Отговори
# 60
Дъщеря ми е на 4г. Все още не разпознава правилно часа - казва напр"Малката  стрелка е на 3, голямата е на 2", но не казва, че е 3ч.и 10мин. Познава обаче, когато е точен час. Знае, че щом голямата стрелка е на 12, значи да гледа само малката. Също така знае и колко са 5 или 10 минути, голямата стрелка да се премести с 1 цифра.

# 61
Най-малкият тази година ще е в трета група и все още не познава часовника. Разпознава числата до 10 и може да брои сам до 20.

# 62
Моето момче ще е в 3-ти клас и трудно схвана часовника. Чак след като научи таблицата за умножение с 5 успя да схване и минутите, но все още изпитва трудност и се замисля доста преди да каже верния час. Упражняваме се само на механични часовници. Електронни вкъщи няма, за да се научи първо на по-трудното.

# 63
Все още не познава часовника, с математиката точно започнахме, трудности не сме имали за сега.

# 64
  • Враца
Голямата ми дъщеря е на 3г и още не разпознава числата, но забелязва че стрелките са различни и задава много въпроси. Може да брои до 5 .

# 65
  • София
За часовника използваме една игра на Клементони, но все още им е трудно да запомнят какво точно показват стрелките. Могат само да имитират. Обаче с математиката и буквите се справят много добре, нищо че са едва на 4. Това лято се научиха да разпознават числата до 50 и съвсем събиране/изваждане до 5 (с пръстите на едната ръка). Почти научиха азбуката и разпознават всички букви, но не могат да ги свързват в дума. Могат да изписват около 5-6 букви самостоятелно.

# 66
Обича математиката, въпреки че бърка сметките в бързината. Часовникът все още го затруднява малко, когато е със стелки или е направен да показва 24 часа.

# 67
Лесно ли се научава да разпознава часовника Вашето дете и какви трудности среща с математиката най-често?  Все още не познава часовника, а колкото до математиката събира, поне се опитва, но докато се оправим с изваждането беше малко зор. Ама все пак е на 6 години Wink

# 68
Моето момче е още малко,  но се научи да брои до 10, и сега разпитва за стрелките на часовника, най-вече сутрин като му казвам, че закъсняваме Simple Smile За математика му е рано, но успява да сметне - да събере или извади до 3, ако става дума за бонбони Simple Smile

# 69
Дъщеря ми е на 4, и все още не познава особено часа, както и математиката.

# 70
Моето дете е на 6 годинки. Опитвала съм се да го науча да разпознава часовника и ефекта е точно никакъв. При математиката изпитва трудности при изваждането на едноцифрени числа. За двуцифрени изобщо не сме говорили.

# 71
Впечатленията ми от преподаването на математика в първи клас е, че е твърде абстрактно и децата трудно осмислят връзката между материала и реалното му приложение. Часовникът се отказах да го обяснявам отделно точно поради тази причина- когато му трябваше да знае часа отивахме до часовника и показвах. С малкото дете вероятно ще подходя по същия начин, но математиката ще се опитам да я направя по- практична

# 72
Познава часовника, но му отнема време да каже колко е часът. Все още я няма тази рутина да го погледне и веднага да каже колко е часът. По математика най-много ни затруднявала последователността на действията при умножение, деление, събиране и изваждане.

# 73
В момента се учим да познаваме часовника, синът ми малко се затруднява с минутите.

# 74
На 4-ри години смята до 5, но часовника сигурно ще го научи на 20 години. Много му е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт