За зелените лампи в нашия живот

• 9 142
  • 325
  •   1
Отговори
# 150
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако между работата си и теб, винаги избира работата, ако между приятелите си и теб, по-често избира тях, игнорирайки теб, ако между родителите си и теб, предпочита тях, ей това НЕ е добър мъж.Не и за живот заедно.

Тоест мечтаеш си за мъж, който ще напусне работа, ще зареже родители, приятели и ще живее нон стоп с теб ?

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley
1.ти имаш работа, тя се обажда да се видите.Отказваш.Всеки път.Работата ти е по-важна от нея.Извод-лош мъж.
2.Тя иска да отидете на кино, майка ти има нужда да й ремонтираш нещо.Ти естествено, търчиш първо при мама.Всеки път.Извод-лош мъж.
3.Уговорили сте с нея уикенд извън града, все още нямате резервация.Между другото ти се обажда един от аверите, да те води същия уикенд на риба (друго твое хоби), казали му страхотен язовир, пълен с риба.Ти обясняваш на гаджето, че ти изскочило нещо спешно с аверите, съответно общият ви уикенд отпада.Ако не на всяко обаждане от авер, то на почти всяко.Извод-лош мъж.
Та, не става дума за обсебване, а за приоритети.
Когато ТЯ не е твой основен приоритет, сътоветно и ти не си неин пръв приоритет, просто няма смисъл да се мъчите.
Това е идеализираният случай, на теория. На практика, обаче, много жени считат за престъпление, ако мъжът си позволи дори и само веднъж да не избере тях като по-важното нещо в своята дневна програма. И оттам като се почне с едно намилане и солене на главата... Или тихо и методично трупане на гняв, който избива на по-късен етап. Без да ги е грижа доколко наложителна може да е била причината мъжът да е зает с нещо.
 Може би има и такива мъже, държащи се по подобен начин с жената до себе си, но не съм чувал досега за подобни.

Жребче, ако се трупа гняв, значи не веднъж е била пренебрегвана жената. Той и ММ ни е връщал от разходка,  т.е. бяхме тръгнали с децата и пред входа спира негов колега, закъсал нещо с колата и трябва да се оправи. Ами не ми беше много приятно, че се върнахме с децата обратно, но си дадох сметка, че оправянето е по-важно, момчето трябваше да пътува след два-три часа, дежурен беше. Та не правих трагедия от това. Разходихме се на следващия ден.

# 151
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако между работата си и теб, винаги избира работата, ако между приятелите си и теб, по-често избира тях, игнорирайки теб, ако между родителите си и теб, предпочита тях, ей това НЕ е добър мъж.Не и за живот заедно.

Тоест мечтаеш си за мъж, който ще напусне работа, ще зареже родители, приятели и ще живее нон стоп с теб ?

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley
1.ти имаш работа, тя се обажда да се видите.Отказваш.Всеки път.Работата ти е по-важна от нея.Извод-лош мъж.
2.Тя иска да отидете на кино, майка ти има нужда да й ремонтираш нещо.Ти естествено, търчиш първо при мама.Всеки път.Извод-лош мъж.
3.Уговорили сте с нея уикенд извън града, все още нямате резервация.Между другото ти се обажда един от аверите, да те води същия уикенд на риба (друго твое хоби), казали му страхотен язовир, пълен с риба.Ти обясняваш на гаджето, че ти изскочило нещо спешно с аверите, съответно общият ви уикенд отпада.Ако не на всяко обаждане от авер, то на почти всяко.Извод-лош мъж.
Когато ТЯ не е твой основен приоритет, сътоветно и ти не си неин пръв приоритет, просто няма смисъл да се мъчите.
Това е идеализираният случай, на теория. На практика, обаче, много жени считат за престъпление, ако мъжът си позволи дори и само веднъж да не избере тях като по-важното нещо в своята дневна програма. И оттам като се почне с едно намилане и солене на главата... Или тихо и методично трупане на гняв, който избива на по-късен етап. Без да ги е грижа доколко наложителна може да е била причината мъжът да е зает с нещо.
 Може би има и такива мъже, държащи се по подобен начин с жената до себе си, но не съм чувал досега за подобни.

Жребче, ако се трупа гняв, значи не веднъж е била пренебрегвана жената. Той и ММ ни е връщал от разходка,  т.е. бяхме тръгнали с децата и пред входа спира негов колега, закъсал нещо с колата и трябва да се оправи. Ами не ми беше много приятно, че се върнахме с децата обратно, но си дадох сметка, че оправянето е по-важно, момчето трябваше да пътува след два-три часа, дежурен беше. Та не правих трагедия от това. Разходихме се на следващия ден.
Не бива да се подценява способността на някои жени от един-единствен случай да си наумят, че ще правят голямата драма тип "от мухата - слон". И някак все имат усещането, че това мъжът да им обърне внимание дори и за незначителни поводи е по-важно от нещо по-наложително за мъжа. Защото разсъждават от свята гледна точка на искащи внимание същества. Трезвата преценка е рядкост, която не всички притежават. Твоята история горе го потвърждава. Избрала си да не правиш проблем от нещо, за което други жени биха се нацупили и дори биха правили тайни планове "как да го върнат тъпкано на мъжа". Всички знаем, че лаконичният женски отговор "Няма нищо", когато мъжът преди това е попитал има ли някакъв проблем, е предвещание за буря.

# 152
Скрит текст:

Сериозно ?
Мислех, че четат пораснали и умни хора, та няма да се налага да се дообяснявам, ама ...уви.  Smiley

1. Kлиент ти се обажда, че има нужда от услугите ти. Ти му казваш "беги от тука, гаджето ме чака".
2. Майка ми има нужда от мен, аз на кино с гаЖока. Мдаа.
3.Аверите ме канят да си прекараме добре, аз "сори пичуе, гаджето не ме пуска". А стига ве.

Сериозно - ако трябва да сложа коя да е жена (освен съпругата, а тя не го иска от мен) пред всичко, което смятам за ценно по-лесно ще ми е да я зарежа нея, отколкото приятели, родители и работа.

п.п. Знам, че няма да ме разбереш. Пиша го за другите.
Да подчертая....ако не си видял.    Smiley
Ако всеки път, поставяйки "на кантара" жена ти "срещу" другите и те винаги печелят....
И да, има такива мъже.За които гаджето/съпругата винаги е СЛЕД останалите.
За тях иде реч....не за тези, които преценяват ситуацията и действат според важността на конкретния приоритет.

# 153
Ами не знам......аз не бих издържала цял живот да съм в роля как да го върна тъпкано на другия, пък който може и му харесва, да го прави. Такъв "интересен" живот не е за мен.  Че има такива жени - има
Цитат
Подценяваш способността на някои жени от един-единствен случай да си наумят, че ще правят голямата драма тип "от мухата - слон".
, ама хич не е задължително да седиш до такава освен, ако сам не си го избрал и не ти харесва.

# 154
  • Пловдив
Изборът е и на мъжа с каква жена ще се събере, и на жената с какъв мъж ще се събере.

# 155
С ръка на сърцето, ако излизаме семейно на разходка или отиваме на поход примерно в почивния ден, и ММ срещне някого, който има нужда от помощ за колата - но това не е служебен ангажимент, и майка му не си е пукнала ребро и трябва да я кара в болницата - ако той просто срещне някого, който има нужда от помощ за колата и всъщност ще се оправи по друг начин.... не да го дръпне, защото акумулаторът му е слаб за 10 минути.... Хора, няма такъв скандал, ако ми провали деня, след като е поел ангажимент и светкавично го е заменил с нещо, което не му е работа. Няма такъв скандал просто.
Ако е поел ангажимент към мен, и някой иска да ходи с него на риба - първи по време, първи по право.
Не е от мухата слон, ако се отметне от уговорката ни, а лигава работа, не бих търпяла лигльо до себе си.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 15:44 от Uncommon

# 156
Скрит текст:
С ръка на сърцето, ако излизаме семейно на разходка или отиваме на поход примерно в почивния ден, и ММ срещне някого, който има нужда от помощ за колата - но това не е служебен ангажимент, и майка му не си е пукнала ребро и трябва да я кара в болницата - ако той просто срещне някого, който има нужда от помощ за колата.... не да го дръпне, защото акумулаторът му е слаб за 10 минути....
Хора, няма такъв скандал, ако ми провали деня, след като е поел ангажимент и светкавично го е заменил с нещо, което не му е работа. Няма такъв скандал просто.
Скрит текст:
Ако е поел ангажимент към мен, и някой иска да ходи с него на риба - първи по време, първи по право.

Uncommon, развесели ме, направо ме разсмя! Simple Smile Аз затова гледам да отбелязвам според мен, не казвам, че всички трябва точно така да постъпват, както аз, да кажем. Просто хората сме различни, един ще се впечатли от подобна постъпка и чак скандална ще му се стори, друг ще разбере и ще приеме. Няма как да сме като от калъп. Дано авторката на темата прецени по себе си и за себе си кой и какъв би бил добрият мъж за нея! Изредихме варианти и мнения!

# 157
Определено бих искала да съм топ приоритет на мъжа, но давам същото в замяна.

За мен идеален ще да е някоя лепка. Simple Smile

# 158
Определено бих искала да съм топ приоритет на мъжа, но давам същото в замяна.

За мен идеален ще да е някоя лепка. Simple Smile
Ако е съвсем лепка и не ти дава въздух да си поемеш без него, знам ли, да не пускаш пак тема, но с оплаквания! Шегувам се, може и да ти допадне. Аз не бих издържала. Simple Smile

# 159
Моят мъж прави така: обажда ми се и ми казва: "За довечера/събота и неделя нещо имаш ли планове/трябва ли/искаш ли да ходим някъде, защото с еди кой си мислим да отидем еди къде си." Ако до тоя момент нищо конкретно не сме говорили да правим. Или например към края на работния ден ми звъни "Мисля да отида някъде си, ще ти трябвам ли за нещо?" Или "С колегите ще пием бира след работа, няма да се бавя/ще се забавя". Ако на мен нещо наистина ми е нужен да се прибере, като му кажа, се прибира. Повечето пъти му казвам добре и после не му звъня през 10 минути, защото не съм ненормална 🙄 Двама от колегите му, за жалост, нямат такова спокойствие. Единият никога, никога, ама никога не ходи никъде, защото жена му щяла да му дудне. Другият понякога отива, обаче през 5 мин. дрън дрън, вайбър съобщение и той пише ли пише, големи обяснения. Всичките му колеги са свестни, нито някой е женкар, наистина не разбирам защо жените им ги държат така изкъсо.
Той към мен по същия начин. Защото като бях с бившия си мъж, един път благоволи да ме пусне на кафе с единствената ми приятелка, през цялото време ми звъня, и накрая като се прибрах, каза, че от жена, която кръстосва улиците с тая к...ва, нищо добро не се очаквало ...

# 160
Скрит текст:
С ръка на сърцето, ако излизаме семейно на разходка или отиваме на поход примерно в почивния ден, и ММ срещне някого, който има нужда от помощ за колата - но това не е служебен ангажимент, и майка му не си е пукнала ребро и трябва да я кара в болницата - ако той просто срещне някого, който има нужда от помощ за колата.... не да го дръпне, защото акумулаторът му е слаб за 10 минути....
Хора, няма такъв скандал, ако ми провали деня, след като е поел ангажимент и светкавично го е заменил с нещо, което не му е работа. Няма такъв скандал просто.
Скрит текст:

Uncommon, развесели ме, направо ме разсмя! Simple Smile Аз затова гледам да отбелязвам според мен, не казвам, че всички трябва точно така да постъпват, както аз, да кажем. Просто хората сме различни, един ще се впечатли от подобна постъпка и чак скандална ще му се стори, друг ще разбере и ще приеме. Няма как да сме като от калъп. Дано авторката на темата прецени по себе си и за себе си кой и какъв би бил добрият мъж за нея! Изредихме варианти и мнения!
Лабрекс, ами да, май сме различни. Това, което за теб е безобидна ситуация - е голяма работа, ще се отложи разходката, - за мен е криминално престъпление с нарушаване на устен договор. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Опитвам се да разбера и твоята гледна точка.

# 161
Аз съм и двете ви..)))

# 162

А, то и аз избушвам в някои моменти, но като поразмисля, виждам, че не съм права. Пък и зависи все пак какво е прегрешението. Не съм чак толкова всеопрощаваща.Joy

# 163
Когато е имало на кого, съм съобщавала със съобщително изречение. "Ще ходя еди-къде си."
Не съм била питана за разрешение и не съм и очаквала голям човек да ме пита дали може да ходи на бира с Гошо.

При липса на изрична уговорка за мероприятие заедно, всеки е свободен да си прави уговорки сам, мисля аз.

# 164
A. Qwertyui, каква точно е твоята мисия?
Да илюстрираш на мъжете кои са лошите?  Какво те интересува и що щеш с мъж, който ти отказва всеки път (удебелено в червено). За добрия мъж вече си разбрала, че ще е по-лесно да зареже жена, като теб, и реално пак нямаш проблем. Та, каква ти е идеята?

Общи условия

Активация на акаунт