За зелените лампи в нашия живот

• 9 047
  • 325
  •   1
Отговори
# 15
Точен отговор на въпроса нямам.Имах две връзки с доста тежки характери,и тъкмо реших че такъв ми е късмета и може би няма да срещна голямата любов,когато тя ме удари като товарен влак.Не мога да го обясня,още на първата ни среща знаех,че ще е той.Аз съм го казвала и друг път,тази среща продължи пет дни.Ами всичко беше убикално,отношението му,начина по който ме гледа.Може да звучи тъпо,но винаги сякаш ми четеше мислите,знаеше какво искам,абе като ръкавица ми пасна.Сутринта в която свърши въпросната среща,дори не знаех кога пак ще го видя,помня че аз излязох от банята а той си слагаше бежова тениска и дънки и си оправяше сака.Изпитах физическа болка,че си тръгва.Виждахме се три месеца събота и неделя,после се преместих при него ,а след още три се оженихме.Ами,много добре си живеем,не се караме,не се ревнуваме,не се ограничаваме,обичаме се много,ние имаме еднакви възгледи по много въпроси,еднакъв вкус,доста сме сходни.Не знам,може би е късмет нашата история.
Майка ми и баща ми са от 40години заедно,общо гаджета и семейство,още седят прегърнати и си казват че се обичат.Аз като малка не знаех,че има нещастни семейства.

# 16
  • Бургас
Може би защото станахме много егоистични.

# 17
Oryon, да ти кажа, аз за любяща връзка за първи път от теб чувам. Какви качества се приписват на брака и връзката, ще кажеш живи същества. Каквито си ги правят хората, такива са.

# 18
Oryon, да ти кажа, аз за любяща връзка за първи път от теб чувам. Какви качества се приписват на брака и връзката, ще кажеш живи същества. Каквито си ги правят хората, такива са.
Ами хората ги правят.И понякога ги занемаряват,от егоизъм,от дребнавост,от инат,от "къде ще ходи,ще ме търпи".А никой не е даденост,и трябва да се поддържат отношенията и да не забравят хората защо са се избрали.

# 19
“Скуката ще я изключа, но спокойствието - да. Да се чувстваш спокойна, да не си под напрежение какво и как да направиш, че да се хареса и дали правилно го правиш; тишина, защитеност, заедност, като ти скимне нещо има кой да ти се води по акъла, без да ти придиря, чете конско или задава въпроси, или не дай си боже, да ти се тръшка, мърмори или сърди. Като направиш някоя глупост или щуротия, се обръща на смях. Е, не че не се случва да се повиши тон, но без последствия. Оставено лично пространство без претенции и обяснения. Споделяне, стигане до общо решение чрез разговор, ако сме на различни позиции, пък често сме и на една, вероятно от съжителството, нали казват: "с какъвто се събереш, такъв ставаш", т.е някак еднакво мислене..”

Лабрекс, 👏

Аз ще си мълча, само ще подкрепям, когато съм съгласна..)

# 20

Цитирах авторката, тъй че няма какво да чуваш от мен:

"Ще се радвам да прочета мненията на хора, които също са имали кофти връзки, но сега са в нормална и любяща, и изобщо и как се избягва от този модел."

# 21
С три дълги връзки зад гърба ми.. не знам кои са зелените лампи, само някои червени знам и вече избягвам.

Това, което имах, макар за кратко (независещи и непроменими причини) беше човек, който можеше И искаше да ме слуша дори с часове, който не можеше да се насити на комникацията с мен, който винаги намираше начин да ми вдигне главата, да покаже, че наистина е до мен, и наистина чува какво казвам, дори ''между редовете'', правеше дребни, но пълни с внимание жестове. Надявам се отново да срещна такъв човек.

Ще следя с интерес отговорите по темата. Браво за нея, дано се развие подобаващо Simple Smile

# 22
Модела се избягва с отработване на травми, прошка и после пренастройване..)

# 23
Така де, ти казваш, че са от лошите Simple Smile
Аз пък се чудя защо на естественото в отношенията му викат идеално.

# 24
  • Агент под прикритие
Осъзнаваме "дефицитите" си и въпреки това търсим "зелени лампи" в човек отсреща...

Вместо да се търсят "зелени лампи", човек си сяда на Д-то и си решаваш тия неща с "дефицитите" сам/сама.
Човекът до него нито му е работа, нито е длъжен да се занимава специално с това. Защото тази "терапия" или игра на "емоционален тампон" най-често си остава за негова сметка.

# 25
Може би в наши времена това “естествено” е по-рядко срещано, тъй като хората мислят първо за себе си, а след това за половинката си. От толкова връзки едва преди 3 години срещнах идеалното - нормалните отношения, които до преди това не можех да открия. Зависи как ще си паснеш.

# 26
Какво е естествено? Същото ли е, каквото е било преди 30, 50, 200, 2000 години? Че какво му е естественото на човека, че връзките му да са естествени? Заради интелекта и обществото всичко ни е изкуствено. Такова сме го направили, за да избягаме от естественото. Живеем по неестествен начин.

# 27
Единствената полза от токсичните връзки, е, че за в бъдеще знаеш за кои червени лампи да внимаваш, и вече ги разпознаваш бързо. Знаеш с какво повече не можеш да се примириш.

Зелените светлини например са: Че нещата си вървят гладко, без да се бориш и без да полагаш усилия за отношенията.
Че не се тревожиш като кажеш/направиш/споделиш нещо, другият как ще реагира.
Спокойно ти е, чувстваш обич и топлота.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 12:21 от Free and wild

# 28
Феникс, аз работя по проблемите си.

И въпреки всичко, като човек, който не е имал нормална връзка, смятам че е напълно ОК да се допитам до тези, които имат.

Всички казват от какво да бягаме "с 200" - алкохолизъм, пороци, кибритлии, егоисти и т.н.
За някой без опит, и без модел за нормално семейство, би му била от полза тема като моята, па и за мен, хайде няма да се свеня.

Иначе си прав, да, човек трябва "да си седне на Д-то" и да си оправя дефицитите, да си гради самочувствието, да си повишава стандартите и да си подсилва границите и т.н., и все пак.

# 29
Дано да ги намериш тези хора, akoiskash-vqrvai. Горе в темата са се изказали и форумци с 2-3 развода, но пак дават акъл какво е нормална връзка. Ако знаеха, нямаше да се спъват в поредна лопата. Иначе ръсят мъдрост като прах от криле на феи... Не взимай много присърце клишетата във форума, пази се имидж и се правят демонстрации.

Общи условия

Активация на акаунт