Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 219
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
biboche ЦС ще покаже дали тръбите имат пропускливост. Ако са запушени само инвитро може да забременееш, като мисля че се преценява дали са бъдат премахвани или не, защото може да има риск за плода. Ако имат пропускливост може да се правят естествени опити или инсеминации.

Стискам палци всичко да е наред при теб.

Цената с упойка ли е или без? По принцип без упойка е по-евтина и от това може да спести разход, както и от кръвните изследвания заради упойката.

Според мен това изследване е задължително след известен период на неуспех. При моя приятелка след около  2 години опити разбра, че и двете са запушени и няма какво да се направи, само инвитро. Аз също минавах на това изследване, но при мен са наред.

Lira Честито и от мен. Дано всичко е наред и успешна до финал.

sea Стискам палци всичко да е наред с теб.

Почти две години измина от както започнахме опитите, а дори не знам кога пак можем да се върнем в играта. Другата седмица спирам с НСПВ и съм на изследвания. Много се надявам до два месеца пак са започнем опитите, дано не съм просто оптимист.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 10:31 от Пълнолуние

# 646
Biboche, на мен ми правиха ЦС без упойка - търпеше се, не беше чак толкова страшно!
Едната ми тръба беше малко по-непропусклива, но док каза, че самата ЦС я е продухала, както и да е станало това, не съм много наясно, а и беше преди 12 години...

# 647
Редактирам малко Пълнолуние, не е задължително, ако не пропускат тръбите това да е окончателно и непоправимо. Следва лапаро и има възможност за оправяне на пораженията. Аз Бибоче, бих изчакала изследванията, надявам се СГ-то да е с морфология и 24-часова преживяемост (120 струва това) и допълнително хормони нали като пуснеш. Според резултатът, на твое място бих или изчакала малко с ЦС или да се действа.
Сеа, опитай се да си спокойна. Пази нервите. Сега ще се види на прегледа как вървят нещата. Аз на твое място бих спряла с боденето, освен ако не ми назначи док. Не за друго, а защото си скапваш нервите. Реално няма какво да направиш при лоша развръзка, само страдаш. Успех пожелавам, надежда има!

# 648
Lira честито Simple Smile лека да бъде пожелавам.

Сий дано да е грешка! Като гледам какво преживяваш май толкова чести изследвания само натоварват.

Biboche аз правих ЦС преди година и половина, без упойка, със свещичките, не съм сигурна каква беше цената ма нещо към 170 лева. Това 350 сигурно е с пълна упойка. Това е важно изследване, според мен.

# 649
Ох, момичета, така се радвам че вземате отношение! Hug
Цената на снимката е без упойка, но ми обясниха че е такава защото била предвиди на и цената на фоликуметрията и се плаща заедно.... СГ е обикновена 55 лв. защото тя им била важна ( защо не гледат другите критерии не знам), моите хормони + кръвен хламидия са 70лв.) Ето тук също се чудя защо ще ми пускат и пролактин при положение че още съм в цикъл (тук четох че се изследва след доказана Ову) А са репро клиника и държат всичко да е правено при тях, изследванията които занесох не ги погледнаха и като питах нещо и ми се обяснява да не чета в нета.... Много ми е мъчно и съм много объркана, не знам как да постъпя...

# 650
Sea стискам палци, всичко да бъде наред и ще бъде, вярвай и се опитай да си спокойна, със сигурност е трудно, но бъди положително настроена.. с теб сме и те чакаме за отчет след прегледа и резултатите от новата лаборатория Hug
Lira тихичко честито, лека и безпроблемна бременност ти пожелавам Hug

# 651
Че за какво им е обикновена СГ? Коя е тази  репро клиника?

# 652
Здравей аз също съм правила цветна снимка преди година и беше някъде около 150лева. Пролактин се пуска на чист ден, най-добре около О. а Прогестерон се пуска на 7ми ден след доказана О. Аз също подкрепям да се прави ЦС, това беше първото назначено изследване от репро док заедно със СГ на ММ.
Пожелавам успех и всичко да бъде наред 🤗
Ох, момичета, така се радвам че вземате отношение! Hug
Цената на снимката е без упойка, но ми обясниха че е такава защото била предвиди на и цената на фоликуметрията и се плаща заедно.... СГ е обикновена 55 лв. защото тя им била важна ( защо не гледат другите критерии не знам), моите хормони + кръвен хламидия са 70лв.) Ето тук също се чудя защо ще ми пускат и пролактин при положение че още съм в цикъл (тук четох че се изследва след доказана Ову) А са репро клиника и държат всичко да е правено при тях, изследванията които занесох не ги погледнаха и като питах нещо и ми се обяснява да не чета в нета.... Много ми е мъчно и съм много объркана, не знам как да постъпя...

# 653
biboche, това са вашите пари и вие трябва да си прецените. Например за спермограмата те може да искат обикновена, но ако решите да се преместите в друга клиника, тази по Крюгер ще е по-полезна, но пък е по-скъпа. Лошото е че ако не е добра първата СГ, после може да се наложи така или иначе да пуснете разширена.

Иначе за цветната снимка - Аз съм правила без упойка и не усетих нищо болезнено. Хубаво е да се направи за да знаете какво е състоянието на тръбите. След раждане може също да има изменения. Преди това обаче има по-важни изследвания като микробиология и щитовидна жлеза и тн, така че ако не сте готови за това на този етап, не е фатално да се изчака. Няма ли възможност и да я направите на друго място ако е по-изгодно и просто да занесете резултата?

# 654
Lira - Ех, че хубаво! А, сега спокойно, всичко ще е наред. Слушай си лекаря, не си пускай ЧХГ излишно ! Имаш ли терапия, следвай си я. Може ли да споделиш на ЛС кой ти е доктора и къде се намира , нали си от София?
Sea- Защо го пускаш това ЧХГ? Това е комшарен стрес, който влияе на хормоните ти , съответно на целият ти организъм. В 7-ма седмица направо на лекар и ако нещо ти е съмнително, друго мнение. Надявам се всичко да е наред, да е някаква грешка  и да няма общо с развитието на ембриончето ти!
Biboche - Каква е тази цена за ЦС?  Коя е тази клиника и на мен ми е интересно, че ще искат обикновена СГ? НЕ ти обясняват какво и защо? Аз бих потърсила поне още едно-две места. За София ли става дума или в някой по-малък град?
Winter - много се надявам да ни зарадваш с хубави новини след трасфера и да е бил вашият успех!Чакаме колкото можем търпеливо и пращаме положителна енергия!
Пълнолуние - Данo да ти добре изследванията и да сте скоро в играта, предполагам, че вече се изтормозваш и дните ти минават бавно..
Mandaria- Ин виво, ми ДА, да Не идва! Flowers Four Leaf Clover

# 655
Лира, честито! Лека бременност и до прекрасен финал 🍀
Sеа, стискам палци 🤗
Стиснати палци на всички други 💚

# 656
  • София
Защото просто не можех да издържа още 2 седмици до прегледът...

# 657
Лилоо Супер, че ме редактира. При моята приятелка беше неспасяемо положението и не съм напълно запозната с другите случаи.

binoche А на теб следяли ли са ти овулацията? Извинявай, ако съм пропуснала тази информация. На мен преди снимката ми следяха няколко месеца дали имам овулация и след като според тях имам, то тогава направихме ЦС.

Подкрепям момичетата за разширената СГ. Ние също пуснахме обикновена и беше горе-долу добре. Имаше малко повече по-бавни. Но на следващата казах на ММ да пусне разширена и там се видя 1%морфология.

Antonelly В момента по-скоро се моля всичко да е минало и да не ме сложат на кортико, ако не е минало възпалението. Явно това заболяване ме учи на търпение..

# 658
Бибонче, не искам да вкарвам филм, ама нещо  ми е съмнителна тая клиника с обикновената СГ, само от това ми светва червена лампа.
Сиа, до някъде те разбирам, но е малко мазохистично. Нека мислим позитивно, нямаш цапане, значи всичко е точно. Просто не сме лекари и реално няма какво да направим. Това отклонение може да абсолютно никакво, може и да е зле. А тези стресиращи информации само водят до проблеми с душата, а има ли ги, разболява се тялото. Истински приятелски съвет давам, не се боди, спри, не го мисли.
 В края на краищата решението си е твое де, но, дай Боже, когато всичко е наред и бременността се развие прекрасно, ще има месец до прегледите и просто трябва да си спокойна и да знаеш, че каквото зависи от теб правиш, но за спокойна бременност трябва и спокойна мама.
Пълнолуниеее, айде дано се спре вече с това лечение и всиииичко се е оправило! Кога очакваме новини?

А аз да си кажа странното мнение за ЦС, някак му нямам доверие, защото няма 100% вярност. Предпочитам ТВЛ, но за съжаление да е значително по-скъпа Sad Аз нали мислех за проверка на тръбите, но ми се наложи лапаро и то свърши работата вместо изследванията. Но си събирах парички от известно време за ТВЛ, дадох ги за дугото Grinning  ама поне си е 1000000% сигурно.

# 659
Не тихо, а едно гръмогласно честито Лира! Това са прекрасни новини! Стискам палци всичко да е наред до края и едно (или две) пухкави бебчета!

Сий изпращаме ти безкрайна позитивна енергия, сигурна съм нещата ще се наредят по най-добрият начин Hug

Моите НК клетки излязоха и всичко е в границите. Идната седмица чакам и тромбофилиите. Междувременно си пия дуфастончето та белким се спуска и изчисти тъпата кистичка и да почнем наново опити края на месеца. Днес бях на първата си акупунктура, ще докладвам по-натам как ми се отразява.

Общи условия

Активация на акаунт