Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 294
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Лира, няма нищо странно или срамно в това как се чувстваш. Дет се вика, been there, done that. Аз след първата БХ се радвах даже, след тромбофилията викам "айде и тва го хванах на време" ама после като дойде втората Б и викам "е няма как мамка му да съм такъв карък да забременея втори път, втори пореден месец , след 1г чакане преди това, и да го загубя". Еми има как.Спомням си как излязох от кабинета на лекарката когато ми каза "нещо този сак не ми харесва, не мисля че отиват на добре нещата". Аз си го знаех де (отидох заради отново започнало кървене). Да , ама пак ми беше изключително трудно да си спра сълзите по улицата поне да не ме гледат хората.Едвам стигнах входа и още в асансьора рухнах. Легнах в спалнята и съм ревала над 2 часа и си дойде ММ пред който се засили падението ми. Горкия не можеше да ме успокои, даже сега се насълзявам като си спомням.Помня, че го питах "защо точно на нас се случва и защо отново след толкова време", а той, милия с насълзени очи ми каза "Не знам, нямам отговор, но ще си имаме дете дори и да не е сега". Така че...не е срамно или странно.

Одри, за температуата аз като нестриктна в правилата за мерене мога да ти кажа, че при мен ефекта си е същия. Меря различно - в 7, в 8, в 9 някой път. Отделно ставам до тоалетна примерно в 4ч и меря в 7 и нещо. Пак ми показва същите нещата и графиката ми е супер четлива и ясна. Термометъра си го взех от един пловдивски сайт за 13лв с доставката с две цифри след точката и след като изпиука го държа на око около минута максимум и вадя. Правила съм си експерименти да меря втори път като държа по-дълго или като са минали 10-15 мин. Резултата е същия или да се разминава с  0.01, 0.02 максимум.

Относно ТСХ, не е някакъв голям проблем , че е 3 резултата. Лесно се смъква под 2.5, ако е за инвитро. Те хората и с 5 си бременеят.Отделно при бременност се качва още. На мен преди като ми беше 3 и бях решила, че съм открила проблема защо не става. Мхм, дръжки ! Над година под 2 и резултат зироу.

Мамасита, не мисл,я че по някакъв начин болките имат общо със щитовидната или забременяването. И аз имам болезнени цикли , не винаги де, но няма общо. Просто хора и организми всякакви, прага на болката също е от значение за тялото. Не го мисли това.
И аз имам чист ехограф на щитовидната. Както при някои М е 3-5 дни, при други като е мен хол пакидж -  7 дена и цикъл пак 28-30 дни.

# 496
lokofenka, благодаря много за отговора. Май се превръщам в онези жени, които искат да се случат нещата на момента. От месец май правим опити, но без успех. МЦ ми е точен като часовник, Ц е 27-28 дни, М 3-4 дни. От този месец започнах да меря БТ, а в момента си чакам лелката Simple Smile След това с помощта на БТ + тестове ще се опитам да засека кога точно е О. Мисля, че съм си дала срок до Нова година, ако дотогава не се случат нещата, ще отидем при специалист (дай Боже да се случат).

# 497
Относно меренето в различно време - при някои жени няма разлика, при други - аз съм от тях - има разлика 0,1 нагоре или надолу при +/- един час от измерването. В началото направих тест - уикендите мерех първо в обичайното за делнични дни време, после продължавах уж да спя и мерех след час. Така знам, че ако случайно измеря в друго време, с повече от 30 минути разлика, трябва да коригирам стойността, за да е обективна. И една нагледна графика как можем да определим деня на О:
Скрит текст:
Скрит текст:
Гледаме за 6 ниски стойности, последвани от 3 по-високи, като разликата между най-високата от ниските стойности и 3те високи е поне 0,2. Затова за забременяване не стига само следенето на БТ, добре е да се комбинира със следене на ЦС и тестове за О, иначе ще изтървем най-благоприятните дни. И още нещо - възможно е БТ да не мине 37 градуса, и пак да сме си имали О и двуфазна графика, при по-ниска БТ по принцип с coverline на 36,4 например може БТ след О да е 36,8-36,9 и чак след закъснение и забременяване да мине 37
И аз съм от тези с пакета - обилна М, 6-7 дни, с много болки преди и по време на М. Едно време все ме успокояваха лекарите, че като забременея, ще се оправи, но май няма да го дочакам Grinning

# 498
Леле Марго, като написа че си мислела да захвърлиш всичко. Твоят тест го чакам с нетърпение и ако се беше отказала щях да хвана един самолет до ДЕ-то, да знаеш!. Чакам октомври? Нали беше октомври? Да се похвалиш с едни тлъсти, дебели черти.
TD03, съжалявам за лелката. Хайде да е последна!

