Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 685
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Аз не харесвам да ми подаряват цветя и съм предала това отношение и на децата си Simple Smile Предпочитам нещо различно - книга, бонбони, имаше и пари благотворително да събират. Всякакви такива инициативи ми допадат.
Цветята не разбирам какъв им е смисълът. Особено на скъсаните. След ден-два са загинали. Но това си е лично мое мнение.
Кавалерство, уважение се показва с отношение през цялата година, а не само с цвете на първия учебен ден и после нищо.
В никакъв случай не казвам, че щом има вътрешно усещане и желание да поднесе цвете, не трябва да го прави, напротив! Само казвам, че не разбирам защо се приема за задължително!

# 271
За мен е много показателна реакцията на младежа. Сигурна съм, че е кавалер и през останалото време.
Винаги е добре, когато се показва лично отношение. За мен цветята са това и не търся друг смисъл.
Синът ми например, на всички рождени дни, на които е бил канен винаги е носил цвете за майката на рожденика /естествено, когато е присъствала/.
Не го приемам за задължително, просто така ми харесва на мен и това предавам на децата си.
В крайна сметка, хубаво е, че сме различни Simple Smile

# 272
  • София
И нашата родителска среща на седмокласничката мина снощи - беше на двора. Попълнихме няколко документа. Запознаха ни с новия правилник и инструктаж. Маските са задължителни само в общите помещения. Като на 5 случая без маска можели да ги изгонят от училище. Дадоха ни списък на необходимите тетрадки по учебни предмети. Малките междучасия щели да бъдат по 5 мин, а голямото 15. Хранене само на двора. На 15.09 откриването ще бъде само за 1,5 и 8 клас. На 16.09 първи учебен ден - присъствен.  Довечера ще бъда на РС третокласника да видим там каква ще е организацията. Мен повече ме притеснява неговата целодневна форма как ще се случва.
Тези шлемове ги препоръчват като много удобни: https://bioadva.com/adva-face-mask-afm-predpazna-maska-za-lice-z … nevna-upotreba-55

# 273
Сега видях, че две теми съм пропуснала
Мислех , че лятото не пишете
Ще наваксам

# 274
Търсих учител по бел на сина ми. Не ме разбирайте погрешно, просто искам някой да провери знанията, да запълни неяснотите, да подпомогне подготовката за НВО, че в нашето училище наблягаме основно на специалния предмет, а общообразователните за учителите ни не са толкова важни. Аз буквално издишам по български, имах затрудненияако се налагаше помощ в шести клас. Не знам що е хронотоп примерно. Звънях поне на 5-6 учителки и искам да споделя с вас какви абсурди чух :
- аз подготвям деца само за езикови гимназии
- заети са всичките ми места, при мен трябва  да се запишете две години по-рано
- закъснели сте , аз почнах с учениците от 15 август.
- миналата година много трудно работихме с това.... по телевизора, тази година няма да го позволя
- от кое училище сте? А вие не сте за мен, вие сте за обикновен учител.

Беше епопея!
Слава богу накрая намерих " обикновен учител".

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 19:08 от _re_ge

# 275
_re_ge Simple Smile къде ги намери тези "звезди" Simple Smile Много ме дразнят такива претенции на уж учители.
Радвам се, че все пак се е намерил някой "обикновен" и ви пожелавам той да е вашия "точен" учител Simple Smile

# 276
  • София
_re_ge

Тези даскалици избиват рибата😂

# 277
  • София
_re_ge, посмях се с изказванията на "необикновените" учители. То не е много за смях, но при тези изказвания...😂
Класната на девойката напуска, която е и преподавател по математика и на нейно място идва една, от която няма доволен ученик и родител ☹. Не ми се мисли, как ще я избутаме тази година с нея 🙄
За цветята, и двамата подаряват всяка година на класните си. Госпожицата няма да носи книга,  защото в училището няма библиотека.
При нас още нищо не се чува за РС. Вероятно ще е след 15.09.
Курсовете, започват на 20.09. присъственото и се надявам и така и да завършат 🤞

# 278
-re-ge Тези изказвания на частните учители би ме отблъснало.Не са видели детето и отказват.Много ми е интересно същите тези ''учители'' колко взимат за урок.Дано случиш на истински учител.

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Flushed тегава година ще е.
и с другото, ама и финансово.
аз например имам въпиюща нужда от слухов апарат.
сега.
веднага.
не ме разбирайте погрешно - чувам повече откокото трябва. и документ имам за това.
и точно там е проблема.
въртя се в кухнята, салата правя и чувам откъм детската: "виждаш ли онези рингове на уола, точно над торчовете?"
Rolling Eyes
мисля си: седми клас... НВО по български... и ръката и мисълта ми естествено завиват към бейлиса. и той попривършил...
все разходи са пред мен.

# 280
Че ще е тегава годината е ясно. Обаче виждам с правилна нагласа си, ще се получат нещата. Сега финансово не знам, може да се наложи да пестим от закуските си Wink

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 20:53 от vox

# 281
Днес и аз бял на родителска среща. Присъствена, в училище. В стаята бяхме 27 родители - кой с маска, кой без. Прозорците-затворени, да не духа много. Пожелах да отворим, но по перваза имало саксии и да не би да ги съборим. Но в междучасията щели да проверяват, като ги открехнели на горе. И това всяко междучасие, видите ли  : ) Толкова за мерките. Издушихме се, горките деца, не ми се мисли за тях !
     Учител по математика още нямало, но спокойно, тия дни щели да намерят ! Та така....

# 282
  • София
Добри, трудна година ще е, само внимавай колко често посягаш към червено Wine Glass, било опасно , заради танина... тюх, ще трябва да се мъчим на бЕло и розАво.
... лоша работа, някаква статия ми попадна днес 

Стартирахме и ние с допълнителното образование. Засега присъствено ще видим как ще е.

# 283
Имам да наваксвам и аз, че цяло лято ваканцувах Simple Smile
Мина и нашата родителска среща, обичайните неща и пожелателни по мое мнение мерки.
Лошо ми е от сега, уроците по български започват в понеделник, по математика предстои да ги уточним. Настроила съм се, че ще е тегаво във всички отношения, а не мога и да си сипвам, защото още кърмя. Как ще оцелея, не знам.
Вашите деца имат ли идея къде искат да кандидатстват? Моят шемет от Музикалното училище (срещу което възроптах) се насочи към Класическата, а от няколко седмици се е засилила към НПМГ Rolling Eyes

# 284
Добри, трудна година ще е, само внимавай колко често посягаш към червено Wine Glass, било опасно , заради танина... тюх, ще трябва да се мъчим на бЕло и розАво.
... лоша работа, някаква статия ми попадна днес 

Стартирахме и ние с допълнителното образование. Засега присъствено ще видим как ще е.
Desem, моля дай линк за танина, че аз трябва да съм отровена вече. Сега много ме притесни. От 100те литра, които ми направи ММ останаха последните 10. Аз се притеснявах как ще дочакам следваща реколта, ти ме поставяш в шах с бяло и розе. Ми не мога, Мерло, Мавруд и Сира са моите!

Общи условия

Активация на акаунт