Нашите кухни - 84

• 51 543
  • 787
  •   1
Отговори
# 660
Hintt, в жилището в което живеехме преди беше с отцедник и не ми харесваше. Сега ще сме с мивка без, но ще е под гранитен плот. И аз съм се спряла на Тека. Мислех да е Бланко, но цената е двойна и не знам дали си заслужава

# 661
  • Варна
Аз не съм от феновете на оцедниците. Ползвала съм мивка над плот, без оцедник, слагах си мокрите неща върху термоплота и никога не съм имала проблем. Та аз не мисля, че е задължителен.
Разбира се, със сегашната под плот от камък е по красиво и удобно, но и иначе не толкова трудно.

# 662
Най-голям майтап, дали не беше във форума показан куриоза - казват на майстора искам не само кабели ами и гофри и какво да видят изпълнено?! Отделно кабел, гофра.
При нас. И пита, гадинката: "Че ти вътре ли ги искаше?"!

Нямам отцедник от години. И се оказа, че не ми и трябва. Но в миялната не мия само капака на тенджерата под налягане и някои ножове.

# 663
в крайна сметка тази вечер поръчахме Тека без отцедик, с едно голямо корито, като мисля да избера и смесител, но него май ще трябва да го избера на място в магазин, защото така онлан ми е малко трудно да преценя. Ще заложим на такъв, който е чупещ се и да има подвижен душ. Не знам дали го обянсих разбираемо.

# 664
  • Варна
Най-голям майтап, дали не беше във форума показан куриоза - казват на майстора искам не само кабели ами и гофри и какво да видят изпълнено?! Отделно кабел, гофра.
При нас. И пита, гадинката: "Че ти вътре ли ги искаше?"!

Шегуваш се, нали?!? 🤣
Не мога, смея се с глас и рязко ме заболява главата, като си го помисля 🤦🏻‍♀️

# 665
в крайна сметка тази вечер поръчахме Тека без отцедик, с едно голямо корито, като мисля да избера и смесител, но него май ще трябва да го избера на място в магазин, защото така онлан ми е малко трудно да преценя. Ще заложим на такъв, който е чупещ се и да има подвижен душ. Не знам дали го обянсих разбираемо.

А смесителят от картинката? На мен много ми хареса. Вземи ги комплект. Изглежда и модерен и практичен - доколкото виждам на картинката това не е точно смесител, а стойка и гъвкав маркуч, който се захваща за стойката, когато го искаш неподвижен и се откача, когато искаш да изплакнеш самата мивка. И с много приятен дизайн, на всичко отгоре.

# 666
  • София
Практикер имаха някакъв бляк уикенд и имаха точно смесител с маркуч, на ниска цена. Но е само до днес вероятно.

Може да е бил този:
https://praktiker.bg/bg/Smesiteli-za-kuhnya/SMESITEL-ZA-KUHNYa-S … HE-START/p/489059

# 667
Тези на които чучура им се вади откъм средата не са много практични,защото след време зацикля.По-добре е такъв на който чучура се вади откъм самият край.

# 668
Аз вчера в Техномаркет използвах намаленията за Черен петък и накупих всички уреди за двете нови кухни. Много съм доволна. Купих и мивка на Фат за голямата кухня.  До края на месеца или в началото на декември самите кухни ще са готови и ще идват да ги монтират.

# 669
Здравейте, за кухнята сме се спрели на гранитен плот и плочки за гърба. Това, което се чудя, е как се прави 'връзката'  между  гърба и плочките без ъглова лайсна. Майсторът на кухнята каза, че той не се занимава с тази част. Хората, които правят гранитните плотове казаха, че ако плота и гърба са от гранит, те си ги обработвали някак, така че да паснат ръбовете и да се вижда само една линийка. Но до момента ми е напълно неясно как става връзката между плочките и плота- зная само че плочките се лепят след монтиран камък,за да 'легнат' върху него. Ще съм благодарна, ако някой, правил такава кухня, сподели опит.

# 670
  • София
Здравейте, за кухнята сме се спрели на гранитен плот и плочки за гърба. Това, което се чудя, е как се прави 'връзката'  между  гърба и плочките без ъглова лайсна. Майсторът на кухнята каза, че той не се занимава с тази част. Хората, които правят гранитните плотове казаха, че ако плота и гърба са от гранит, те си ги обработвали някак, така че да паснат ръбовете и да се вижда само една линийка. Но до момента ми е напълно неясно как става връзката между плочките и плота- зная само че плочките се лепят след монтиран камък,за да 'легнат' върху него. Ще съм благодарна, ако някой, правил такава кухня, сподели опит.

Ами, при мен плочките не са лепени след монтирането на плота, а много преди това.  Майсторите на плота го сметнаха и сложиха точно под последната плочка.

# 671

Прави се със силиконче - плочките стъпват на плота и после едно тънко силиконче за уплътнение.

А някои слагат едно малко первазче от камъка на плота. Тогава майсторите на плота ще го направят както си знаят.

# 672
  • Пловдив
И в двете ми кухни плот и гръб са естествен гранит,ръба е безцветен силикон,поставен при монтажа от каменарите.Едната кухня се ползва вече 12г,а другата-8г,готви се на газови котлони и няма никакъв проблем.

# 673
И за мен гръб и плот от еднакъв камък си е най-хубаво, ама пустата му мода с плочки...

# 674
И за мен гръб и плот от еднакъв камък си е най-хубаво, ама пустата му мода с плочки...

Аз пък си мисля, че на плочките модата вече им мина отдавна, ама на мен си ми харесват и това си е. Сега замислям кухня на вилата и пак ще е с плочки.

Общи условия

Активация на акаунт