Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Имам имейл от школата, минават онлайн другата седмица Disappointed
Коя е школата и обясниха ли защо?

# 256
Вероятно защото такава е заповедта на министъра на здравеопазването към момента ( до края на извънредната епидемична обстановка, т. е. за сега - до края на септември).
Езикови центрове, образователни центрове, занимални, организирани от юридически и физически лица предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра, при условията на т. 11 и съобразно указанията по т. II.
 Интересно е как школи, провеждали онлайн обучение през предходната година, ще докажат, че сега не могат да го направят и трябва да провеждат занятията присъствено.

# 257
Днес имах среща с управителя на школата, към която сме. Основния курс започваме октомври, присъствено. За онлайн обучение, каза да се подготвим за месеците, януари и февруари, когато традиционно сме в грипна ваканция.

# 258
  • Пловдив
Ние бяхме на почивка в Банско.
От днес започва с уроците. Утре имаме родителска среща.
Купихме и униформа.
Започва екшънът.Cry

# 259
  • София
Няма страшно, няма да ги пратят в ДО, нали ще трябва да затворят кръчмите, дискотеките, стадионите, а Футболистът ще трябва да спре футбола.
Положението е сериозно със заразата, но кой ли му пука. В същото време информацията, която се носи за из пространството не е в полза да са внимателни хората. Sad

# 260
Ох момичета ще полудея аз. Толкова да ми е труно това он лайн обучение, част от задачите и аз не знам как се решават.
Оо, и аз ги мразех, но на набора му следя материала и помагам от 1 клас, та си схващам задачите, дори са ми интересни. Случвало се да се бъхтя над някоя, а той да е вече заспал. Големия не го знаех изобщо какво учи, но с малкия няма как да се случат нещата без помощ и побутване.

# 261
Desem,  пука ми бе Sad
Не мисля обаче, че мога да го изолирам месеци наред да не излиза, да не тренира, да не се среща с приятели и т.н.
Да не говорим, че нито аз нито мъжът ми можем да си позволим изцяло работа от вкъщи. Тоест риск от зараза винаги ще има и за мен решението е да се научим да живеем с това, а не да "заравяме главата в пясъка".
Споделям най-добронамерено, не целя да се заяждам.

# 262
Гледах онлайн курсове на Кортезов за АК и направо ме е яд, че не ни е таргет. Иначе бих я записала. Навремето като ходеше по състезания беше абсурд да ходим на курсове към СМГ или другаде, особено зимата. Онлайн имаше само едни класификации към Академия 21 век, в които участваше до едно време. Ако тогава имаше дистанционни курсове, щях да я запиша със сигурност. Това е страхотна възможност за мотивирани деца, които по една или друга причина не могат да ходят присъствено.

# 263
  • На морето!
Да, и аз на такива слухове попадам, включително и че ще върнат КПП-тата. Времето ще покаже дали ще е така... Иначе Великден е на 02. Май.
Каналът ЕЖК е във вихъра си тези дни.

# 264
  • София
И ние започнахме с курсовете тази седмица. Груповите занимания в школата се провеждат онлайн заради заповедта на министъра на здравеопазването и невъзможността да осигурят необходимата дистанция в часовете. Индивидуалните уроци ще бъдат присъствени.
Министърът на здравеопазването категорично опроверга слуховете за нова изолация, КПП-та, дистанционно обучение (извън грипните ваканции и единичните карантини в училищата) и т.н...Ще видим как ще се развият събитията.
Нямаме никаква информация от училището относно тяхното решение за противоепидемичните мерки, които ще вземат. Вече се опитват да ни "извиват ръцете" да оставим четвъртокласниците вкъщи, тъй като занималнята щяла да е за два класа и групата наброявала 40 деца. Това е ненормално в ситуация на епидемия и сериозно мисля да сезирам РЗИ, РУО и Инспектората към МОН.
Голям напредък е това, че тази година са публикували предварително на сайта списък с учебните помагала, които следва да се закупят за седмокласниците. Имаме и програма за откриването на учебната година, като класовете са разпределени по часове в различни краища на училищния двор. Профилите в Школо не са обновени. Няма дати за родителски срещи. Пълно затишие цари.

# 265
  • София
Бях днес на РС в училището и като цяло доста се бяха постарали за организацията.
Не сме се засичали с други родители от други класове, мериха Т на входа, дезинфектанти, калцуни, бяха ни предупредили да сме с маски, но бяха и осигурили такива на място ако някой няма.
На 15-ти ще се открива на двора, но ще бъде разчертано на земята, за да се спазва дистанция.
Новата класна страшно много ми хареса, както и новите учители, които имаме.
Доволна съм като цяло. Личи си, че ръководството са положили немалко усилия предвид ситуацията.
В класните стаи децата ще са без маски, но в коридора ще трябва да носят. Смятам на моето момче да му купя шлем; това с маската нещо не ми е ОК да бъде.
Ел. дневник още не са го активирали, но скоро ще стане.

За нашата школа засега казват, че ще е присъствено; явно децата в отделните групи ще са малко и ще могат да осигурят нужната дистанция. Уикендът ще има РС и тогава ще има повече информация.

# 266
  • София
vox, имах предвид псевдо мерките... нищо по-различно от законите, правилата...те са за баламите.
Аз би трябвало да мога да работя от вкъщи, но не би...
Изолация няма как да им наложим (не се заблуждавам), повечето са самостоятелни еденици, но пък можем да минимизираме рисковете.

# 267
  • В светлината на слънцето
При нас ще се носят книги. Но наборът каза: и цвете.

# 268
  • София
При нас няма да има 15-ти септември, освен за 1-ви, 5-ти и 8-ми клас, като в двора ще се допускат само тези ученици и по 1 придружител за първолаците. Останалите - на 16.09, за час на класа. После ще видим. На 17.09 има РС онлайн.
Ние сме в Чехия до 19.09, поне нищо няма да пропусне Wink То и по време на РС ще има концерт, та няма да присъствам, ще "иде" татко му.

П.П.: Прага е прекрасна и празна. В самолетите бяхме 16 пътници в единия, 12 - в другия. Летищата почти празни. Пражкото направо призрачно празно - само тези 12 пътници... Време за пътуване Simple Smile (вярно, с маска - и по летищата, освен в ресторантите там, и в самолета)
П.П.2: Ако си мислите, че в България не се спазват мерки, елате тук. В ресторантите служители с маски има само в най-скъпите. Другото място с маски е ГТ. В магазините май само ние слагаме. (мерките им са като в България от 1.09. Цяло лято са нямали никакви маски и явно сега свикват Wink)

# 269
lulumba, браво! Отгледала си истински кавалер. Винаги се радвам,  когато млад човек заяви лично отношение.

Общи условия

Активация на акаунт