Цветна снимка на тръбите

• 35 898
  • 257
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,при съпругът ми има проблем и може да се наложи и ние да направим инвитро.Бяхме при лекар,който ми назначи да си направя цветна снимка,но е без упойка,а и каза че при тях е 300 лв,на другите места 600 лв,а тук чета друго.А и нещо не ми вдъхва доверие и бих искала на друго място и с упойка да си направя снимката.Някой може ли да ми препоръча къде да отида.От София съм.
На мен ми препоръчват Щерев, но знам, че и в Майчин дом има добри специалисти.

# 166
Здравейте,при съпругът ми има проблем и може да се наложи и ние да направим инвитро.Бяхме при лекар,който ми назначи да си направя цветна снимка,но е без упойка,а и каза че при тях е 300 лв,на другите места 600 лв,а тук чета друго.А и нещо не ми вдъхва доверие и бих искала на друго място и с упойка да си направя снимката.Някой може ли да ми препоръча къде да отида.От София съм.
Да ,и аз прочетох за Щерев,но и че не слагали упойка,а аз искам,защото имам болка дори при преглед,камо ли нещо такова

# 167
Да ,и аз прочетох за Щерев,но и че не слагали упойка,а аз искам,защото имам болка дори при преглед,камо ли нещо такова
И аз се надявам да мога да си заявя упойка, защото не искам да търпя тази болка, която мога да избегна....

# 168
  • София
Здравейте, това са резултатите на моя близка приятелка. Още не и е дошъл часът при гинеколога, а и е доста притеснено. Някой знае ли какво показват резултатите от снимката и има ли проблем?

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 09:32 от sea.sea

# 169
Тръбите не би трябвало да са нагънати. Пропуска при високо налягане значи, че може и да има трудности при естествено забременяване, но то не е невъзможно защото пропускат, а не “пропускат оскъдно”.
При изпращането на разтвор с високо налягане често тръбите се “продухват”, което подпомага последващо естествено забременяване по-лесно. Само по себе си не е супер сериозен проблем, но такъв е налице. Най-добре е лекарят да даде по-пълна картина, тъй като той може да види и снимките, а не само заключението.

# 170
  • София
О, тя със сигурност ще отиде на лекар. Много, много благодаря за отговора!

# 171
Отчет
Мина моята ЦС
Без упойка , да се правя на герой:) препоръчвам да си искате , просто се гърчих като змия 😆
Няма значение , минало, важното е че всичко е наред
Пожелавам много сбъднати мечти

# 172
Отчет
Мина моята ЦС
Без упойка , да се правя на герой:) препоръчвам да си искате , просто се гърчих като змия 😆
Няма значение , минало, важното е че всичко е наред
Пожелавам много сбъднати мечти
Охх.. добре, че е минала поне! Бързо възстановяване и се надявам резултата да е добър при вас! Споделете къде я правихте и имаше ли възможност за упойка? Аз все още не съм решила къде да направя, но държа да бъде с упойка.

# 173
По принцип идеята на упойката е не толкова да не ви боли. Идеята е, че ако ви заболи и неволно се дръпнете или подскочите в неподходящ момент, може да стане голяма беля, която да има дълготрайни последици.
Не знам защо не всички лекари го обясняват.

Иначе ако нямате сраствания или нагъвания болката би трябвало да е относително слаба и поносима.

# 174
По принцип идеята на упойката е не толкова да не ви боли. Идеята е, че ако ви заболи и неволно се дръпнете или подскочите в неподходящ момент, може да стане голяма беля, която да има дълготрайни последици.
Не знам защо не всички лекари го обясняват.

Иначе ако нямате сраствания или нагъвания болката би трябвало да е относително слаба и поносима.
Честно казано по каквато и да е причина, аз искам упойка, защото не искам да се гърча от болка! А такава очаквам.. имам операция на апендикс, която е била засегнала маточна тръба в миналото. Така че, болка се очаква,  и не виждам причина да се прави без упойка тази манипулация.

# 175
Правих я в окръжната болница в град Русе. Упойка ми предложиха, но понеже съм храбър войник отказах Simple Smile недейте да отказвате , само това ще посъветвам 🤣
Може да съм имала запушване, което да се е премахнало с контраста и заради това да ме е боляло толкова. Иначе док каза накрая, че всичко е чудничко и марката, шийката, тръбите🙏 .. Чакаме ову и действаме

# 176
И аз правих в Русе, но доктора не ми предложи упойка. Питах го защо, каза че в повечето случаи болката е поносима, пък той не искал да причинява голямо натоварване върху организма заради малка манипулация.

И по-принцип гинекологът беше запознат с мен и моя организъм, така че ми се струва, че те могат да преценят кога ще има нужда от упойка и кога не.

# 177
Правих я в окръжната болница в град Русе. Упойка ми предложиха, но понеже съм храбър войник отказах Simple Smile недейте да отказвате , само това ще посъветвам 🤣
Може да съм имала запушване, което да се е премахнало с контраста и заради това да ме е боляло толкова. Иначе док каза накрая, че всичко е чудничко и марката, шийката, тръбите🙏 .. Чакаме ову и действаме
Най-хубавото е, че резултатът ви е положителен! Нека скоро ви се случи и имате най-хубавата новина Heart

# 178
Здравейте, момичета. Вчера и аз си направих цветна снимка. Не си поисках упойка, което беше грешка и си изтърпях всичко /приемам го като подготовка за бъдещо раждане 😁/. Болката беше ужасяваща, но вероятно всичко е индивидуално. При мен се е получило така, че изобщо матката не го е пропуснала и при 3те опита за вкарване на контрастното вещество.Доколкото разбрах най-вероятно имам сраствания на матката /задната и предната част били слепени/. След следващата менструация ще правя хистероскопия като ми обясниха, че ще коригират това срастване и вероятно няма да се наложи лапаро. На някоя от вас случвало ли й се е контрастното вещество изобщо да не бъде пропуснато през матката? Дали срастването на матката означава, че и тръбите не са окей или не е задължително? Благодаря за отговорите.

П.П. Обичам да се информирам предварително и всякакъв споделен опит ще ми е от полза. Благодаря отново ☺️

# 179
Здравейте, пиша и аз с моя опит. Моята снимка беше преди няколко дни, аз избрах да без упойка. Не беше страшно, имаше болка като при цикъл. Бързо мина при мен. Тръбите пропуснаха, но едната е леко нагъната, а другата не толкова еластична. Въпреки това, моя лекар, каза че са добри.
Успех на всички и не се притеснявайте!

Общи условия

Активация на акаунт