Нашите орхидеи – тема 31

• 37 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Добро утро:hugs:

Днес ден за поливане на част от галеничките и фотване Heart Eyes

Първи тазгодишни цветове. Едно нежно миди за първи път при мен разтваря цвят като е готово ще го покажа. И вчера снимах и цимбито пълни цвят бавнооо вече нямам търпение да го видя, ама на 10градиса бавно стават нещата.

# 541
Phloxx, такава гъсеница си намерех в чинийката на една Драцена, която лятото стоеше на прозореца отвън. Когато я внесох и полях, щях да припадна като видях едно парче с дължина почти 2 см. Според мен нещо е влязло и снесло яйца, не мисля, че е някакъв специализиран вредител по орхидеите. Simple Smile

maya_76, много са красиви, но фаворит ми е жълтичкото!

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 09:14 от Sysly

# 542
  • Бургас
Сисли жълтичкото се е форсирало яко, три спящи пъпки на два стари цветоноса плюс удължаването им с още две три пъпки и новичък цветонос. Като цъфне всичко ще е прекрасно.

# 543
Сисли, благодаря. Разгледах десетки гадинки в интернет, чак ми стана зле накрая, но точно такава не намерих Joy
Май тази орхидея наскоро я киснах в силен разтвор топсин, може от него да се споминали, макар че е фунгицид, знам ли...

# 544
  • Бургас
Много нежно

По тъмно е от снимките, голям сладур много му се радвам, за първи път цъфти при мен.

# 545
Това тъмно розово ми е любим цвят за орхдеи. Нито веднъж не успях да постигна истинския му цвят на снимка. На живо са много по-красиви.

# 546
Здравейте, закупих орхидея от Кауфланд. Има доста здрави корени и листа,но като я извадих да махна гъбата и да я сложа в друга саксия забелязвах малки бели буболечки.
И искам да попитам мога ли за постоянно да я гледам на водно

# 547
Здравейте, закупих орхидея от Кауфланд. Има доста здрави корени и листа,но като я извадих да махна гъбата и да я сложа в друга саксия забелязвах малки бели буболечки.
Скрит текст:
Изтрих си поста.
В случая, при условие, че снимката е илюстровъчна и е от интернат, коментарът ми се обезсмисля.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 18:20 от Sysly

# 548
  • Мадрид / София
Много е хубава орхидеята. Засади я в кори. Според мен ще ѝ е най-добре.

# 549
Снимката е от интернет, беше ми интересен начина на гледане. Иначе благодаря ви!
А орхидеята е тази

# 550

Ние имаме в библиотеката раздел - водно отглеждане. Прочетете, помислете. Има си плюсове но има и минуси. По принцип на водно се превключват млади растения с малко корени. Преминаването от субстрат но към водно води до загуба на всички стари корени. Растат нови без веламен. Понякога цветето не го понся добре, но понякога се приспособява. Изисква опитваме и следене. Ако не - се връща към субстрат но отглеждане.

# 551
  • Бургас
Не устоях и си поръчах не една, а две ароматни орхидеи Онцидиум. Много са нежни.

Сега отивам в библиотеката да науча как се отглеждат и поливат.

# 552
  • Варна
Чудесни са, Майче! И този аромат .... ммммммммммм...... Честито!

# 553
Здравейте,забелязах ,че корените на една от орхидеите ми са почернели в основата.Дали това е нормално или е някакво заболяване.Също се чудя дали трябва да я отделя от другите.

# 554
Не устоях и си поръчах не една, а две ароматни орхидеи Онцидиум. Много са нежни.
Сега отивам в библиотеката да науча как се отглеждат и поливат.

Ще съм благодарна, ако споделиш от къде ги поръча. Прекрасни са! Какви по-различни грижи се полагат за тях, в сравнение с фаленопсиса, аз само с тях имам опит. Моля те, сподели. Искам и аз ароматни орхидеи. Heartbeat

Общи условия

Активация на акаунт