Машина за хляб - 66 тема

  • 43 315
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 15
Аз си поръчах тази, сега е на промоция онлайн от технополис. Доволна съм от марката като цяло. И аз гледах лидълската, но разликата с тази, като пари е малка и затова я избрах. Още не е дошла за да дам отзиви. С две бъркалки е  като другата, аз главно това търсех и някои други функции.

# 511
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 801
Здравейте,
бих искала да си купя хлебопекарна за хляб - не държа да има функции за багети и друг тип хлебчета.
щом ми трябва само за хляб - важен ли броят на бъркалките и реотаните?
Бюджет около 150лв.
Лидъл са пуснали една хлебопекарна сега. Мнения за този модел?
Скрит текст:

Благодаря.
според консумацията на хляб в семейството може да се определи каква машина да се купи - с 2 бъркалки (за до 1600 гр тесто) или с 1 бъркалка.  реотаните са по един.
добра функция в новите модели и да можеш да си направиш твоя програма (с избор на време да месене, втасване).
тази машина предлагат направата на до 6 такива програми. в този смисъл ДА, тази машина си заслужава.

# 512
  • Мнения: X
Взех я тази машина на шега, но мога да кажа, че е супер. Правя хляб с различни брашна, за да е по-здравословно, и тутманик си замесвам вътре и после само правя розички.

# 513
  • Мнения: X
Лидълската за какви грамажи я дават?

# 514
  • Мнения: X
Има до 1 600, но аз правя най малкия хляб, защото у нас обичат да пресен.

# 515
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 801
Лидълската за какви грамажи я дават?
щом е с 2 бъркалки някъде около 1300-1600 гр. е.  залагам на 1500.
това е общото тегло на продуктите, с които машината би се справила, а не на готов хляб.

# 516
  • Русе
  • Мнения: 7 934
След 10 години вярна служба, машината ми безславно умря Sad Та, днес и аз се сдобих с Лидълска и вече бъркам хляб. Гледам книжката, но тази няма отделна програма за козунак. Коя ползвате? За сладкият хляб?

# 517
  • Мнения: 5 827
с тефлон е съдечето,нали

# 518
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Трапезица, към мен ли е въпроса?
На такова прилича, но ще го видим. Предният контейнер не мръдна 10 години. Бъркалките са едни.... малко менте ми изглеждат в сравнение с на предната....ще си проличи.

Току що  излезе първия хляб. На средно препечено не ми хареса. Беличък си беше. Пуснах още малко да се пече. И без това хляба стана голям.

# 519
  • Мнения: 5 827
Към който има лидл -ска машинка. Предполагам,че е тефлон,да.Благодаря Simple Smile

# 520
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 801
за тези пари неръждавейка не може да е.

# 521
  • Варна
  • Мнения: 4 280
Пускат и на Кауфланд и на Била - моята е 69 лв. преди повече от 12 г. - съвсем  подобна и си работи.Само не киснете много с вода - или забърсвате с домакинска хартия или измивате набързо без да прекалявате с миялни - така ще щадите лагера на бъркалката и ще и удължите живота Simple Smile

# 522
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 730
Няколко пъти е коментирано, че на оста на бъркалката лагери няма.

# 523
  • София
  • Мнения: 3 035
Много пъти сме коментирали и качествата на евтините и по-скъпите машини, което не пречи отново да направя една вметка Simple Smile. И евтините, и скъпите машини правят що годе добър хляб. По-важното е, че при скъпите сипваш продуктите и забравяш за машината, докато не изписка за края на програмата, докато при другите обикновено търсиш начин за доизкусуряване на програмата, или се налагат непременни допълнителни операции, които не е хубаво да се пропускат. Супер пресен пример от вчера - дамата, която си е купила лидълска машина и не е доволна от изпичането на средно положение. Ползвал съм няколко евтини марки и всичките са с подобен проблем. По тази причина, за хляб от 5-600 грама брашно, аз също винаги слагам печенето на макс, тоест на най-препечена коричка. При скъпите Мулинекси на средно положение изпича дори прекалено добре за нашия семеен вкус и когато се наложи ползването на тази машина, изпичането винаги стои на най-слабото.  Обаче има подробности в конструкцията, които подсказват, че е вложена и някаква мисъл при изработването. Най-елементарният пример е големината на прозорчето за наблюдение - на лидълската машина е огромно а това по никакъв начин не помага за доброто изпичане на горната кора, както и на хляба като цяло. Заслужава си да се отбележи, че Панасоник, които са едни от най-добрите хлебопекарни на пазара, дори нямат прозорче за наблюдение. Разбивали се осите на бъркалките в казанчето, ами разбиват се не заради прекомерното миене а защото материалите и изработката на втулките и семерингите са като за еднократна употреба. Преди месец си поръчах ново казанче за машина Горение, което пасва и на моята Мидеа - пълен боклук, при това на зашеметяващата цена от 60 лева с доставката. За този месец, едната ос вече се кани да изпадне, при положение, че машината не е ползвана абсолютно всеки ден.  В противовес на това, първото казанче на Мулинекса ми се наложи да сменя след почти три години, но не защото се разби от работа а защото при едно миене го пуснах на земята и единия от ъглите се подби необратимо. Сегашното също кара трета година, но си признавам, че машината се вади само около празничните дни за нашето семейство, защото например може да замеси каквото и да е тесто без намек за затруднено движение на моторчето и съответно бъркалките. В цивилизования свят обикновено наистина има защо нещо да е по-скъпо от друго такова. У нас, за съжаление не винаги е така и всичко зависи от алчността на търговците.

# 524
  • Мнения: 4 862
На моята машина Филипс програмите за пълнозърнест и ръжен хляб са около 2 часа и 10 мин и са без избор на препичане на коричката. Лошото е, че хляба се препича повече от нормално, направо кафяво и ако искам такъв хляб, трябва да го вадя поне 20 мин преди края на самата програма. Това е много неудобно, не знам защо така е направено и кой въобще яде такъв полу-изгорял хляб... Имате ли идеи как може да се коригира това?

Общи условия

Активация на акаунт