Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 672
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
След родителската среща:
Няма обикаляне по кабинети, учителите ще се въртят.Няма бележници. Купих почти всички помагала. Раздадоха и учебниците. Раницата ни е стара, чудя се дали да купувам нова. Нещо да предложите за момче, моля.
Вчера госпожата по математика се оплака, че е отишъл на урок с ненаписана домашна. Почва се. Ако оживея след този 7 клас, нищо не може да ме бутне. Но войната вкъщи ще е безмилостно жестока. По принцип не пия алкохол, та е време и аз да се пропия. Head BandWearyCold Sweat
Аз се боря за обикновена паралелка в пловдивското МГ, нямам големи изисквания. Той не се бори за нищо. Преди 7 години с големия искахме системното програмиране, което почти винаги е с най-висок минимален бал в Пловдив и бях многооо по-спокойно, отколкото сега. След първото добро, ученолюбиво и примерно дете да ми се падне второ - мързеливо, шикалкавещо и обсолютно незаинтересовано дете е грандиозен шок и стрес.
Помрънках си.

# 301
иланг-иланг, за кой говориш? За този сладур, който ни показваш тук ли?
Не ти вярвам Simple Smile
Майтапа на страна, но тъй като и моят хубавец още не е съвсем ориентиран, за мен си разсъждавам, че ако самият той не реши, че иска МГ аз няма да го насилвам. Защото освен къде ще учи е важно и как ще завърши. Един посредствен успех би му ограничил шансовете за по-нататъшно обучение. Все пак дългосрочната ни цел не е да остане със средно образование, било то и МГ. Така разсъждавам към момента, за края на годината не знам, предстои да видим Wink
п.п: И спирам да пиша, че май съм твърде активна. Отдавам тази превъзбуда на предстоящото започване на учебната година Stuck Out Tongue Winking Eye

# 302
  • София
иланг-иланг,

И аз съм в твоята ситуация.
След спокоен седми клас с първо дете сега усещам, че вече съм на ръба на нервна криза с малкия пубер, а дори още не е започнал училище. Комунккацията ни с него е много напрегната напоследък , само се репчи, и ми коства огромни усилия да се въздържа от крайности. Последно вчера ме извади извън кожа и му казах сам да си се оправя с абсолютно всичко-тетрадки, помагала, сам да си гледа списъка, да си ги намира, поръчва и плаща. Ако продължава така вероятно ще му връча черпака и сам да си готви😂 тамън ще позаслабне, че е трупнал коронакилца😀

П.с. Допълвам се. За раницата според мен няма смисъл от нова, защото не е ясно колко месеца общо ще се ползва изобщо. Дано да не съм права, но ми се струва месец... Sad

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 14:36 от звездица

# 303
  • София
Раницата ни е стара, чудя се дали да купувам нова. Нещо да предложите за момче, моля.
По-назад в темата се похвалих с нашата нова раница, пуснах я на снимка в скрит текст мисля.
Поръчах я за РД на детето без да го питам и той страшно я хареса.

Vox, не спирай! Пиши, когато искаш и можеш. Не знам да има ограничение за активност, освен  последователни постове.

# 304
  • Пловдив
Раницата ни е стара, чудя се дали да купувам нова. Нещо да предложите за момче, моля.
По-назад в темата се похвалих с нашата нова раница, пуснах я на снимка в скрит текст мисля.

Намерих я, страхотна е. От къде я поръча?

# 305
  • София
Чета, че вече сте почнали с белото и червеното и да знаете, че ако така го карате до НВО може да се алкохолизирате😄 Ние май към нова година почнахме да го ползваме като лек Simple Smile

# 306
  • София
Чета, че вече сте почнали с белото и червеното и да знаете, че ако така го карате до НВО може да се алкохолизирате😄 Ние май към нова година почнахме да го ползваме като лек Simple Smile
С вторите деца човек посяга към чашката по  - рано 😂
И при нас се наблюдава горе долу същото положение с девойката. Започна много да ми отговоря и да си прави каквото си е наумила.
Сутринта ходихме до един от Мол-те с нея да й взема разни неща за училище и всичко което поиска и го взех. Сега я помолих да слезе до магазина да вземе едно олио и тя не пожела. Трябвало да си подрежда бюрото. Познайте какво прави - виси на телефона 😡

# 307
мама Мони, в наша защита ще кажа само, че вие нямахте извънредно положение по това време Wink

# 308
  • София
Ние си имаме нова директорка и е много активна - всеки ден на сайта ни поднасят нова информация. Учебниците ги получихме вече/дори ги подвързах/, казаха, че започват на 16.09. Имат си обявени стаи, в които ще се помещават, както и разпределение за влизане и движение от двата входа.За родителски срещи няма информация, попълних декларации и ни искат и ученическа карта.
Младежът се ослушва за попълненията в гардероба си - искал да пазарува с приятели, не с мен - ще го видя с какво ще отиде на 16.09, всичко му е малко, а къси панталони не разрешават. Нагоре е с униформа - тениска с логото на училището, сега искат да ги сменят.
Помагалата на малките са ясни, там събрахме пари за обща поръчка. Сега ще се активирам в групата на седмокласника, за да се организираме и там.

# 309
С вторите деца човек посяга към чашката по  - рано 😂
Развеселихте ме Grinning сега разбирам защо в последно време ми се иска вечер да пийна нещо. Причината е малкия ми син, който е на 2 години и е доста палав.

Помагало съм поръчала само едно, Христоматия на БГ учебник. Друго не съм.
Вчера записах младежа в учебния център, в който ходеше миналата година на уроци по математика. Там ще се готви за матурите и по математика и по БЕЛ, така че отпада самостоятелното му обучение.
Относно бъдещето училище сме се спряли на няколко професионални гимназии с програмиране.

# 310
  • В светлината на слънцето
Освен малко тетрадки (общо 10 за двамата, което е до под кривата круша), нищо не съм купувала. Е, и на каката основна част от учебниците, но то там няма как. За набора - нищо. За курса по мат вече е обявено началото, предполагам на първия урок ще им дадат и помагалото (то си влиза в цената). Трябва да звънна на учителката по бел, да видим какво ще каже, но сигурно веднага ще го подпука като знае колко е зле. Оставила съм го да покара още налко колело на воля и после ставам зла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 311
  • София
Намерих я, страхотна е. От къде я поръча?
От store.bg . Има голямо разнообразие, на различни цени за различни възможности.

Днес беше онлайн РС от школата. Страхотна организация са направили в училището и от ръководството на самата школа.
Много съм доволна засега. Дано така продължи и занапред.

# 312
  • На морето!
И при нас мина РС. Мерките са като навсякъде- трудни за изпълнение и със съмнителна ефективност.
Младежът вчера се върна от спортен лагер със състезание. Изобщо не в на вълна училище. В сряда започва курса по математика, в събота по български, вероятно ще започнат с входно ниво и вероятно той ще се издъни, което пък (вероятно) ще го стресне и ще се стегне. Ако някоя от тези вероятности не доведе до последната, аз верятно ще мина на бЕло вече.
Все още държи за НЕГ, АЕГ и Испанската, в този ред.
Добрата новина е, че курсовете ще са присъствени, лошата е, че в часовете ще са с маски.

# 313
  • София
Къде мога да видя колко часа седмично би трябвало да имат в 7 клас по мат и по бел? Търсих на сайта на МОН, но там има доста разбъркано инфо, намирам само за 2018/2019 год. за 7 клас. Имам странното чувство, че при нас са малко часовете - само 5 по мат и 5 по бел седмично.

Също - кой е в школа Междучасие - изпращали ли са инфо за РС? Понякога мейли ми отиват в спам-а, но търсих и не намирам нищо и там.

# 314
Часовете са на годишна база. Делиш на 36 ( брой учебни седмици).
За задължителната подготовка ( ООП)
БЕЛ - 5 часа седмично
математика - 4 часа седмично
Ако за конкретната паралелка има ИУЧ и ФУЧ по БЕЛ и МАТ, те са отделно.
Има изменение на наредбата за учебния план, но то влиза в сила от учебната 2023 - 2024 г. - за учениците, които постъпват в VII клас. Там математиката е малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт