Делене на пари в домакинството

• 71 121
  • 2 786
  •   1
Отговори
# 2 760
Знам ли, представям си на още по-  какво им е.

# 2 761
  • Пловдив

И пак да направим изключение за редкия тип на особено яките левенти, по които някоя жена може и да хлътне и временно да я устройва с такъв мъж, пренебрегвайки останалото от дългия си списък с изисквания, но няма ли и щедрост от негова страна и плащане на битови и други сметки, хубава кола, жилище и други, отгоре на доброто отношение и внимание към нея тип "жената да е център на вниманието", трудно тя ще издържи с такъв в продължение на години и с деца.
Глупости. Аз например моя мъж го взех гол като пушка, на 25 какъв да е? Нито кола, нито жилище, че и за сметки нямаше горкия, аз имах повече. Имаше потенциал. НО, ако сега, на 40 си търся мъж.... очаквам мъжът да си е развил потенциала и да, средна кола, и жилище са ... почти задължителни.
И в крайна сметка се съгласяваш с мен и не са глупости, макар че ти писа как са глупости. Smiley
 Да сравняваш преди как е било преди, и как е сега, не е правилно, тъй като много неща се промениха през последните 10, 20 или 30 години. Преди само 15-ина години имаше много по-малко коли, много по-малко наглеещи за почерпки жени (учещи се от клиповете на "Пайнер" и разни промиващи мозъците статийки в жълтурското списание "Космополитен"), позирането с чупки и джуки в Instagram и Facebook не бях пуснали корени в съзнанието на младите жени (наред с многото мъжко внимание и хлалебствия в коментарите там, плюс свалките и предложенията, идващи толкова лесно "на една ръка разстояние"), криворазбраният феминизъм не беше така натрапван, не бяха натрапвани и статиите тип "Възползвай се от всяка една възможност и от всеки подарък и почерпка и въобще да не ти пука как ще се чувства мъжът! Да е мислил! Щом можеш да караш мъжете да хлътнат по теб, прилагай това в твоя полза!". Виж, че дори и няколко съфорумки тук се хвалеха как са се възползвали от подобни възможности за подаръци и също се оправдаваха с "Да е мислил, когато ми ги е подарявал!" и дори го пишат с гордост, че са такива.
 Добави към това и ширещата се женска завист, произтичаща от постоянното сравняване на жените с другите жени около тях и коя какъв мъж си е "хванала" и с какви възможности. Нещо, което е твърде нарицателно за родната действителност и вирее все в бедни държави като нашата, тъй като много жени имат ниско самочувствие, приучени са друг да ги издържа (още от ученички вземат този пример на влияние над съзнанието от заобикалящата ги среда) и се надяват някой "да ги изтегли" нагоре към удобния живот и сметките, плащани от друг.

Плюс това, което и ти отбеляза накрая - жените на по 20-25 години навремето (когато с твоя мъж сте били на толкова) нямаха такива високи изисквания, не само заради изброеното в горния абзац, ами и защото самите мъже на по 20-25 години са в повечето случаи студенти и е нормално да не са направили голямата пачка преди или веднага след дипломирането си. Вярно е и това, че голяма част от жените над 30-40 години не са постигнали нищо, но в същото време изискват от мъжа да е постигнал всичко материално: Висок доход (мноооого над нейния такъв), той да плаща за всичко, хубава кола, хубаво жилище или луксозна квартира, пътувания насам-натам по хижи и курорти, ресторанти, подаръци... И в същото време се получава парадокс, че такава жена с високите изисквания и нищо насреща се оказва хем не така млада и не така хубава като младичките жени, хем пък е по-нахална и устата + владееща една камара нелицеприятни женски номерца, които е овладяла до съвършенство в годините си на практикуването им с други мъже.

Това с глезенето и обгрижването май вече го коментирахме. Изобщо не е задължително да харчи някакви колосални суми по теб, за да те поглези и не вдявам защо пак намесихте парите. Да слезе до денонощния, за да ти купи сладолед по нощите пак си е глезене, а нищо не струва като пари, да ми купи ентия шал, когато е минал край магазин за шалове, защото знае, че много ги обичам, пак си е глезене, което не поглъща много пари.
Жребче, не съм материалистка, но не ми беше лесно да открия мъж, от когото да получа вниманието и отношението, което търсех.
Аз също обожавам така да обгрижвам жената до мен и с удоволствие съм ходил и по нощите за шоколад, портокали (за да ѝ изцедя портокалов сок), сладолед или пица, отделно и до аптеката или да купя нещо дребничко като жест на внимание, което жената е оценявала независимо от стойността на подаръка, но и виж как някои се заяждаха в темата, след като споменах как съм направил изненада на моя близка приятелка с купуването на обяд и напитки. Simple Smile Някой тръгне ли да ровичка и дълбае, ако е дълбаещ тип в дъното на душата си, винаги ще намери за какво да се заяде, независимо какво кажеш или напишеш.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 19:51 от Жребчe

# 2 762
  • France
Ще се опитам да резюмирам последния чаршаф. Жребчо не се котира, защото в последните 15 години жените са се изковрили. Лоши, лоши жени

# 2 763
  • Countryside
Мхм, ще кажеш че е пълно със щедри мъже с 5-цифрена заплата или крупен бизнес, и те завалиите само си търсят залюхани девойки, за да споделят любовта и да й дадат половината от имането. Че и подаряват диаманти и коли, толкова скъпи, че чак в актив да се превърнат. И един мармот...
Напротив, по-вероятно е някой льольо, да подари диамантен пръстен с 1/2 от карата и съмнителна чистота за няма и хиляда лева и после да си го иска, че да го даде на следващата кандидатка.

# 2 764
На по 20-25 наистина би било нагло да очакваш поемане на големи лични разходи. Никой не говори за това. И дали един човек е щедър, си личи по това и кафе да ти поднесе.

Хайде да не поставяме под един знаменател определена категория жени, които са изключение и всички останали жени, защото е безумно. Така, както и всички мъже у нас не са определен вид бизнесмени или спортисти. Стандартът тук масово е друг и сме наясно.

Проблемът е друг - че скромността на жената често се оценява или много късно, или никога. Някак се свиква, че като не си искаш нищо сама, то нищо няма нужда да се прави за теб. А това в един момент много започва да тежи. Проглеждаш, преценяваш, виждаш, че май само от твоя страна са жестовете и жертвите.

Има и много случаи на замогнали се мъже, които първо сменят жената.

И с равните права уж идват и равни задължения, но май вторите за жените предимно остават.

Иначе на човек наистина не му трябва много. Но, какво да се прави - и това малко струва пари, все още.

# 2 765
Не вярвам да има жена, която да не обича да бъде глезена Thinking
То е хубаво, но на мен лично ми доскучава. Да ме глезят и чувам все -да.
Може и повредена да съм Simple Smile Но не ме радва

Защо грижата на един мъж към жената до него да му отнема достойнството, правото на мнение, силата и пр.?
И не, не сте повредена.

# 2 766
Жребче, преди 15-20 години също имаше жени, които само парите гледаха и ги считахме за коври. Сещам се за един приятел, чиято възлюбена забегна с един чичко-паричко, който после се оказа само чичко. Нямам кой знае какви наблюдения върху младите жени, но повечето около мен изглеждат читави, та се чудя къде ги намирате тези меркантилки.

# 2 767
  • Пловдив
Жребче, преди 15-20 години също имаше жени, които само парите гледаха и ги считахме за коври. Сещам се за един приятел, чиято възлюбена забегна с един чичко-паричко, който после се оказа само чичко. Нямам кой знае какви наблюдения върху младите жени, но повечето около мен изглеждат читави, та се чудя къде ги намирате тези меркантилки.
Място за чудене няма. Там, където почти всяка жена "намира" мъже, които я разочароват с поведение (дори и повечето съфорумки тук редовно бълват лоши думи по техен адрес), мъжете "намират" материалистки. Има си ги в обществото колкото щеш. Качественият материал и при двата пола е малко.

# 2 768
  • София
Скрит текст:
Тоест, подаръците са само дотогава, докато стоиш с него... После трябва да ги върнеш. Това нещо като вещи под наем ли се явяват? Или важи само за скъпи подаръци от богаташи? Няма да се налага да връщам керамични слончета и магнитчета за хладилник, така ли?

Винаги ми се е струвало супер детинско да си искаш подаръците обратно след края на връзката. Сега, ясно е че 50к кола не е обикновен подарък, ама къде ти е бил акълът, като си го правил? Поеми си отговорността за действията.

Иначе тая тема ми напомни за един виц... Един си взел касичка, сложил й надпис "пари за подарък на милата за Коледа" и пускал в нея по долар всеки пък, когато правели секс. По средата на годината бил събрал за една картичка. Тълкованието го оставям на вас.
Питаш дали подаръците ще ги има, само ако тя е до него. По-важното е преди това: А тя с него ли е щяла да бъде, ако ги е нямало подаръците? Защото се сещам за няколко жени (всъщност повечето жени), които без нещо матр'ялно насреща (дори и почерпки и ала-бала) въобще няма да са с никой мъж.
 И знаеш ли колко от жените държат на плащане на собствените им сметки от мъжа, на подаръци и "жестове" (изразяващи се пак в плащане на нещо с пари, време, водене насам-натам) още от първата среща и ако тези неща липсват, въобще не стигат до втора среща? Ами, и те са адски много на фона на всички жени. Даже и в настоящата тема няколко редови форумни потребителки се хвалеха как ако нямало почерпка от мъжа на първата среща, до втора не са искали да стигат. А някои пък се хвалеха и как първо са изчаквали да вземат подаръците, едва след което да били искрени с мъжа, че няма да се получат нещата и отново не е имало втора среща.

И пак да направим изключение за редкия тип на особено яките левенти, по които някоя жена може и да хлътне и временно да я устройва с такъв мъж, пренебрегвайки останалото от дългия си списък с изисквания, но няма ли и щедрост от негова страна и плащане на битови и други сметки, хубава кола, жилище и други, отгоре на доброто отношение и внимание към нея тип "жената да е център на вниманието", трудно тя ще издържи с такъв в продължение на години и с деца.

Жреб, осъзнавам съществуването на изконния мъжки страх, че интереса на жената е единствено към парите... но много мъже са толкова фокусирани върху тоя страх, че тотално спират да мислят рационално и не могат да осъзнаят, че парите са просто средство, което е необходимо за много неща и не може да бъде изключено от битието. Присътвието му там и нуждата от него не правят другия човек златотърсач. Както това жената да почисти дома, да сготви и да се погрижи за децата не я прави слугиня. В едни нормални отношения има вземане и даване на много нива. Връзката е пълноценна, когато всеки дава това, което е необходимо на другия и получава това, което е необходимо на него.

За мен мъжете, които са се фиксирали върху парите са еквивалента на жена, която се е фиксирала върху това, че мъжете се инересуват само от външния вид. И съответно смята, че ако един мъж държи тя да изглежа добре или търси секс, тогава той не я обича заради нея, а само се възползва от тялото й. На мен и двете ми звучат налудно. А тези мъже, за които говоря, често ми звучат като мъжкия вариант на ония крайните, луди феминистки, които дори жените не харесват и не подкрепят.

Не мога да си представя, че ще се събера с някой и ще трябва да се доказвам постоянно, че не съм с него заради парите. Звучи ми ужасно и много тегаво. Моите връзки не са били с такива мъже. Пари никога не са ми липсвали и никога не съм имала реална нужда от тези на половинаката ми, но винаги ми е било хубаво да знам, че това не е един голям черен облак в нашите отношения, че ако ми се наложи, имам упора и подкрепа, дори в това отношение. И разбира се, винаги съм била готова да отвърна със същото. Но това някой от онези другите мъже нито може да го разбере, нито да го оцени.

А въпросът с подаръците е принципен. Ако си давал с любов, а отсреща са те мамили, е оправдано чувството да искаш да си ги прибереш. Но в крайна сметка, ти просто си наранен и това няма да оправи положението, нито пък така ще си го върнеш на другата страна. Струва ми се безсмислена цялата работа. По-добре човек да излезе достойно от ситуацията.

# 2 769
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Тоест, подаръците са само дотогава, докато стоиш с него... После трябва да ги върнеш. Това нещо като вещи под наем ли се явяват? Или важи само за скъпи подаръци от богаташи? Няма да се налага да връщам керамични слончета и магнитчета за хладилник, така ли?

Винаги ми се е струвало супер детинско да си искаш подаръците обратно след края на връзката. Сега, ясно е че 50к кола не е обикновен подарък, ама къде ти е бил акълът, като си го правил? Поеми си отговорността за действията.

Иначе тая тема ми напомни за един виц... Един си взел касичка, сложил й надпис "пари за подарък на милата за Коледа" и пускал в нея по долар всеки пък, когато правели секс. По средата на годината бил събрал за една картичка. Тълкованието го оставям на вас.
Питаш дали подаръците ще ги има, само ако тя е до него. По-важното е преди това: А тя с него ли е щяла да бъде, ако ги е нямало подаръците? Защото се сещам за няколко жени (всъщност повечето жени), които без нещо матр'ялно насреща (дори и почерпки и ала-бала) въобще няма да са с никой мъж.
 И знаеш ли колко от жените държат на плащане на собствените им сметки от мъжа, на подаръци и "жестове" (изразяващи се пак в плащане на нещо с пари, време, водене насам-натам) още от първата среща и ако тези неща липсват, въобще не стигат до втора среща? Ами, и те са адски много на фона на всички жени. Даже и в настоящата тема няколко редови форумни потребителки се хвалеха как ако нямало почерпка от мъжа на първата среща, до втора не са искали да стигат. А някои пък се хвалеха и как първо са изчаквали да вземат подаръците, едва след което да били искрени с мъжа, че няма да се получат нещата и отново не е имало втора среща.

Жреб, осъзнавам съществуването на изконния мъжки страх, че интереса на жената е единствено към парите... но много мъже са толкова фокусирани върху тоя страх, че тотално спират да мислят рационално и не могат да осъзнаят, че парите са просто средство, което е необходимо за много неща и не може да бъде изключено от битието. Присътвието му там и нуждата от него не правят другия човек златотърсач. Както това жената да почисти дома, да сготви и да се погрижи за децата не я прави слугиня. В едни нормални отношения има вземане и даване на много нива. Връзката е пълноценна, когато всеки дава това, което е необходимо на другия и получава това, което е необходимо на него.

За мен мъжете, които са се фиксирали върху парите са еквивалента на жена, която се е фиксирала върху това, че мъжете се инересуват само от външния вид. И съответно смята, че ако един мъж държи тя да изглежа добре или търси секс, тогава той не я обича заради нея, а само се възползва от тялото й. На мен и двете ми звучат налудно. А тези мъже, за които говоря, често ми звучат като мъжкия вариант на ония крайните, луди феминистки, които дори жените не харесват и не подкрепят.

Не мога да си представя, че ще се събера с някой и ще трябва да се доказвам постоянно, че не съм с него заради парите. Звучи ми ужасно и много тегаво. Моите връзки не са били с такива мъже. Пари никога не са ми липсвали и никога не съм имала реална нужда от тези на половинаката ми, но винаги ми е било хубаво да знам, че това не е един голям черен облак в нашите отношения, че ако ми се наложи, имам упора и подкрепа, дори в това отношение. И разбира се, винаги съм била готова да отвърна със същото. Но това някой от онези другите мъже нито може да го разбере, нито да го оцени.

А въпросът с подаръците е принципен. Ако си давал с любов, а отсреща са те мамили, е оправдано чувството да искаш да си ги прибереш. Но в крайна сметка, ти просто си наранен и това няма да оправи положението, нито пък така ще си го върнеш на другата страна. Струва ми се безсмислена цялата работа. По-добре човек да излезе достойно от ситуацията.
Страх да не бъдат използвани има у някои мъже, но да му мислят те, защото така пропускат много други неща, ако се съсредоточават все в това. Simple Smile

Аз обаче предпочитам всичко  да си идва по естествен, непринуден начин и да виждам действията на една жена, отношението ѝ, като в крайна сметка това определя и дали ще съумее да задържи интереса ми. Разбира се, нещата важат и в обратната посока и моето отношение има не по-малко значение. Но е важно точно това, което ти спомена - и двамата да правят така, че на другия да му е приятно и да желае още общуване и задълбочено опознаване с този човек.

Както мен ме вълнуват умът, обноските, поведението, общата култура на една жена (а не само външността ѝ), така и очаквам моите качества също да са важни за една жена. И това е прекрасно, защото ако жената има такива изисквания и към личността на мъжа, тя привлича именно такива мъже. Материалистки не виреят край мен, така както селски бекове не могат да виреят край една достойна жена. Те може да са само някакво временно присъствие там, но подобна жена няма да ги отрази, защото не склонява на пари и изтъркани свалки.

# 2 770
За 20г съвместен живот е имало години от броене на жълти стотинки до доходи от 6 цифрена сума за година.И да донякъде стандарта се промени, но не реципрочно на радостта и щастието.
Парите променят и те карат да искаш повече и да не влагаш в малкото. Някои могат и да остават, но аз не съм видяла това.

# 2 771
С риск да ми скочат, но мисля, че жената рискува много повече в една връзка и много повече може да загуби. Пари и да се загубят, ще се спечелят, даже и много повече. Но ето как разсъждават повечето - искат "младички", "хубавички", не искат жени с "ремаркета", често търпиш ненормални претенции, физическо или емоционално насилие, на раздяла те определят като каква ли не и даже ти връщат списък какво са похарчили по теб. Някои неща не могат да се върнат обратно.

# 2 772
  • Пловдив

Плюс това, което и ти отбеляза накрая - жените на по 20-25 години навремето (когато с твоя мъж сте били на толкова) нямаха такива високи изисквания, не само заради изброеното в горния абзац, ами и защото самите мъже на по 20-25 години са в повечето случаи студенти и е нормално да не са направили голямата пачка преди или веднага след дипломирането си. Вярно е и това, че голяма част от жените над 30-40 години не са постигнали нищо, но в същото време изискват от мъжа да е постигнал всичко материално: Висок доход (мноооого над нейния такъв), той да плаща за всичко, хубава кола, хубаво жилище или луксозна квартира, пътувания насам-натам по хижи и курорти, ресторанти, подаръци... И в същото време се получава парадокс, че такава жена с високите изисквания и нищо насреща се оказва хем не така млада и не така хубава като младичките жени, хем пък е по-нахална и устата + владееща една камара нелицеприятни женски номерца, които е овладяла до съвършенство в годините си на практикуването им с други мъже.
И преди, и сега има всякакви жени. И второ, на 40 мъж без жена, какво е правил че няма жилище и кола? И да, ако сега се случи нещо с мъжът ми и се разделим например (или някоя по-неприятна перспектива) и аз се озова на пазара, така да се каже, аз съм овладяла както ти казваш една камара женски номера. Много по-трудно се баламосвам от 25 годишна. И да, не съм свежа. Обаче като гледам наоколо - за всеки влак си има пътници. И ако някой е сам определено има защо. Съжалявам, ама е факт.

# 2 773
  • Пловдив
С риск да ми скочат, но мисля, че жената рискува много повече в една връзка и много повече може да загуби. Пари и да се загубят, ще се спечелят, даже и много повече. Но ето как разсъждават повечето - искат "младички", "хубавички", не искат жени с "ремаркета", често търпиш ненормални претенции, физическо или емоционално насилие, на раздяла те определят като каква ли не и даже ти връщат списък какво са похарчили по теб. Някои неща не могат да се върнат обратно.
Това с физическото и психическото насилие го прилагат само тези от мъжете, които въпросните жени сами са избрали измежду всички други кандидати. Нека не се лъжем, че основното оправдание/обяснение на повечето жени да искат изявено по-властен, едър и/или висок мъж е "Искам да се чувствам защитена в неговите обятия". После "защо яла бой от такъв" или "защо такъв ѝ прави проблеми след раздялата"? Ами, такъв си е го избрала. Защо никоя жена на Света досега през хилядолетната история на човечеството не е била тормозена от уравновесени и грижовни мъже!? Във въпроса се съдържа и отговорът! Simple Smile
 Същото важи и за много (но не всички) от мъжете с по-висок доход, които са свикнали заради положението си всички да им играят по гайдата, в това число и жените. И една жена, събрала се с подобен мъж, следва да е наясно с правилата в подобни отношения и няма какво да се учудва, ако накрая при едно възможно ядосване на този мъж си изпати от него. Всичките тези неща са ясни като бял ден, само дето някой (тези жени, подбиращи си такъв тип мъже) трябва да е мислил в началото...

# 2 774
Да си искаш подаръците обратно е не по-малко жалко от това да си стиснат.

И какви бяха тези безумни примери за подарени коли в началото на връзката? Къде го срещате това масово у нас?

Някои мъже тук или не са в час, или нарочно намилат глупости от злоба... Всяка жена тук, включително и аз, дадохме примери за ИЗДЪРЖАНИ с години МЪЖЕ, даже имаме лични спомени за мъже, които сметки от по 10-20-50 лв. не са искали да платят, за празници без подаръци, щото нали те не били важни, РФ пише за издържани жени, на които им взели колата и ги пребили за довиждане..

РФ, топло ли ти става, че има бити жени, не знам. Или че на някоя жена на раздяла мъжът ѝ взел колата, вместо като МЪЖ да се поинтерсува как ще се справи тя, да предложи поне помощ, докато си стъпи на краката... Разбрах вече, че материалното ти е невероятен комплекс, защо - ти си знаеш. Но защо оправдаваме откровени престъпници и мизерници?

Не би ми и хрумвало да си искам нещо подарено на любим мъж обратно. Какво би ми дало това като положителна емоция? Ще изглежда по-малко долен в моите очи, ще му простя по-лесно грешките, за да се разделим, или ще си отдъхна, че може да съм си загубила времето с човек, който не ме е оценил, но поне не съм се прецакала материално?

Никаква обич не би ми останала към мъж, който откровено си поиска нещо обратно.

Искрено съжалявам мъже, които си подбират такива жени, които да дават вид, че нямат никаква нужда от тях. И разбирам жените, които или вече не търсят мъже за нищо, или се борят с живота и "камъни" ядат, ако трябва, но не дават повод на някой емоционален насилник да се качи на главата им и да танцува отгоре.

Пак започнахме със свободните съчинения. Дадох ти примера, защото питаш с какво е различна съпругата от гадженцето. Подарени скъпи подаръци в началото на връзката, вкл. и коли се среща при любовниците на богати господа. И не е толкова рядко срещано явление, но там любов няма, само други неща, материални.
Не знам дали материалното на мен ми е комплекс, ама след изписани 200 страници около това как успешните и независими жени не държат на подаръци и плащане на сметки, ама ако не ги получат, тежко му на нещастника стиснат, можем да се замислим при кой точно са комплексите.

Общи условия

Активация на акаунт