Делене на пари в домакинството

• 71 206
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 610
  • Агент под прикритие
rf,
Само да те "светна": независимите момичета със собствени ресурси, и достатъчно интелект не очакват някой друг да ги издържа, нo и нямат нищо против някой друг да им плаща сметките,  приемат скъпи подаръци от почти непознати, като същевременно  не  се правят на ударени..))
Дало не се правят на ударени, а? Особено ако знаят какъв е подтекста на тези т.нар. подаръци.

Отделно, ако повечето са ти идвали на среща с подаръци, това говори само едно: средата е такава. Средата, която ТИ си подбрала. Simple Smile
Значи хем подбираш средата, хем знаеш много добре какви хора ще дойдат и с какви цели и хем взимаш подаръка и става на твоето. Това си е направо win-win! Grinning

# 2 611
Финикс, не е уин-уин щото тези с подаръците са увиснали, ако са очаквали бонус.
Като цяло съм предубедена към твърде щедри хора в началото на каквото и да е запознанство.

Да се върнем към "деленето". Нищо не деля. Когато имам, давам, когато нямам опитвам да имам. Не държа да деля, ако имам достатъчно. Не са ми важни материалните неща, важно ми е отношението.

# 2 612
  • Агент под прикритие
Е.... мисля, че е ясно за кого е win-win. Ясно е, че не е за тях. Grinning
Акцентът обаче не бяха подаръците, а самите мъже и средата, която обитават. Средата, която е избрала да обитава и Уинга.
Това, че всички тези са идвали с подаръци, естествено, че си остава за тяхна сметка.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 20:23 от Phoenix Wright

# 2 613
  • France
Продължавай да се забавляваш с мен, винаги ще те наредя или затапя. Успех!
ОМГ, ама той си и вярва Joy

Джейми, де е това пристанище? Няма да е в страните, които познавам.

Честно казано, ако утре някой ми подари някоя парцалка тип Зара или Манго, или пък някаква дрънкулка тип Пандора, въобще няма да се впечатля толкова, че да помисля, че има задна мисъл. Ще благодаря и толкова.

Така е, Лори, заради майки, които не си възпитават добре синовете, майките на момичетата трябва да внимават. Нечестно, но факт

# 2 614
Момчетата не са толкова притеснението ми, колкото някой чичко Паричко, тръгнал с подаръците напред.
Е, имам поне десет години, преди да се тревожа по въпроса. Simple Smile

# 2 615
Феникс, за каква среда говориш?
В Тиндър съм ги срещала даже такива..))
В моята среда няма свободни мъже, а към тези на приятелки и познати не гледам въобще..)

# 2 616
Филомена, Филомена, за всичко са виновни мъжките майки, баби и прабаби.

# 2 617
Здравейте,

Дискусията доста се измести от темата, та ето и моите 5 стотиники по нея.

Мисля че, разпределението трябва да е „справедливо“ за специфичната ситуация на всяко семейство, което за  мен включва, първо общо съгласие какъв стандарт на живот искат да имат, (доколкото въобще имат някакъв избор с нивото на доходите си), и човека който има по-високи дохови да покрива по-голямата част от разходите, като другият също участва (стига също да има доходи) за да се чувства съпричастен(а). След като са заделени средствата за осигуряване на желания стандард на живот, смятам че всеки може сам да решава какво да прави с остатъка. Дали ще отиде за хобита, спестявания, или за някоя глупост, която към времето си е изглеждала като добра идея. Ако единият човек от двойката няма никакви доходи, това променя нещата. Досега не съм бил в такава ситуация, но това, което съм виждал в близки семейства, е че партньорът, който получава целият доход покрива разходите и също дава някаква сума всеки месец за лични нужди на другия човек, или на обща сметка, за да не се налага да обсъждат всеки разход.

В нашия конкретен случай, аз имам доста по-висок доход от жена ми и покривам 80-90% от семейните разходите, и го намиран за напълно нормално (странното е че майка ми не го намира за нормално, но едва ли би имала нещо против ако баща ми е можел да го си го позволи навремето при тяхното младо семейство, но това е цяла отделна тема Simple Smile Имаме обща сметка, но двамата имаме и лични сметки. Също така сме си избрали начин на живот, който жена ми би могла да поддържа дори и ако нещо се случи с работата ми или с мен. Всеки се разпорежда свободно с остатъка от доходите си, за хобита, удоволствия, спестявания и т.н. Ако искаме да направим по-голяма инвестиция го обсъждаме и дейставаме заедно.

Повечето близки семейства, действат по сходен начин с малки вариации. В повечето случаи мъжете са тези които имат по-високи доходи, и само при едни от близките ни приятели жената има значително по-високи доходи от мъжа си, и тя се грижи за по-голямата част от семейният бюджет. Това никога не е било повод за по-лошо отношение или натякване от нейна страна към него, и не мисля че би го заменила, за някой мъж с високи доходи, напук на доста от форумните героини, които силно заклеймиха мъжете които не са основен стълб в семейния бюджет.

# 2 618
  • Пловдив
Абе изчезнаха ли вече жените, правещи секс за удоволствие, а не като вид заплащане или подарък за мъжа?

Значи най- лошото на секса е, че е без подарък после.

За това, искайте си го предварително. Подаръка.
А срещу мен са използвали любенето и като наказание. По 5-7 пъти на денонощие. Тъкмо заспя, и се почва едно отъркване и мяукане... Жена тръгне ли да отмъщава, става лошо. Smiley После едни болки в кръста...

# 2 619
  • София
Филомена, Филомена, за всичко са виновни мъжките майки, баби и прабаби.
Филомена има момче- не знам второто какво ще бъде, но Господ си знае работата.
Между другото, много от съфорумките са с момчета и като ги чета какви ги пишат, не ми се мисли колко ще бъдат изненадани и огорчени след време.

# 2 620

Филомена,  не исках да спамя темата, но сте забранила личните съобщения. Товарното пристанище на Торонто. Знам, че Филаделфия е подобно, а за Ню Йорк космически суми се подхвърлят, но не знам от първа ръка. Тези хора обаче са синдикирани. Можете да кандидатствате, но надали ще ви вземат да работите там.

# 2 621
  • Пловдив
Скрит текст:
РФ, разбрахме, че в твоя свят и твоята глава, ти плащаш, следователно ти командваш. И не се притеснявай, независимите момичета със собствени ресурси имат друг таргет за партньор в живота. И защо смяташ, че не те харесвам? Толкова добре се забавлявам с теб Kissing Heart

Джеймс, оказа се, че ние жените с готовност правим секс, стига мъжът да ни хареса. Проблемът дойде от пример с мъж, който явно не е харесван, но си е помислил, че с някакви дрънкулки може да изкрънка нещо. И да не мислите, че става дума за нещо уау. Колко си мислите, че изкарва един черноработник в чужбина
В скандинавската чужбина един шивач на тапицерии взема между 8 и 12 хиляди евро месечно чисто. Заварчик - около 6 хиляди месечно чисто. Аз съм вземал по 3-6 хиляди месечно там, защото не съм шивач или заварчик. Sleepy

# 2 622
Скрит текст:
Описах себе си. С тази разлика, че окончателният ми избор не  беше по  зестра.
Но и той дойде на първа среща с подарък +цвете и смея да твърдя, че това не ми попречи да го отхвърля първоначално, а подаръка да задържа.
Та подаръците не винаги са символ на зестра, както и липсата им - на липса на зестра..)
Така.
Имал съм всякакви срещи. На едни съм ходил с цвете, на други без. Да вземем цветето за пример.
При мен всичко е от сърце. Gift HeartFlowers Rose
Моето цвете е само едно - роза, рози, нечетен брой.

За някои цветето е олдскул и демоде, за младите жени.
Други, които не са получавали, съм ги питал след време, ако се бях вяснал с на първа среща какво щяха да си помислят, и повечето не ги интересува.
Вече съм се отказал да ходя по нечии "правила", и действам, както преценя и почувствам.
Вкл. в последен момент 5 мин. преди срещата съм правил изненада, отбивал съм се в ъгъла отсреща с бутката, и така съм правил, че да не разбира, и съм изненадвал за себе си, на мен ми е гот. Разбира се, и заради нея.
Искам да кажа, че много не ценят, не само цветето, това е прост банален пример.
Угодия няма.
Някой не те ли уважава и цени, като човек, няма смисъл да се стига до никакви жестове, изненади, подаръци.
А това, че пък ти е купил, също нищо не значи.

Общо взето твоят набор, около твоите години майки на щерки така възпитават дъщерите си, после с които аз ходя по срещи, та нали разбираш.

А, гледам парижанката ме изпреварила пък за "синчетата". Joy

Скрит текст:
Междудругото аз получавам много подаръци от жени, на които съм свършила някаква работа. Дрехи, бонбони и парфюми, честно казано не си спомням да съм получила подарък от мъж, поради факта, че съм правила секс с него. Сега аз секс от 15 години все с един мъж правя, ама и преди нямаше подаръци.
Като ви казвам, че мъжете са по-големи използвачи от жените, вие не ми вярвате.
Това със служебната работа не се брои. И аз купих пакет illy и скъпи бонбони на докторицата прегледала баба ми преди време. Smile
Еми ще правиш секс само с него, затова ти е съпруг. Точно така се прави.
От жена ми същото ще очаквам.

# 2 623
Абсолютно вярно и точно заради това, доколкото зависи от мен, дъщеря ми няма да приема скъпи подаръци от мъже и всякакви скъпи жестове от мъже, с които не я свързва нищо и не е категорично решила, че ще се женят например.
Някои потребителки не искат да разберат, че е рисковано. Ако се случи някой примитивен, който тръгне да си взема насила каквото смята, че му се полага, ще се сетят за какво говорим.

Той щом се опитва да я купува, може да тръгне да си го взима насила и без да е приела "подаръка". Затова най-добре от такива не само да не приемаш нищо, а изобщо да стоиш надалеч.
Рискът е в пъти по-нисък. Много по-вероятно е да се насочи с подаръците към следващата мишена.

# 2 624
  • Пловдив
Скрит текст:
Абсолютно вярно и точно заради това, доколкото зависи от мен, дъщеря ми няма да приема скъпи подаръци от мъже и всякакви скъпи жестове от мъже, с които не я свързва нищо и не е категорично решила, че ще се женят например.
Някои потребителки не искат да разберат, че е рисковано. Ако се случи някой примитивен, който тръгне да си взема насила каквото смята, че му се полага, ще се сетят за какво говорим.

Той щом се опитва да я купува, може да тръгне да си го взима насила и без да е приела "подаръка". Затова най-добре от такива не само да не приемаш нищо, а изобщо да стоиш надалеч.
Рискът е в пъти по-нисък. Много по-вероятно е да се насочи с подаръците към следващата мишена.
Звучи съвсем логично. След получения подарък, много жени се насочват към следващата мишена, подаряваща подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт