Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 945
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Също - кой е в школа Междучасие - изпращали ли са инфо за РС? Понякога мейли ми отиват в спам-а, но търсих и не намирам нищо и там.
Да, даже нашите минаха вече, онлайн в два последователни дни за БЕЛ и МАТ.
Мейл получих седмица по-рано.

# 316
  • София
Също - кой е в школа Междучасие - изпращали ли са инфо за РС? Понякога мейли ми отиват в спам-а, но търсих и не намирам нищо и там.
Мейл получихме и аз и мъжа ми (той я беше записал миналата година, а аз тази) на 02.09 или на 03.09
РС по БЕЛ беше вчера, а по математика днес онлайн.

# 317
  • у дома
Аз съм от тези с първи брой дете-умно,старателно и изпълнително и номер две-умно,мързеливо и енергоспестявящо...Второто миналата година беше 7 кл-споко,оживява се,ама трябват нерви като корабни въжета,хапчега мента,глог и валериан и повече пиене-даже успя и да се представи отлично на НВО и да влезе където иска.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 22:36 от svetlaem

# 318
  • София
Аз имам една моя теория за първото и второто дете. От първото се очаква повече, изисква се повече и то от ранна детска възраст знае, че трябва да се представя във всяко отношение добре. Също така с първото родителите се държат и по - строго и при него няма скатаване, отговаряне и т.н.
При второто, то е по - мъничкото в семейството, по - глезеното, от него не се изисква това, което се изисква от по - голямото. И така то си расте с мисълта, че на него всичко му е разрешено.
Нашият батко, ако може да се нарече така, защото разликата им е 1 г. и 8 м., в някои отношения се разбираме с по една дума, а понякога ни е нужен и само поглед 🙂. С девойката нещата стоят по съвсем друг начин ☹

# 319
Моят големият е разглезен, малкият още не ходи на училище, но имам чувството, че с него ще е по-лесно. Дано!

# 320
Освен всичко, изброено от Марти, поне при нас, на второто дете, като по-малко винаги всички му помагат. Големият все го караме да помага на брат си, че е по-голям. А това са неща, които големият си ги е вършел сам, по простата причина, че не е имало кой да караме на него да помага.

# 321
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!
За съжаление  лятото приключва. И двете ми деца го изкараха прекрасно - с малко четене и много ходене Yum
Младежът не се спря.Цял ден навън с колелото. И ние сме от тези запалените по екстремното каране на колело, спускане по пътеки в гората и т.н. Целият е в белези. Два пъти и до бърза помощ бяхме, но минахме леко - само с охлузвания.....
Тази година съм със седмокласник и дванадесетокласничка, така че напрежението при мен явно ще е на мах.
Понеже засягате темата с първото и второто дете - и аз да кажа. Отдавам го и на това, че първото ми е момиче - но съм нямала никакви проблеми. Нито с ученето, нито с т.нар. пубертет ( вече е на 18 ). Сега с младежа - е по трудно - все всичко знае и може ( но само той си го мисли ). Не искал да ходи на уроци. Искам да го запиша на курс по БЕЛ - ще бъдат общо четири деца. За мен е приемливо. Но според него- нямало смисъл. Предстои убеждаване, а това не е лесна работа. По математика - смятам аз да се занимавам с него, поне докато ми издържат нервите.....
Родителската среща при нас беше он-лайн. Общо взето както навсякъде. В класната стая без маски. В коридорите - със. Щели да им позволяват да ходят до тоалетни и през часовете, за да нямало струпване в междучасията. С нов учител ще са по математика - дано е по-добре от предишния. Притеснява ме факта, че им са различни учителите по основния предмет и разширената подготовка и по БЕЛ, и по математика. Мисля си че ако е един  ще е по-добре....
Ами това е от мен,

# 322
  • София
Вашите деца ще носят ли цветя утре?
За големия ни предупредиха да не купуваме цветя, тъй като здравните власти са дали такива указания поради противоепидемичните мерки. Решихме вместо това да занесем по един пакет хартия, защото тази година ще правят тестове, пробни изпити и т.н.
Аз съм съгласна с указанията, но пък малкият ми син ще изпадне в неприятна ситуация, ако всички носят цветя, а той няма. Мисля да го инструктирам да се извини на госпожата и да обясни за мерките...

# 323
  • София
Девойката иска да носи цветя. Предложих й бонбони, но тя отказа. Държи да бъде цвете, защото от 1 клас носи и искала и до 12 да е така.

# 324
  • В светлината на слънцето
И книги, и китка ще носят. Така пожелаха. Ако има проблем с цветята, учителите могат да ги оставят и в класната стая. Като дете на учител обаче знам колко много им се радват.

# 325
  • София
При нас за поредна година се организира дарителска кампания за дете, вместо букети. Тази година вместо касичка в училището обявиха сметка и който иска, може да преведе някакви пари. Аз лично много одобрявам.

# 326
  • София
Аз имам една моя теория за първото и второто дете. От първото се очаква повече, изисква се повече и то от ранна детска възраст знае, че трябва да се представя във всяко отношение добре. Също така с първото родителите се държат и по - строго и при него няма скатаване, отговаряне и т.н.
При второто, то е по - мъничкото в семейството, по - глезеното, от него не се изисква това, което се изисква от по - голямото. И така то си расте с мисълта, че на него всичко му е разрешено.
Нашият батко, ако може да се нарече така, защото разликата им е 1 г. и 8 м., в някои отношения се разбираме с по една дума, а понякога ни е нужен и само поглед 🙂. С девойката нещата стоят по съвсем друг начин ☹

2г. 2м. е разликата при моите, но не подкрепям теорията,... от позицията на по-голямото, натовареното с очаквания. Blush
Различно е, зависи от хората, характер... т.н., а дори родителите да са едни и същи и да се стараят, не винаги се получава.
Очаквания и изисквания има и към двамата, откликват по различен начин, притесненията са различни. Сега на ред е по-старателното, по-отговорното, по-притеснителното...

# 327
  • София
Момичета, успешен старт на 7 клас утре! Да са ни здрави децата на първо място и да бележат успехи, започвайки от матурите догодина Laughing

Наздраве! :beer :beer

# 328
При нас днес раздаваха учебниците и беше нещо като първи учебен ден, занесе цвете. Утре пропускат, направо на 16.09 с програмата за деня.

# 329
  • София
Очаквания и изисквания има и към двамата, откликват по различен начин, притесненията са различни. Сега на ред е по-старателното, по-отговорното, по-притеснителното...
О, изискванията имаме и то големи към нея, но докато с брат й се разбираме без излишни емоции и нерви, то при нея е по - сложно.
Иначе аз съм изградила мнение за по - малките деца от думите на наши приятели, които споделят, че с вторите диалога е по - труден.
В никакъв случай не искам да обобщавам, че всички по - малки деца са разглезени, не слушат и очакванията към тях са по - малки.
Затова и написах, че теорията си е моя 😉

Общи условия

Активация на акаунт