Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 126
Новата книжка на ИК „Колибри“ „Колко е часът?“ от поредицата „Моята тетрадка Монтесори“ е безценен помощник на учители и родители на деца в последната подготвителна група на детската градина, както и на учениците в 1. и 2. клас.

В 4. група на детската градина по програма децата се учат да познават предназначението на часовника като уред за измерване на времето. На тях книжката Моята тетрадка Монтесори „Колко е часът?“ помага да разпознават както класически, така и електронен часовник, да научат историята на различните видове часовници през вековете – слънчев, пясъчен, воден и да направят сами воден часовник.

В първи и втори клас обаче в програмите по математика влизат задължително уменията да се определя времето по часовник – първо в „кръгли“ часове, а във втори клас – и по минути. Точно тогава учителите и родителите имат нужда от нагледни материали за показване, каквито Моята тетрадка Монтесори „Колко е часът?“ им осигурява готови. В книжката има готов за изрязване часовник със стрелки, с който разпознаването на часа става лесно и приятно.Второто ново издание на „Колибри“ от поредицата „Монтесори“ е уникално за българския пазар. "Да успееш по математика с Монтесори" по методиката „Сингапур“ е първото в България учебно помагало по математика, създадено изцяло по прочутата методика „Сингапур“.

Методика „Сингапур“ се наричат образователните програми по математика, създадени в Сингапур през 80-те години на 20. век, които впоследствие превръщат учениците на тази държава в едни от най-добрите математици в света. Постепенно методиката се разпространява и в други държави. Най-характерното за методиката „Сингапур“ е, че тя включва задължително три процеса при усвояването на математически знания – конкретен, нагледен и абстрактен. Друга особеност на методиката е, че тя преподава простите математически знания в големи детайли до перфектното им усвояване. Помагалото е подходящо е за деца в 4. група на детската градина и в първи клас. Целта на книжката с упражнения "Да успееш по математика с Монтесори" по методиката „Сингапур“ е децата да усвоят до съвършенство простите аритметични действия с числата до 20.Включете се в играта на Колибри и BG-Mamma!

Споделете с нас:

Books Лесно ли се научава да разпознава часовника Вашето дете и какви трудности среща с математиката най-често?

На 17 септември ще обявим имената на 14 победители, които ще получат награди от ИК "Колибри".
Party Time 7 души ще получат Моята тетрадка Монтесори „Колко е часът?“, а други 7 - "Да успееш по математика с Монтесори" по методиката „Сингапур“.

Моля, запознайте се с общите условия на активацията тук.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:04 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 472
Още не познава часовника, но, знае да брои и учим да смятаме

# 2
 • Мнения: 3 035
Още е малка, че да я учим, но аз научих трудно часовника, а и математиката не ми върви.

# 3
 • Мнения: 892
Още не познава часовника( макар да си мисли че го познава), но може да брои и да смята. Надявам се да ѝ хареса математиката,когато ѝ дойде времето, защото като дете нямаше такива увлекателни книжки,които да те предизвикат да харесаш математиката.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 584
Обича математиката от детската градина. Трудно се справя с бързото назоваване на точен час.

# 5
 • Мнения: 2 355
Баткото сравнително бързо научи часовника,за целта ни помогнаха много образователни книжки.

# 6
 • Пазарджик
 • Мнения: 1 223
Още е малка дъщеря ми за да познава часовника,но пък може да брои и разпознава и пише числата.

# 7
 • Мнения: 2 159
Детето е още много малко,за да познава часовника. За сега познава само цифрата 1, защото е на 1г

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 1 143
Още е малка, за да разпознава часовника. Само стои и гледа как се местят стрелките и казва "тик-так". Аз нямам спомен лесно съм се научила да го разпознавам, но по математика винаги ми е било трудно.

# 9
 • Мнения: 214
Все още не разпознава часовника, измисля си произволни цифри, за да каже колко е часа, а с математиката все още сме на фаза броене.

# 10
 • Мнения: 558
Дъщеря ми (5г.) все още не познава часовника, казва само цифрата, която пред стрелката (която стелка си избере). Брои свободно, но прескача винаги числото 23.

# 11
 • Мнения: 424
Все още е мъничка за да познава часовника, но вече знае цифрите и ги разпознава като ги види.

# 12
 • Мнения: 713
Дъщеря ми познава часовника доста добре. Обърква се от използването на часовници с циферблат и електронните, които са настроени на 24-часов режим. Трябва й известно време, за да се ориентира.

# 13
 • Мнения: 35
С часовника се затруднява. Купихме и специален, за да се упражнява, но няма никакъв напредък, а ще е 1 клас. С математиката иначе е добре, смята, събира, изважда. Ще видим как ще се справим с часовника

# 14
 • Мнения: 537
Все още сме малки и само можем да броим до 10

Общи условия

Активация на акаунт