Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 35

• 27 591
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
nelina, цялата къща се получава страхотно, но на мен сивата баня ми е любима! И нашата е сива, трябваше да стане точно като идеята на вашата, но на пода се наложи да сложим различен размер плочки (финанси и наличности...), та ме е срам да я показвам. Като дойде време и мине първия ремонт, сигурно тогава ще реша да я показвам Grinning
Ламинатът дали е Quick step, че ми прилича на нашия?

# 586
  • Пловдив
Много сте мили всички!
Ламинатът дали е Quick step, че ми прилича на нашия?
Исках quick step,но уви скъпичък ми идваше.На Кrono Original e.
Ще слагате ли парапети?
Да,ще слагаме и търся нещо бяло тип дървено ,евентуално мдф, с минималистичен изглед за перила,и нещо като метален парапет ,евентуално тънък черен или сив,защото половината стълбище е със стени от двете страни и децата ще направят белите стени чудни Simple Smile
Сега да ви кажа,че за стълбището бях избрала друг мрамор,още по-ненатрапчив,много бял,но се оказа ,че цената му е двойна и взех решение на момента с настоящия.
ММ взе че се изцепи,че било като гробищен мрамор,горкият не прави разлика щом е бяло  Blush А,майсторът също не беше във възторг,и ме питаше защо не съм взела някакъв с тъмночервени жилки... Joy  .Просто защото исках да е максимално светло и незабележимо.

# 587
  • Sofia
Нели, време ти е да се абстрахираш от всякакви коментари от рода на "Ама това защо така?!" Ние българите/хората сме специалисти по всичко, а пък намирането на "забележки" на чуждата работа сме го издигнали до професионални висини Wink Супер се ти се получава всичко - баните, стълбите(гранит ли беше това?) и кухнята си я измислила по-интересна! Ще чакаме и още снимки по-натам.
Схващам идеята за детските стаи, ще станат чудесни и най-хубавото - на теб ще ти харесват много! А децата със сигурност не са обременени с асоциациите на възрастните, и на тях ще им хареса.
Преди десет години и аз слушах коментари за нашата къща тогава(даже тук много интелигентно ме изкоментира една съфорумка, че е прекалено "монохромна") и сега пак се случва, е нищо, аз знам, че няма да е идеална, но пък на мен ми харесва.
Изобщо, наслаждавайте се на процеса, това е толкова приятно изживяване, въпреки нервите, а чувството когато накрая прекрачиш прага, вече на на "строежа", а на "у дома" е страхотно!
Аз днес го раздавам дзен, въпреки сутрешните разправии със строителя за нашата прословута козирка. Лошото е, че ММ много се пали и му костват страшно много нерви такива разговори, съответно аз трябва да не се впечатлявам, че ако запалим и двамата не можем да изгасим пожара. Rolling Eyes Иначе днес ще леем бетон - колони и шайби на ет2.

Снимки /по-късно ще изтрия/:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 09:53 от Di.Gi

# 588
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нелина, моята кухня е Г образна с остров - дългата страна е с плот, а по-късата е цялата в шкафове и бюфет. Така е много удобно. Когато я проектирах, гледах специално в сайта на Блум клипове за най-добро планиране и най-къс път на работа. Твоят план ми изглежда много добре и ще е доста удобен.

Доста изгодни като цена бели МДФ первази има в Баумакс, моите са от там. Моите парапети на стълбището са черни, обикновени профили, прахово боядисани.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 12:48 от gadamer

# 589
  • ГО
И аз се наслушах, “ама защо това ще слагате/правите, а не онова?”. Всяка друга къща е по-хубава и по-добре направена от нашата. Всеки друг покрив е по-изпънат, по-добре изолиран. Нищо, че не напълно завършен (ленти на капаците, челни дъски и др.) не е добре. Всяка друга дограма е по-качествена от нашата. Писна ми. Sad Да се обяснявам защо предпочитам каменна вата за изолация, вместо стиропор. И това са коментари от най-близките ни приятели и семейство. Хем си налагам да не се обяснявам, хем ми става тегаво, че хората сме така устроени, че можем да съчувстваме и в трудни и тъжни моменти да оказваме подкрепа, ама когато е хубаво - не можем да се зарадваме от радостта на друг Sad

# 590
И аз се наслушах, “ама защо това ще слагате/правите, а не онова?”. Всяка друга къща е по-хубава и по-добре направена от нашата. Всеки друг покрив е по-изпънат, по-добре изолиран. Нищо, че не напълно завършен (ленти на капаците, челни дъски и др.) не е добре. Всяка друга дограма е по-качествена от нашата. Писна ми. Sad Да се обяснявам защо предпочитам каменна вата за изолация, вместо стиропор. И това са коментари от най-близките ни приятели и семейство. Хем си налагам да не се обяснявам, хем ми става тегаво, че хората сме така устроени, че можем да съчувстваме и в трудни и тъжни моменти да оказваме подкрепа, ама когато е хубаво - не можем да се зарадваме от радостта на друг Sad
И защо се ядосваш заради глупостите на другите,защо си разваляш радостта?Не плащат те,не им е тяхна мечта-реалност.
Отсичаш ги от раз,когато почнат да ти плащат материалите,тогава да имат претенции.Аз така направих и хич не съжалявам.Най-близките споделят щастието,а не лицемерничат.🤗
Скоро ще се похваля и аз поне с основите.😊

# 591
  • Бургас
Нелина, много ми харесва! Толкова е светло и просторно! Би ли споделила колко излиза мрамора - на стъпало ли е цената?