Гърдите не болят ли заради прогестерона? Нямам никаква идея. Преди не ме боляха, но след раждането почти всеки цикъл е така.

# 499
Марго - ще го дочакаш, ще видиш. Не искам да се отказваш, форума познава толкова много тежки борби с успешен финал, не виждам защо ти да си изключение, напротив.

Аз имам нужда от съвет..Отдавна не съм се включвала обстоятелствено, но имам нужда от ВАС, вие сте като мехлем за душата и в нужните моменти чукчето по главата! Flowers Hibiscus
Последните няколко месеца пия освен витамини, а и Витекс. След първия месец имах такива гърди, че бях решила, че съм бременна, то един размер.. , едни изпъкнали вени...Нищо - дойде ми. Следващият месец, пак след О си ме заболяха и си дойде на 29-тия ден. Този месец - НУЛА, НИЩО. Нито ми е нервно, нито ми е гладно, няма го ПМС. Бях споделила, че изживяхме голям стрес  с ММ този месец , та се чудя може ли от това да се е изместила овулацията и да закъснее или въобще дали е имала такава. Да, знам, че е в сферата на догадките,  ОБАЧЕ - на 20-21-вия ден, имах такива болки в десният яйчник, че чак ме свиваше, дали е било овулация? Сега ще кажете - тестове за О като не правиш и БТ не мериш, как да знаем?
Днес ми е 8-ми ден след тези болки, според календара трябва да ми дойде днес(при 29 дневен цикъл), ама никаква индикация. Направих си един тест - отрицателен..
 И аз не знам какво питам, чудя се случвало ли ви се е след силен стрес да ви закъснее? Рано ли ми е за тест , ако е станало защо не ме болят гърдите както предишните Б ?
Ядосвам се, че тъкмо почнах да си "оправям" организма и БАМ пак нещо се обърква, не знам какво да правя. Да изчакам още седмица и да отида на лекар ли? Или да не го мисля.
Благодаря , че Ви има !
Поставям случката ни от миналия месец в скрит текст
Скрит текст:
ММ се прибра след работа и установи, че са влизали вкъщи крадци, не са взели много, но са взели нещо сантиментално за мен. Майната им наприте, ще ги изкараме. Но после с дни не можех да спя спокойно, ровили са ми в бельо, в чекмеджета..Даже затворили вратата и първоначално не можеш да разбереш какво се случва. Самата мисъл, че някой е влязъл в домът ти..бррр. Наложи ми се да замина без него за няколко дена, за да оправям имотни дела и съвсем се натоварих. Съвет - ако нямате СОТ - сложете си! Все отлагахме и накрая ..

# 500
Antonelly, много съжалявам. Това да ти влезе някой в личното пространство неканен и толкова брутално е огромен шок. Надявам се да се отърсите скоро от него, защото сега сигурно се вглеждате във всичко и всеки около жилището и ви е напрегнато.

Иначе от стрес може да закъснее или подрани като нищо. Стискам палци все пак да излезе един хубав тест тези дни!

# 501
  • София
Локо,точно така съм сега - като почна и не мога да спра часове. След всяка новина съм срив,а уж съм корав човек и винаги гледам бързо да се изправя,и да се преборя с проблема. Все едно не съм аз.
Антонели,точно вчера трябваше да ми дойде,имах си болки като ПМС 2-3 дни,че и по-силни даже,закъснява и си мисля,че е точно от силния стрес през целия месец.
И да се добавя,че главата не ме слуша - Марго,дори не си представям да сме тук без теб,та дори и след двете ти чертички. Няма как просто групичката без Марго.

# 502
Марго никакво отказване, предаване и т.н. 🤗 Всички тук чакаме с нетърпение твойте 2 чертички и ще стане ❤️
Antonelly много съжалявам за случилото ви се! Както каза Джеси е възможно от стреса да подрани или да закъснее.
Локо 🤗
Lira81 поплачи си колкото е нужно. Човек трябва да я излее някъде тази мъка! Аз често без повод или като чета нещо из нета и веднага се пълнят едни сълзи.... кофти работа, но няма да се даваме! Аз от 2 години мечтая да видя 2 чертички, но явно още не е дошъл момента.😘🤗

Аз от ММ не мога да се оплача, когато трябва нещо изследване ходи, когато трябва витамини да пие няма проблем, освен че забравя понякога 😂

Добре дошли на новите дами и да не се задържате тук!

