Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 951
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте!
Има ли деца записани  на курс по математика в Регалия?

# 241
  • София
Аз записах моя дивак в Регалия по математика, тъй като ще имаме нов преподавател по математика в училище и не е ясно какъв ще ни е късмета.

# 242
  • София
Регалия потвърдили ли са присъствено провеждане на курсовете в 119-то?

# 243
  • Варна
И в нашето училище информационното затъмнение е плътно. Има обявени РС за първи и пети клас в двора на училището и по един родител, без деца. За отаналите - нищо. Нито във вайбър групата класната е писала, нито в класрум има нещо, нито в школо са въведени данни и съобщения за новата учебна година. Можеше поне по един списък с допълнителните помагала да ни пратят, да пишат в коя смяна ще са децата, ще имат ли бележници, но ще почакаме още седмица за тези неща явно.
Сега съм в чудене дали да пусна щерката с текущата прическа на училище или да боядисваме русите краища в естествения й цвят. Никак не ми се иска още химия, но не знам дали няма да й направят проблем в училище. Как мислите?

# 244
При нас РС ще е в електронна среда Simple Smile Бях се наточила да им задам някой въпроси, но така ще им се размине Simple Smile
Всяка година РС е преди 15 в нашето училище. На нея се запознаваме с учителите, ако има нови, а и по новите предмети (физика, химия) и всеки казва трябва ли УТ и каква и каква тетрадка за предмета е нужна.

# 245
Ходих на родителска среща в Регалия. Потвърдиха присъствено обучение в 119-то училище, започват на 19 септември, на стената отвън ще има списъци с имената на децата и при кои учители са. Тогава ще дадат и резултатите от входните изпити.

# 246
  • София
Ходих на родителска среща в Регалия. Потвърдиха присъствено обучение в 119-то училище, започват на 19 септември, на стената отвън ще има списъци с имената на децата и при кои учители са. Тогава ще дадат и резултатите от входните изпити.

Доколкото разбрах на РС, ще изпратят и в електронния дневник разпределението по учители.
Аз се надявам да сме при заявения от нас учител по МАТ.

# 247
Моят хубостник успя да завършш цяра една книга. Голяма мъка с това "До Чикаго и назад". Дадох му иначе тест, да видя дали изобщо я е чел или само разлиствал. Ми всичко си отговори правилно детето, доволна съм. Останалите книги ще чете само откъсите, които се изучават, че то няма време.

# 248
  • София
Учител от частна школа днес казал на дете от класа ни, че имало спусната заповед школите да започнат онлайн от 15-и, а училищата също ще минат онлайн от октомври Angry
Ако е истина, ще е кошмарна учебна година Angry
Моите деца също ги записах на школа и по двата предмета, вчера ходиха за пръв път, утре пак имат, ще видим какво ще кажат.
На сайта на училището ни има подробно обяснение как ще протича учебната година. Добре са го измислили, така по коридорите ще се засичат само по два набора от 3 до 7 клас. Първи клас са в отделна сграда, втори клас ще бъдат сами през междучасията. Училището е малко обаче, по 4 паралелки на випуск, учат само първа смяна и организацията е лесна.
Лошото е, че нямаме учител по мат, жената се пенсионира, дано дойде някой свестен.

# 249
Още през юли, когато гръмко обявиха присъствено обучение моя роднина, която работи с документите на едно училище каза, че е решено да е така до 30.09. Но за да не се пречи на сезона и хората да са спокойни е обявено по този начин. Според този източник на информация след Великден пак ще се върнат в училище и ще завършат годината присъствено. Само че не знам през 2021г Великден през април или май ще се падне.

# 250
  • Варна
Да, и аз на такива слухове попадам, включително и че ще върнат КПП-тата. Времето ще покаже дали ще е така... Иначе Великден е на 02. Май.

# 251
Ох момичета ще полудея аз. Толкова да ми е труно това он лайн обучение, част от задачите и аз не знам как се решават.

# 252
Най- отвратителните ми задачи, евър, са текстовите, басейни, тръби, път, скорост, време, по-течението и т.н.
Няма да споделям как се излагах с едни проценти.

Какво мислите за инициативата "Купи една книга за училище". Ние дори нямаме библиотека .
Във вашите как е положението?

# 253
  • София
Аз харесвам подобни инициятиви, но ако няма библиотека в училището (или поне идея за подобна) ми се струва абсурдна. В училището на младежа, библиотекарката е страхотна дама и с участието на учители и родители се правят кръжоци, инициативи, подкрепящи четенето, което е страхотно.
При нас ще има инициатива "вместо цвете, подари дезинфектант" Simple Smile Малко нелепо ми звучи, ама поне е практично

# 254
  • София
Имам имейл от школата, минават онлайн другата седмица Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт