Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 677
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Роник, не ви е лесно с толкова разностранни интереси! Стискам палци скоро да избере девойката и да канализира енергията си за постигане на целта.
Ре_ге, това с учителките си е направо за виц! Ужасия! Чак се радвам, че успях да запиша детето на школа, че не ми се мисли ако трябваше да търся индивидуални уроци на какво щях да попадна!
Добри, какви са тия слухове за "лошото" червено вино?! И аз смятам да премина през седми клас основно на червено Simple Smile Да не говорим, че ММ прави по повечко от 100л и до този момент няма вече ни глътка, чакам новото.... Обещал ми е и розе, предвид предстоящото....
Иначе на нас днес ни изпратиха помагалата - с тези по АЕ ще заформим малко над 100лв. Поръчах ги вече, не дочаках обща поръчка на класа при тези условия. Съобщиха ни, че ще са втора смяна, да дойдат направо на 16.09 и няма да имат бележници, а само ел. дневник.

# 286
Айде сега. Танин има и в чая. Simple Smile

# 287
  • София
А аз и с танин, и с никотин - добре, че малките ще са 4-ти клас, ще си починат дробовете ми няколко години до следващата одисея

# 288
  • София
www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/203077-spetsialisti-alarmirat-ch … i-da-e-opasno/amp

Аз стигнах само до снимката Joy

Дидева, ще спираме чая, за да не се предозираме. Joy
(Много ми харесва котака)

# 289
  • Варна
А, Десем, не се брои значи! Доктор Бонзи казва само за тези, които ги боли глава и са алергични към сулфити, те да ограничат пиенето. Категорично отказвам да спадам към тази група Simple Smile Нито ме боли глава, нито стомахът ми роптае, само характера ми става по-благ след чаша винце. След две вече съм весела и приказлива (повече от обикновено), а след три заспивам. Благодаря, че сподели тази статия, успокоих се, че терапията ми има бъдеще Simple Smile

# 290
Мина родителската среща. Ще са с класна стая, а не кабинетна система както досега. Ще учат на блокове от по 90 минути с плаващо междучасие за различните паралелки. При щерката ще е последните десет минути, т.е. почивката реално ще е между блоковете по разл. предмети, за което не са предвидени междучасия. Реално ще са в час 80 минути по един предмет, 10 мин. междучасие и следващия блок от 80 мин. по друг предмет. През седмица ще е различна програмата, явно да се формират блоковете. Ох, сложна година ще е, само да сме здрави.
От школата още нямам информация, род. среща предстои, но силно се надявам те да са присъствено. Ако някой вече има инфо / става въпрос за Обр. технологии/, моля да сподели.

# 291
Минаха и нашите онлайн РС. Бяха в един и същи ден и час, така че аз бях на второкласничката, а мъжът ми на седмокласника. Информацията, която ни дадоха не е нещо по-различно от писаното вече тук. Но съм изумена от едно изказване на класната. Бях попитала във вайбър групата как стои въпросът с мед.бележки, да не се наложи на 14 септември всички да се струпаме пред личните лекари. И тя тогава ми отговори, че срокът е един месец, за да се представи такава бележка.
Днес вече онлайн реши пак да го повтори, като натърти, че това и по телевизията било съобщено.
Ми, не можах да се сдържа. Благодарих и отново за информацията, но и казах, че държа да получавам такава от нея, а не от телевизията.

# 292
  • София
Момичета, тъй като ще правя поръчка за разни учебни тетрадки, подскажете ми някои полезни помагала, които сте взели.

# 293
  • София
Mrs. Jones, болна тема. Днес "оставих" една торба пари в озон... а уж учебниците/помагалата ги броя за консуматив.
Общо взето купих това, което ми хвана окото, неща на издателствата, които харесвам - тръгнах от нужното за училище и един сборник за 6 клас и нещата се удвоиха (не са само по БЕЛ и Мат) - Архимед; Просвета - сборник, Текуща поготовл; Калоянов, преди това бях вземала на Бг учебник някакви тестове.
Ходих и Алеята на книгата, но само Просвета има щанд и не открих всичко нужно от тях налично там.
Лятото решава сборник на Коала - 6клас, но доста грешки намерихме, разочароваме доста.

# 294
-re-ge Тези изказвания на частните учители би ме отблъснало.Не са видели детето и отказват.Много ми е интересно същите тези ''учители'' колко взимат за урок.Дано случиш на истински учител.
25- 30 лв на урок за един урок за час и половина седмично. При условие че английския му е 60 лв на месец за два часа един път седмично.

Вашите деца имат ли идея къде искат да кандидатстват? Моят шемет от Музикалното училище (срещу което възроптах) се насочи към Класическата, а от няколко седмици се е засилила към НПМГ Rolling Eyes
Иска пак в музикалното, но трябва да има и запасен вариант. Обаче още не го е измисли.

# 295
  • София
Момичета, тъй като ще правя поръчка за разни учебни тетрадки, подскажете ми някои полезни помагала, които сте взели.
Взела съм само това, което ни казаха от училището, че искат, а именно:
Скрит текст:

vox, наистина удължиха срока за представяне на медицинския картон в училище. Идеята била да не ставало струпване пред кабинетите на ЛЛ. Но си права, че не си длъжна да се информираш за всяко нещо от ТВ или да следиш непрекъснатите промени по наредбите; това си е работа на училището - мед.сестра или класна. На нашата РС мед. сестрата ни запозна, както с мерките, които са предприели, така и с изискванията за картоните.

Утре младежът е на входно ниво при учителката си по БЕЛ. Интересно ми е да видя как ще се справи. Резултатът е повече за нея, за да види къде има пропуски и да работят после по тях.

# 296
  • София
И аз купих от Алеята сборника по математика на "Просвета", но частната учителка на набора смята, че задачите в него са сложни и неразбираеми, поради което отказват/отчайват децата от предмета. Засега няма да го ползва за подготовката. Имаме и този справочник: , който е много полезен.

По български език взех това: .

Имаме и няколко книжки с тестове за 6. клас на "Просвета", които в момента са на дневен ред.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 00:20 от Inanna

# 297
Kally May, знам и тук в темата се писа за това. Но имайки предвид хаоса, в който сме исках информацията да ми бъде потвърдена от нея, защото ми е важно, как да си планирам ходенето до ЛЛ. Не смятам за сериозно да ми се казва, че мога да се информирам от телевизията, за каквото и да е  Rolling Eyes

# 298
  • София
Помагала още не съм взимала, ще чакам учителите да си кажат по какви ще работят.
Днес и утре имаме онлайн РС от школата.
Във вашите училища как стои въпроса с бележниците? Имам спомен от миналата година, че от тази във всички училища ще има ЕД, а нашата нова класна иска на 15.09. децата да носят попълнени бележници 🤔
Ние естествено не сме взели и девойката не се е и снимала. Сега ще тича да свърши тази работа, за да са готови снимките в понеделник.
Медицинските картони каза, че може да 14.10. да се занесат.

# 299
Марти, в нашето училище са без бележници, само ЕД.

Общи условия

Активация на акаунт