За всички момичета стискам палци този месец да е нашият, успех! 🍀

# 503
Здравейте!
За първи път пиша в тази група, въпреки че ви чета от доста време. На 34г. съм и от 2-3 години правим опити(доста несериозни) за второ детенце. Май месец бях при Русев и ми назначи терапия - обичайната. Искам да питам тези от вас, които пият аспирин протект преди бременност, дали го пиете след овулация или не го прекъсват?
Успехи на всички желая!!!

# 504
HeartHeartЛоко HeartHeart

Марго, ще дочакаааааш, та даже после пак едно бебе,  за да ти се върне пак цикъла от 6-7 дни, Smiling Imp .
И аз съм с максимален, гаден Ц., цапа даже и 8 дни понякога.
Антонели, това е пълен отврат. Има дълъг период, в който се чувстваш несигурен в собствения си дом... Съжалявам за случката.
Относно Ц. според мен, това, което описваш е било О. явно от стрес е закъсняло, което по пътя на логиката трябва да очакваш М. след 4-6 дни Rolling Eyes

Аз пък не успях да хвана О. този път, възможно е и да нямам... БТ не отчита някакво особено покачване... 17-ти ден от Ц съм и днес изпитвам много странни болки в матката, като тежест, все едно е пълна с течност, може да са болки при О, но.... не съм изпитвала такъв дискомфорт до сега и то ясно се усеща, че е в средата... Малко се притеснявам за ЗФ... ако е така, доста ще забави плановете ни, защото мислех следващия Ц. да съм на стимулация.... ще видим, каквото такова! Вече претръпнах аз.

Рейв, как си?

# 505
Silvi23, добре дошла! По принцип доцентът го изписва за след О до Ц. Това е ако случайно се е хванало ембрионче за да се започне от първия ден. Аз известно време пих, но после спрях с тази терапия защото исках да ми почине черния дроб.

Успех със стимулацията Лилоо!

# 506
Silvi23, добре дошла, дано скоро ни се похвалиш с 2 чертички.
Аз приемам от 2 месеца АП от 16ти ден до М, средно ми идва на 31 дни.

# 507
  • София
Момичета, и аз съм ходила при Русев и на мен е изписвал Аспирин и Натаспин. Честно казано се чудя и за двете. Не вярвам да са нужни на всяка жена, искаща да забременее или вече бременна. През първата ми бременност не съм пила нищо такова и всичко си беше наред. Дай Боже и втори път да е така.

Скрит текст:
Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност за няколко седмици. След положителен тест да се включи NatAсpin-H х1тбл през ден

# 508
Здравейте, момичета! Призовахте ме и реших да се разпиша. Аз се пооттеглих от темата и от идеята да си имам още едно детенце, тъй като наближаваме 2 години опити и, тъй като гледам, май няма да се получи. Бая разочарования се натрупаха и реших да намаля очакванията и натиска върху себе си. Освен това, този месец с тялото ми се случват странни неща и взе една муха да ми прелита в главата дали не влизам в ранна менопауза Rolling Eyes Може и глупост да е, де, хормоналните ми изследвания бяха уж ок като ги правих. Този месец от 6 ден някъде на цикъла започнаха едни неразположения, а от ден 15 силни болки и сърбеж в зърната на гърдите, почти постоянно повдигане, ненормална работа. Затова се заех да се притеснявам Stuck Out Tongue Winking Eye Минах през рак на гърдата, Ковид, предменопауза и още няколко несвързани една с друга диагнози, след което реших да се кротна:)))

Както и да е, следя ви и много чакам някои момичета да забременеят вече (и го пожелавам на абсолютно всички всъщност, включително тези, които не познавам)!

# 509
Благодаря ви! На мен доцента не ми каза да го пия след овулация, но като гледам повечето го пият така. Чудя се дали и аз да не започна след овулация да го пия, понеже последните 2 месеца имам леко зацапване по време на овулация и започнах да си мисля, че е от аспирина.

Общи условия

Активация на акаунт