите фирми си имат собствени бригади и не търсят подизпълнители). Доколкото помня, пускахме печки декември месец, за да съхнат лепилата на плочките; после замазка и боя като съхнаха, пак трябваше да се държи някаква температура. Може би зависи и от материалите, де.

# 539
  • Велико Търново
Ако е затворено с дограма и врати, Дори и и без изолация, не бърка да се лепят плочки, шпаклова, боядисва и реди ламинат при температура около 10 /12 градуса вътре.
Утре започват с фаянса по стените на баните, нямам търпение вече да има поне нещо готово.
Ще полагаме слой грунд, мрежа и лепило върху шлайфана замазка, това решихме Sad. Ако се надигне гранитогреса в хола, ще го сменим с ламинат, но не ни се кърти. Решихме че няма да къртим. Не се знае какво ще стане ако изкъртим, а и бързаме догодина да сме там напролет, т.е. няма да можем да го чакаме да съхне наново.

Общи условия

Активация на акаунт