На море в Гърция 2020 - VII

• 54 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Предстои ми утре PCR тест. Казаха ми (недостоверен източник), че преди теста не трябвва да съм яла и пила нищо, за да не излезе фалшив резултат. Има ли такова нещо? На мен не ми звучи логично. Ще се радвам ако не е така, защото поне кафенце ми се иска да пия сутринта.
Не, не се безпокойте, не се влияе от храната. Можете да пиете кафе спокойно Simple Smile
Благодаря. И аз така си помислих. Няма никаква логика. Simple Smile

# 286
  • София
Аз искам да питам нещо за Крит.
Откъде се взима лодка/корабче за Балос и двата острова Грамвуса?
Един ден стига ли за трите места или да предвидя повече време?

# 287
Ние се качихме от тук: https://www.google.com/maps/place/Kissamos+Port/@35.5167294,23.6 … 78646,3260m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x149c58243f2caf53:0xc836e14b6403af06!2sNisida+Imeri+Gramvousa!3b1!8m2!3d35.6106097!4d23.5802901!3m4!1s0x149cf6ef20ca1ae5:0xb825ef237bccacf4!8m2!3d35.5177402!4d23.6366317
Спира за 1-2 часа на Грамвуса и после на Балос. Става въпрос за големи туристически кораби, не обърнах внимание дали има и лодки/корабчета

# 288
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите. Ориентирам се към Рамус в Пловдив. Казаха, че ще имам резултати за 24 часа. Взимат пробата в Пловдив, после ги носели в София.

Някой може ли да даде идея как мога да прекарам 5-6 часа в района на летището на Атина. Имаме 8 часа престой преди полета за Крит. Дали можем да разгледаме нещо или да отскочим до някой плаж?
Дали вътрешният полет трябва да се отбележи в PLF фрмуляра? Има такава възможност. 

съжалявам, че с нищо не мога да бъда полезна в момента, но пък ще пиша после от Крит със снимки, само да стигнем до там.

# 289
  • Пловдив
А какво беше писала за обгаряне и паста за зъби?

Таня, много ти благодаря
Това е за маските за шнорхелинг. Те са със стъкло. За очила за плуване не. За маската на Декатлон също мисля че не. Тия дни ще я пробвам и ще видим.

Резервирах след границата апартамент в Агия Ефимея.
просто си вземи мокри кърпички за почистване на очила /има в Лидл ДМ , Кауфланд
аз така си я почиствам моята
Но се замислям за друга
с на ММ маската /той си има професионално оборудване /Рибите се виждат доста по добре и са доста по големи
и Големи майтапи отнасям всеки път с мойта "детска"маска

За тестовете в Пловдив - ние правихме в Писанец излизат същия ден -за двама с превод бяха 160лв

На границата обаче никой нито ни ги иска нито ни ги погледна.
Също така не видях да има контрол , като кажат един от колата да мине тест - дали изобщо някой е минал ?

Изкарахме чудни 9 дена на Сарти - обиколихме де що има плажове на около - доволно.
и силно препоръчвам Таверна Мимоза в Сикия /близо до Сарти

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 16:08 от MAMA GALQ

# 290
Минахме границата, но ни спряха за да пуснат тест на съпруга ми.
Не знам по каква причина дори не погледнаха нашите, а директно ни отбиха. След това видях, че цялата текуща колона от 7-8 автомобила също ги спряха. Не отнема време, не ни дадоха резултат.

# 291
  • Sofia
Привет от Метеора!
Няма никакви хора, но е много горещо.

# 292
  • Пловдив
Със самолет сме и няма да рискувам с писанец. На летището може и да гледат подробно, че нали ние сме от "избраните" за допускане с отрицателен pcr.
Едно е да имаш поток от коли, друго е да кацне един самолет. Ще видим как ще е.

# 293
  • софия
А какъв е проблемът с Писанец?

# 294
Момичета, знае ли някой дали има промяна относно носенето на маски на Халкидики и Миконос? Знам, че трябваше да се носят маски до 01.09, днес в новините не срещнах нищо по въпроса.
Благодаря предварително!

# 295
Момичета, знае ли някой дали има промяна относно носенето на маски на Халкидики и Миконос? Знам, че трябваше да се носят маски до 01.09, днес в новините не срещнах нищо по въпроса.
Благодаря предварително!

И аз допълвам питането за Наксос и Санторини Simple Smile

# 296
  • София

Добър вечер от Фаласарна!
Гледката от прозореца ни обещава шеметни залези. Simple Smile

Летяхме с Раян до Ханя днес. Гледаха резултатите от тестовете и кодовете, но от хората преди нас никого не тестваха. А и не видях някъде наоколо изобщо да има персонал, който да взема проби.

Взехме кола от летището и отидохме директно до Шейтан Лимани. Доста екстремно е спускането накрая, но повече се притесних дали клетата ни колица ще изпълзи нагоре когато си тръгвахме. Едва излази на първа. Simple Smile
Ако някой реши да ходи - задължително трябват подходящи обувки за слизането и качването по скалите. Добре че бях гледала  няколко клипа за плажовете на Крит - по джапанки е леко самоубийствено да се ходи там.

Следващата ни спирка беше плажът на Ставрос, т.нар. Антъни Куин. Като басейн е. Водата- плитка, топла, по-скоро зеленееща, отколкото синя. Много, много приятен. В по-северната му част е перфектният плаж за малки деца.
Някой похвали таверната Алмирики там- благодаря за препоръката! Храната беше чудесна!
За протокола- чадър с 2 шезлонга струват 25 евро.
Има и спасител, което е странно- плажът изглежда напълно безопасен.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 19:58 от Vivi

# 297
Ние въобще не бяхме подготвени за Шейтан Лимани и като се прибрахме се наложи да изпием бързо по някое раки. Simple Smile

# 298
Ооо, имам любима таверна на Фаласарна - Spilios. Горещо я препоръчвам. И храната, и залезите там са божествени ❤️

# 299
  • София
Точно нея ни препоръчаха и от хотела. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт