Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 228
  • 857
  •   2
Отговори
# 615
  • София
За ЖК, аз се записах миналия месец. Цената вече е 500лв., 250 плащаш като се запишеш там около 14 и след г.с., а остатъка след 20г.с., на мен ще ми се пада като ходя за преглед 23г.с някъде да си я доплатя. Включва 7 УЗ прегледа ако помня добре, всички кръвни изследвабия и микробиология/секрети, май и още някакви неща. Като се запишеш ти дават разпечатка на списък какво включва, но моя не помня къде е, за да го снимам и да го приложа. Прегледите за ЖК се падат 1 път месечно, до момента в който не трябва да се....

Здравейте, момичета! Сума време се рових в сайта на болницата, но не открих информация за женската консултация. Интересуваме цена на пакета, какво включва, как става записването, накуп ли се плаща... Ако има някъде линк, ще се радвам да прочета или някоя от Вас да сподели... Благодаря предварително!
Много благодаря за изчерпателният отговор.

# 616
Здравейте, миналата седмица писах с разни въпроси, та сега да разкажа малко 😊
Планово секцио с близнаци на 20.06. В 7ч. бях в 103каб. за прием, предната седмица подготвихме документите, през регистратура не съм минавала, защото работи от 7часа. Влезнах само с куфара, отвън при близките ми беше водата и памперсите. Мериха ми таза, обиколка на корем, доподготвяха документите, след това се проеоблякох само по нощница и чехли, без гащи и без сутиен/на някой пропускат да кажат за него/, прегледаха бебетата, мериха ми разкритие и след това ми направиха клизма, не е от най-приятните, но... След това можеш само да се измиеш и те качват на 2 етаж да записват тоновете. Докато ги записват ти слагат абокат и те подготвят за операционната, багажа вече всичкия е с теб. Отивайки към операционната само тела си взех, идея нямам куфара и останалите неща къде отидоха Grinning слагат ти упойката и когато започне да действа ти слагат катетъра. Всичко минава бързо обща взето, около 40мин е операцията, след като извадях бебето шиенето е по-бавния процес. Може близките да видят бебето, а след това и вас. След това те карат в реанимация, багажа вече ти е там, слагат ти водата до теб, защото трябва по малко да се започне приема й. В реанимация сте до следващия ден, като след обяд е първото раздвижване, ако сте оперирани до към 14ч., ако не вечерта има още едно раздвижване. На другия ден сутринта те раздвижват, правят тоалет, свалят катетъра и те карат в стая. Като от предния ден питат каква стая предпочиташ и ако има свободни те настаняват там. Аз исках да съм в единична стая, на 5 етаж вип-а, има вип и на 2ри етаж, но там са основно роми. Първите дни сте с абокат, защото ти слагат антибиотик и доста често влизат по стаите, след няколко дни ти взимат кръв и ако всичко е ок ти спират антибиотика и махат абоката съответно. От както си в стая си на произвола на съдбата, оправяш се вече сам, както искаш така ставай, така лягай.. Не знам какво е нормално раждане и болезнени контракции преди раждане, но знам след секцио как болят контракциите за свиване.. при всяка е различно определено, но аз не бих си го причила пак това нещо. Единственото, което не е нормално да ти носят вечерята в 4-5часа, ако решиш да я ядеш в 8 е студена вече. Като цяло не съм видяла лошо отношение към мен, в 12:30 си виждам бебетата, тъй като бяха в кувиози за няколко дни и все още са в детското. Надявам се да съм била изчерпателна и полезна, не помня мен какви въпроси ме вълнуваха, но на някоя, на която й предстои и има въпроси ще отговоря с удоволствие 😊

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 09:57 от Misha25

# 617
Само да допълня, че не е задължително да се слага антибеотик. На мен абоката ми го махнаха при първата визитация след преместването в стаята.
Също така можете да си носите обезболявящи, както и да си искате от сестрите. Иначе наистина кофти е работа. То и с тях си боли, но се преживява.

# 618
Да, не е задължителен, доктора преценява. Аз разказах моя случай.
Мога също да допълня, че тоалетна хартия слагали в понеделник и петък, за никъде не стига. Поисках в четвъртък, размрънкаха ми се, но ми донесоха. Въпреки чи си нося, реших да опитам. Та сега като ми свърши ще си ползвам моята 😀

# 619
И аз си носех тоалетна хартия. Не съм ползвала тяхната.
Забравих най-важното: ЧЕСТИТООО 🥳 Да са здравички мъниците и много да те радват! ☺️

# 620
Здравейте,на мен ми предстои секцио при -др Богданова ,въпроса ми е вие при нея ли родихте имам такъв спомен че бяхте споделили че сте при нея ,ако не се лъжа ,ако е така ме интересува дали секциото ви беше по метода на Щарк или обикновено

[/b]
Здравейте, миналата седмица писах с разни въпроси, та сега да разкажа малко 😊
Планово секцио с близнаци на 20.06. В 7ч. бях в 103каб. за прием, предната седмица подготвихме документите, през регистратура не съм минавала, защото работи от 7часа. Влезнах само с куфара, отвън при близките ми беше водата и памперсите. Мериха ми таза, обиколка на корем, доподготвяха документите, след това се проеоблякох само по нощница и чехли, без гащи и без сутиен/на някой пропускат да кажат за него/, прегледаха бебетата, мериха ми разкритие и след това ми направиха клизма, не е от най-приятните, но... След това можеш само да се измиеш и те качват на 2 етаж да записват тоновете. Докато ги записват ти слагат абокат и те подготвят за операционната, багажа вече всичкия е с теб. Отивайки към операционната само тела си взех, идея нямам куфара и останалите неща къде отидоха Grinning слагат ти упойката и когато започне да действа ти слагат катетъра. Всичко минава бързо обща взето, около 40мин е операцията, след като извадях бебето шиенето е по-бавния процес. Може близките да видят бебето, а след това и вас. След това те карат в реанимация, багажа вече ти е там, слагат ти водата до теб, защото трябва по малко да се започне приема й. В реанимация сте до следващия ден, като след обяд е първото раздвижване, ако сте оперирани до към 14ч., ако не вечерта има още едно раздвижване. На другия ден сутринта те раздвижват, правят тоалет, свалят катетъра и те карат в стая. Като от предния ден питат каква стая предпочиташ и ако има свободни те настаняват там. Аз исках да съм в единична стая, на 5 етаж вип-а, има вип и на 2ри етаж, но там са основно роми. Първите дни сте с абокат, защото ти слагат антибиотик и доста често влизат по стаите, след няколко дни ти взимат кръв и ако всичко е ок ти спират антибиотика и махат абоката съответно. От както си в стая си на произвола на съдбата, оправяш се вече сам, както искаш така ставай, така лягай.. Не знам какво е нормално раждане и болезнени контракции преди раждане, но знам след секцио как болят контракциите за свиване.. при всяка е различно определено, но аз не бих си го причила пак това нещо. Единственото, което не е нормално да ти носят вечерята в 4-5часа, ако решиш да я ядеш в 8 е студена вече. Като цяло не съм видяла лошо отношение към мен, в 12:30 си виждам бебетата, тъй като бяха в кувиози за няколко дни и все още са в детското. Надявам се да съм била изчерпателна и полезна, не помня мен какви въпроси ме вълнуваха, но на някоя, на която й предстои и има въпроси ще отговоря с удоволствие 😊

# 621
И друго, не малко важно, което мога да добавя е, че ако сте с избор на екип се заплаща до 2 дена след раждане. Аз мислех при изписване се случва всичко, но не. При изписване само заплащате престоя. 😊

# 622
Здравейте, относно акта за раждане, кога ги взехте и какво е необходимо да се носи при получаване? Казаха ми след 2 седмици, аз родих на 20.06 и мисля утре да отида, дали ще е готов? Също така е в община Красна поляна, нали така?
Благодаря предварително 😊

# 623
Здравейте, относно акта за раждане, кога ги взехте и какво е необходимо да се носи при получаване? Казаха ми след 2 седмици, аз родих на 20.06 и мисля утре да отида, дали ще е готов? Също така е в община Красна поляна, нали така?
Благодаря предварително 😊
Готов е след 'около' две седмици ( един или два пъти в седмицата им е разноса)
 - АКО сте от София - в общината ви по лична карта. Ако не сте не помня в коя община бяха за живущи в други градове... Огледайте го много хубаво при получаването - аз чаках преиздаване защото заради правописна грешка на една цифра в ЕГН бяха написали някакъв случаен човечец за баща на детето Grinning Препоръчвам да съчетаете ходенето с подаването на документите за еднократна помощ за първо/ХХ дете. ( да си знаете банковата сметка трябва).

# 624
Ако не сте с постоянен адрес в София се издава в общината, в чийто район се пада болницата. В случая е район Красна поляна на ул. Освобождение. Можете да се обадите да проверите по ЕГН дали е готово.

# 625
Благодаря за отговорите.😊 От София съм, но при записване в болницата ми казаха от общината на болницата да си ги взема.
А документите пак ли там се подават? Ако са там, определено ще съчетая нещата, стига да не е в общината по лична карта. Може би ще звънна утре в община Красна поляна и ще попитам. 😊

# 626
Благодаря за отговорите.😊 От София съм, но при записване в болницата ми казаха от общината на болницата да си ги взема.
А документите пак ли там се подават? Ако са там, определено ще съчетая нещата, стига да не е в общината по лична карта. Може би ще звънна утре в община Красна поляна и ще попитам. 😊
  В общината по лична карта се подават. Проверете за акта, защото съм убедена, че не е в Красна поляна за живущи в СФ по адресна регистрация. Аз миналата година подавах и взех  всичко в Илинден.

# 627
Водя се по лична карта в община Панчарево, която я водят към Столична община, съответно акта за раждане трябва да го взема от общината на болницата - Красна поляна.
А когато отида ще попитам и за другите документи. Благодаря още веднъж!
  В общината по лична карта се подават. Проверете за акта, защото съм убедена, че не е в Красна поляна за живущи в СФ по адресна регистрация. Аз миналата година подавах и взех  всичко в Илинден.

# 628
И аз да разкажа за моя престой в болницата - като цяло получих раждането, което исках, но грижите за бебето са под всякаква критика... Хаос, липса на каквато и да е помощ, различно отношение между 5 и 6 етаж.... и т.н. и т.н. 

Родих нормално с избор на екип втората половина на юни. За самото раждане нямам никакви забележки. Приеха ме с изтичащи води и леки контракции. Всичко се случи доста бързо - сложиха ми окситоцин, след това и упойка. С упойката все едно не съм раждала. Шевовете след това също се понасят - само първите 2-3 беше доста неудобно да сядам, а нямаше много опции в стаята - освен легло и пластмасов стол.

Родих на обяд. Настаниха ме на 5 етаж в двоен ВИП, защото нямаше места на 6 етаж. След много мрънкане и спорове, ми докараха бебето към 17 ч. Отношението на голяма част от персонала беше грубо - преобличат и сменят памперси само 2 пъти на ден, което е безумие, при положение че ти искат пакет с памперси и мокри кърпи, сякаш ги ползват нон-стоп. Не можеш да сложиш на бебето твои дрехи, ако се напикае. Нямат пелени или чувалчета (рекламата с чувалечта на Angel baby явно е само за бебета на 6 етаж....). Моето бебе беше много неспокойно през нощта и се будеше от собствените си движения, затова исках някакво друго средство за повиване от одеало, но нямали.
Най-голямата гавра беше, че ни изписаха без ваксина БЦЖ, "защото било събота и нямало откъде да купят"?? Всъщност друга сестра ми казаха, че с една ваксина слагат на няколко бебета и трябвало да се съберат, за да ваксинират повече.

Радвам се, че сме живи и здрави, защото грижите към бебето въобще не бяха на ниво.

А сега по отношение на АМ - потресена съм, че няма хора в болницата, които да стимулират кърменето. Имах коластра още към 18 ч. в деня на раждането и една сестра ми крещеше, че било безсмислено да го слагам, защото нищо нямало. Е, дойде другата смяна, и ми помогна да го сложа на гърда. АМ съм давала 4-5 пъти и то в минимални количества (около 5-10 мл.) Кърмата ми дойде точно 2.5 дни след раждането и съм много щастлива, че не се подведох на опита на сестрите, които постоянно подтикват към АМ.

Като цяло не съм против АМ - това, което ме дразни е липсата на съпорт, ако не искаш АМ, и фактът, че трябва да даваш АМ точно по графика, по който сестрите са преценили - ако си го нахранил малко с коластра и ти трябва АМ за след 1 ч. след графика - не може да получиш. Само през нощта между 2 и 5 и 30 може да си поискаш ти кога да дадеш АМ и веднага ще ти дадат топло.

# 629
С епидурална упойка сте били, нали така? И може ли да споделите при кого?

Също, каква е разликата между 5 и 6 етаж? Аз доколкото разбирам, сте отседнали във ВИП стая, което не би ли трябвало да е по-добро? 😳

Честито бебче! Много да ви радва! 💜

Общи условия

Активация на акаунт