# 592
  • Пловдив
Нелина, много е хубаво! Детските стаи са просто Heartpulse .Обожавам такъв тип детски стаи, само че ММ ще ме удуши, ако трябва да сложи нещо по стените! Все още върви с гъбата и търка всяко появило се петънце. Flushed

Первази по стълбището имаме, но това не пречи на децата да вървят от страната на стената и да се подпират там. Grinning

# 593
Понеже и ние сме се насочили към каменна вата, може ли малко повече информация за нея. Казаха ни, че трудно се намира майстор, който да я направи добре, истина ли е и има ли тънкости, които трябва да знаем? Иначе сме далеч още от изолация (още не сме започнали строеж) но архитекта ни я препоръча, тъй като около 60 процента от стените са с огромни прозорци. Благодаря

# 594
Леле момичета страхотни неща показвате.
Пожелавам Ви дълги години да им се радвате Simple Smile!

Аз не съм толкова добра в дизайна, но въпреки това сме решили да не ползваме услугите на професионален дизайнер. Дано да се справим прилично.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 22:01 от nellytan1

# 595
  • Пловдив
nellytan,много голям напредък!На крачка сте от завършване на грубото.Убийствена гледка,размечатах се!

Di.Gi,вие направо летите!И вашият изглед е страхотен.Много се впечатлявам от такива дадености,защото ние сме на полето.

камаче,от каменната вата по-хубаво няма.Мъжът ми не обича много да работи с нея,защото боде и малко по-трудно се измазва.Иначе не е голяма философия.
Знам колко дразнещо може да е цялото това коментиране  и то точно в момент,когато човек е стегнат,взимайки решения.
Мен че е яд,ако искам нещо ,а направя компромис или не ми се получи както си го представям.Но,затова дали на някой не му харесва ми е безразлично,особено ако въпросната личност не е професионалист в дадената сфера.Естествено,че когато харесват усилията ти ,галят егото,но както всички преди мен са казали,важното е на теб да ти харесва.

Радина,мраморът е турски и е  по-евтин.Цена на чело+стъпало за 1м. е 60лв.Нашите бяха 110 см и имаме 6 вити стъпала на 140см и двойно по-широки.В крайна сметка цената за въпросните 18 стъпала+2 за площадката горе+цокъл бе с крайна цена 1800лв за материали,направиха ни отстъпка и платихме 1500 .Майсторът,който ни скъса нервите, получи още 500лв за работа,като сам правеше и замазка на стъпалата.Тотал 2100 2200 със замазката, лепилото и фугина.

gadamer,а белите первази боядисахте ли ги?Защото снаждащите елементи не са ми по вкуса и това означава китосване ва снадките и цялостно боядисване.
drago  ми бе препоръчала полиуретанови и съм в дилема между тях и мдф.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 21:11 от nelina_london

# 596
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нелина, не сме ги боядисвали, нито китосвали, в края на ремонта никой нямаше нерви да се занимава и с това. Иначе имаше всякакви размери, по-тесни и по-широки. Когато ние взимахме, полиуретановите бяха много по-скъпи от мдф и това предопредели избора ни. Разликата в цената беше много голяма.

# 597
И аз много си харесвам гледката.
Когато идват приятели да видят през къде сме винаги ни питат "Ама вие защо не си направихте плосък покрив? Щеше да е невероятен за партита Simple Smile."
И следващия въпрос: "Ще ни отстъпите ли тавана Simple Smile".

Относно кой какво казал. Винаги има хора недоволни. На нас даже ни казаха, че мястото което сме избрали е много усойно, а то само да грейне слънце и става ужасна жега. Ама хора всякакви. Аз лично гледам да не се впечатлявам Simple Smile.

# 598
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нели, наистина е много хубавата гледката. Когато търсехме парцел, гледахме много имоти, наполовина като цена на този, който купихме, но без никаква гледка на никъде.

Сетих да препоръчам нещо за всички, които вече са на груб строеж и ще правят ел. инсталацията. Става дума за вградени контакти - при нас диванът не е опрян на стена, а е насред помещението. Направихме подов, вграден контакт до него, който се оказа много важен в последствие. В един момент сменихме дивана с такъв, който е с ел.механизъм и този контакт ни дойде точно, иначе трябваше да минава кабел през стаята. Освен това в кухнята планирах вградени в плота контакти, включително и на острова, защото гърбът е с декоративни плочки, които не исках да се закриват от стенни контакти, плюс това много мразя да се виждат по стената кабели. В банята също направихме 3-ка контакт, вграден в горния шкаф - сешоар, зарядните на ел.четки за зъби, машинка за бръснене..). Имаме и 2 контакта в малката тоалетна, които вече си признавам, че никога досега не са влезнали в употреба, но мъжът ми много държеше да ги има. Дълги години живеехме с апартамент с по 1 контакт в стая и се бяхме опасали с разклонители във всички посоки. После в новия планирахме толкова контакти, ответления, ключове, че......имаме 15 kw ток за апартамент! За къщата смятам предварително да заявя трифазен, над 15 kw,  че процедурата по смяна на мощността е бавна и изнервяща. Друг вариант е да поискам монофазен, до 15 kw, но да заложим трасе и за трифазен и в някой момент, ако има нужда, да го увеличаваме.

# 599
gadamer, благодаря много за съветите!

Ние на нашия имот пуснахме 3фазен ток до 15kw. Така че дори и да до 15kw пак можеш да си заявиш трифазен.
На мен ми си струва достатъчно 15kw трифазен, но ще видим, като включим и термопомпата. Но има време до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт