Майски щъркелови доставки 2021

• 37 788
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
elektra_86 това, че ти се спи и болките в корема са от това, ме пиеш утрогестана. Принципно глобулите са предвидени за кратки курсове орално приложение и не само имат странични ефекти, ами товарят и черният дроб много. Това всичко го пише в листовката. Така че говори с доктора ти да смениш приема на вагинален. Ще се чувстваш много по-добре.
Също ако имаш запек, поискай нещо за разхлабване. Прогестерона предизвиква трудно изхождане и много газове, които вървят по червата, но не излизат навън. И затова боли толкова.

Аз в понеделник влизам в 12-та седмица и започвам да го началявам, че вече не го издържам.

Някой беше питал за ФБ групата - аз съм човекът.

# 541
Здравейте мамчета. Вчера ходихме на прегледа, всичко е наред, видя се и ембрионче, 26мм, и сърчицето чухме Heart 9с+2 дни, много се успокоих вече. От няколко дни вече не ми се гади толкова (да чукна на дърво), нищо не пия за гадене вече..не помагат, няма смисъл. Иначе за храна..много тежко, каквото мога, по колкото мога. Сухари, бисквити, плодове, супички, вода (не достатъчно разбира се). Някой съвет за таяя уморааа? От сутрин до вечер дремя, спя като пребита, сутрин ставам смазана.. Ходя на работа, не е тежка, в офис съм, на бюро, гледам да се движа, но..

# 542
Здравейте! Преди малко мина първият ми преглед,всичко изглежда перфектно,в 6+4г.с.видяхме пулсации.Впредвид възрастта ми(36г.) ще правя неинвазивен пренатален тест за Даун,Патау и Едуардс.

# 543
  • София
А кой тест ще правиш? Много ми е интересна темата.

# 544
Засега съм се спряла на Vision,но имам още време да го обмисля.

# 545
Скрит текст:
Каката вече прие ситуацията. Не просто я прие, ами чак няма търпение! Вече три дни обикаляме магазини за колички. Искала да разгледа! То хубаво, защото 11 години не са малко - всичко е променено и аз се запознавам с новостите, нооооо .... тя си ги избира по красота, а не по практичност и удобство. Вчера чак се разплака когато аз се влюбих в една, а тя не я хареса ..... Simple Smile
Дрехи едвам я удържам да не купува още! Моля я да мине поне прегледа другата седмица и тогава да купи първите дрешки и първата играчка на бебето.

Та .... другата седмица съм на преглед. Надявам се да чуем сърчице и да се отпусна малко.
И аз съм с 11 години разлика. Бях в групата за Ноемврийски бебета 2009!  😀 Кога мина времето?! Синът ми и той много се вълнува. Той не живее при нас все още но постоянно пита по телефона как е бебето. Баща му и новата му жена има още две момченца, и сега малкия е казал че иска момиченце и ако не е момиченце да го сменяме за момиченце 🤣🤦🏼♀

То и моето училище е хибридно по принцип, ама аз си го карам изцяло онлайн. Даже някой път без камера и от леглото ... не мога много ми е уморено. 🤦🏼♀ Поне ми е последен семестър и Декември завършвам.

Покупки - аз да си призная че купихме няколко неща - 4 бодита и едно комплектче с лигавниче, ръкавички и буйки. 🤦🏼♀ Знам че е още рано, но ние минахме през инсеминация и още от преди да видя двете чертички си бях казала след всяка положителна новина, вземам по нещо дребничко за бебчето.

eva_jenny и моя доктор каза че не знае от какво е това стягане ама ако няма кървене да не се притеснявам. Ние имахме ултразвук и бременността е маточна. Ама ... аз все пак си се притеснявам всеки път като ме стегне корема.

interested23 аз вчера бях с такива болки че звъннах на мъжа ми да си идва от работа и да ме кара в спешното. Ама той докато се прибере, вече ми беше доста по добре. Пих един Таленол и ми мина.
Скрит текст:
elektra_86 това, че ти се спи и болките в корема са от това, ме пиеш утрогестана. Принципно глобулите са предвидени за кратки курсове орално приложение и не само имат странични ефекти, ами товарят и черният дроб много. Това всичко го пише в листовката. Така че говори с доктора ти да смениш приема на вагинален. Ще се чувстваш много по-добре.
Също ако имаш запек, поискай нещо за разхлабване. Прогестерона предизвиква трудно изхождане и много газове, които вървят по червата, но не излизат навън. И затова боли толкова.

Аз в понеделник влизам в 12-та седмица и започвам да го началявам, че вече не го издържам.

Някой беше питал за ФБ групата - аз съм човекът.
Ох, аз ги пия още от вечерта след инсеминацията. Бях на прогестерон и отделно естроген. Преди да забременея не ми се спеше толкова и нямах някакви странични ефекти, ама от както съм бременна се появиха страничните ефекти. След като видяхме плодно сакче, доктора спря естрогена, ама ми каза че прогестерона ще го пия до края на третия месец - 13 г.с. Между другото доктора ми изписа вагинален като му казах колко е ми е поспаливо постоянно, но цяла седмица чакаме да го получим. Ние сме в САЩ и тука с тези застраховки, някои лекарства доста се забавят защото първо трябва да ги удобри застрахователя.

А иначе да - запека е ужасен. Пих пробиотик за бременни ама май няма особена полза. Мъжа ми каза че е поръчал нещо друго и го чакам да пристигне сега да видим дали ще помогне.

Ти от самото начало на вагинален прогестерон ли беше?

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 11:08 от AnMary

# 546
Аз от след овулация съм на вагинален 3 по 2 от 100 мг. Имаше само едно две седмици, в които се наложи да го пия орално. Винаги заспивах 15 мин след прием. И нищо не можеше да ме спре. Дори не шофирах, защото просто отнасях без значение къде съм и какво правя. Тогава ми започнаха проблемите с газовете и все още ме боли ужасно от тях. Като казах на доктора и той каза, че е от утрогестана и ще трябва да изтърпя.
Вземах и някакви таблетки със семитикон, но нещата стават още по-зле и засега си търпя. Предполагам, че като започна да го спирам в 12-та седмица, все до 15-та ще съм успяла. Мисля да намалявам през 4 дни.

# 547
  • София
Връщам се от прегледа, видях крачета, ръчички, сърчицето си бие. Отговаря на 10 г.с +0, а аз съм 10 г.с +2, 28.33 мм, надявам се да не е прекалено мъничко, но докторът каза, че всичко изглежда много добре. И другата сряда живи и здрави съм на фетална морфология.

# 548
Връщам се от прегледа, видях крачета, ръчички, сърчицето си бие. Отговаря на 10 г.с +0, а аз съм 10 г.с +2, 28.33 мм, надявам се да не е прекалено мъничко, но докторът каза, че всичко изглежда много добре. И другата сряда живи и здрави съм на фетална морфология.

Браво! Страхотни новини.
А защо толкова рано ФМ? Аз съм във вторник, но ще съм в 12+1.

# 549
  • София
Ами бях запазила час за тогава за всеки случай( да не остана без час накрая) и докторът днес след прегледът каза, че няма да е рано. 11 г.с+2 ще съм живот и здраве.
А кога ти се води терминът на теб?

# 550
А кой тест ще правиш? Много ми е интересна темата.
Аз при първата и неуспешна бременност правих Пренатест (най-обикновения, само за 3 синдрома).. който за съжаление беше позитивен за един от синдромите. После се потвърдиха резултатите с инвазивни тестове.

# 551
Аз от след овулация съм на вагинален 3 по 2 от 100 мг. Имаше само едно две седмици, в които се наложи да го пия орално. Винаги заспивах 15 мин след прием. И нищо не можеше да ме спре. Дори не шофирах, защото просто отнасях без значение къде съм и какво правя. Тогава ми започнаха проблемите с газовете и все още ме боли ужасно от тях. Като казах на доктора и той каза, че е от утрогестана и ще трябва да изтърпя.
Вземах и някакви таблетки със семитикон, но нещата стават още по-зле и засега си търпя. Предполагам, че като започна да го спирам в 12-та седмица, все до 15-та ще съм успяла. Мисля да намалявам през 4 дни.

Аз не знам още как ще го нямалявам. За сега съм два пъти на ден по 200мг. Дано вагиналния да не ме приспива толкова. Но най-важното е бременността да се развива добре, ще го изтърпим още няколко седмици. На теб малко ти остава. Аз съм още в 6-та седмица.

# 552
Аз днес бях на преглед и почвам поетапно да спирам утрогестана. В 9та седмица съм и съм на 3×2 хапчета. От днес спирам обедните две, след седмица спирам сутрешните и след още една и вечерните.

# 553
И аз съм на утрогестан от края на август (тогава направихме инсеминация) 2х2.
След прегледа с доктора се разбрахме 10-та седмица да го пия само вечер по 2 и после спирам.

quote author=Rosi&Rosi link=topic=1245941.msg41510428#msg41510428 date=1602088960]
Аз днес бях на преглед и почвам поетапно да спирам утрогестана. В 9та седмица съм и съм на 3×2 хапчета. От днес спирам обедните две, след седмица спирам сутрешните и след още една и вечерните.
[/quote]

# 554
Ами бях запазила час за тогава за всеки случай( да не остана без час накрая) и докторът днес след прегледът каза, че няма да е рано. 11 г.с+2 ще съм живот и здраве.
А кога ти се води терминът на теб?

Не съм сигурна. Мисля, че след преизчислението на седмиците, се премести на 26.04, но не съм го смятала конкретно. Защото все още ми е супер странно да казвам, че ми е дошло на 20.07, при положение че знам че беше на 27.07

Аз Утрогестан преди 12-та седмица не съм спирала. Нито при ин витрото, нито при спонтанните забременявания. Тогава се формира окончателно плацентата и знам, че има какво да пази бременността.
Аз ще го спирам по 1 през 4 дни, за да имам възможност да реагирам, ако тръгне пак кървене.

Общи условия

Активация на акаунт