Азиатска козметика и грим 18

• 44 187
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Хубав е измивният продукт на Sulwhasoo. От Snowise серията също е страхотен.

# 241
Casual, хубава е пяната на Sulwhasoo, но аз лично не виждам никакъв смисъл да се дават толкова пари за измивен продукт (говоря за пълния размер). Хубави измивни за втора стъпка, подходящи за суха кожа освен споменатите в горния пост вече PKY и Real Barrier: Hyggee, Logically skin, Round lab, Logom gel to water, Soon Jung, Rovectin gel cleanser, Make prem

# 242

Ужасно много съм разочарована от тази слънцезащита, белее, тежка е, усещам  си лицето все едно е покрито с маска. Мазах 2 пъти и незнам има ли смисъл да се насилвам да го ползвам или да заминава в коша.... Принципно съм ползвала и други защити с физични филтри, но тази е особено неприятнА... Confused

# 243
Lemony, с мазна кожа ли си, защото определено на мазна и комбинирана може да създава дискомфорт? Аз вече 3та опаковка ползвам от нея, няколко приятелки също са много доволни. Много добре се държи на суха и чувствителна кожа. Не е за мацки с тен- има белване, но при мен почти веднага се разнася.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:57 от Viola Tarakanova

# 244
Ами аз да си продължа отчета на ползваните напоследък продукти, който започнах с измивните балмове и олиа. 
Първа стъпка от двойното измиване я минахме, ред е на втората.
В момента ползвам Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Face Foam https://www.yesstyle.com/en/rohto-mentholatum-hada-labo-gokujyun … ml/pid.1053104279
Бързо ми се изкачи начело на класацията с любими. Няма изкуствени оцветители и аромати; нежна, пухкава и мекичка пяна; не изсушава кожата, даже напротив - оставя я хидратирана; лесно се отмива; не ми дразни по никакъв начин капризната кожа. На всичкото отгоре е във възможно най-мързеливата форма - натискаш помпата и хоп - готова пяна Grin

С две помпи си мия лице+шия, вероятно и 1 би стигнала, ако човек иска да е по-икономичен.  На снимката са 3, защото докато се туткам и глася, пяната започна да се спихва.

Преди това изразходвах ето тази пяна - Su:m37 - Skin Saver Essential Cleansing Foam от този комплект:
Предполагам, че пълноразмерния продукт е това - https://www.yesstyle.com/en/su-m37-skin-saver-essential-cleansin … ml/pid.1067486133
Спомена ми поизбледня вече и не мога да дам детайли защо, но доста ми хареса, даже съм си я отбелязала с "!" в списъка с добри попадения.

И друг нов любимец - TONY MOLY The Chok Chok Green Tea Foam Cleanser https://tonymoly.us/products/the-chok-chok-green-tea-foam-cleanser - мека, нежна пяна с лек и приятен аромат. Моята беше само 50мл, част от ето този комплект
Всъщност всичко от комплектчето ми допадна. Околоочния малко прекалено лек ми се стори, но за лятото, като една лека хидратация за кожа, която не е суха и няма специални нужди, е чудесен. Лято 2018 ползвах крема за лице - имаше малко шантава консистенция, но за мазна кожа в жегите е перфектен. Скоро ми попаднаха тестери за него и консистенцията му беше коренно различна, но все така лек и приятен за лятото.

И сега кофти попаденията:
Pyunkang Yul ATO Cleanser
Blue Label 290ml
ще си цитирам директно бележките, защото изобщо не го помня вече: "с лечебна цел - да, иначе - не (малко бавно се отмива)".

SKIN&LAB Always Vita Gel Cleanser 120ml - не му помня кусурите, но ми е в списъка с разочарованията.

NEOGEN Dermalogy Canadian Clay Pore Cleanser Special Kit: Pore Cleanser 120g + Brush
Ами не го приемам като клензър това чудо, за мен си е глинена маска. Следвах указанията, търках с  намокрена четка, ама нищо не се разпени, както обещават. Сега като пробвах на ръката се разпени, ама никога няма да съм така брутална с кожата на лицето, за да се получи тая пуста пяна. Четката е страшно мека и нежна, все ще влезе в употреба за нещо друго. Глината също е много приятна. Но за мен този продукт е ни риба, ни рак и няма да повторя.

И след бясно търкане с влажната четка:

# 245
Да с мазна кожа съм... Ще го прибера сега и зимата ще му дам шанс.

# 246
Тонера на Round lab като приложение ми е най-добре сутрин, когато не мия с пяна, измивам си очите, после с него  с тампонче обира всички остатъци и след това каквото реша или направо хидратиращ крем и т.н., или цяла грижа.
Някакво тясно приложение е за почистване на сравнително чисто лице без отмиване. Не бих повторила покупката предполагам, че е толкова хвален заради прословутата хипоалергенност.
Далеч от висшия пилотаж в козметиката хем с активи, хем да не дразни и да няма странични ефекти.

# 247
КореЯнКи, здравейте.
Нямам време много да ви следя, хвърлям общ поглед. Имах поръчка от Джолсето на 07.09. Днес се хвърлих на разпродажбата, но сега забелязах, че тази от 07 още не ми е изпратена. Нали няма да ми ги обединят и изпратят с Федекс, или да им пиша да не ми ги обединяват?
Че ще е бая обемна и тежка, ако ги обединят.

# 248
  • Варна
Да се похваля , че днес ми пристигна най-бързата поръчка от J с превозвач за около 30 дни.
До тук с бързината им.
Имах друга поръчка и на 18 ден им писах да вземат да я шипнат, че вече ме напрягат ! Бам и след няколко часа я шипнаха! Мисля, че вече ми е 3-та поръчка, която им пиша да се сетят да я шипнат Sad

Искам да попитам тази есенция тонер на Pyunkang Yul , всъщност есенция ли е тонер ли ? Сигурно е обсъждано много назад , но не съм виждала такива коментари. Подходяща ли е за смесена кожа, попива ли бързо , има ли озаряващ ефект премерно ?

Препоръка за хубаво кремче за по-студените месеци ?
Сега ползвам на Iunik центелата гела и уж го дават подходящ за следващите сезони, но някак ми остава като филм отгоре и като сложа слънцезащита и става кир ефект , ако се пипна.

# 249
Essence Toner-ът на PKY е просто по-гъст тоник. Има леко лигава, по-вискозна консистенция от обикновените течни тоници дето са като вода, но в никакъв случай не е гъст в истинския смисъл на думата (напр. трудно да излиза от бутилката, трудно да се нанася и т.н). Попива бързо, да, и е подходящ за смесена кожа, но отгоре може и да не търпи други подобни, по-вискозни продукти. Не бих казала, че озарява, чисто хидратиращ продукт си е без други екстри.
Като притежател на смесена кожа, лично на мен мист събратът му ми допадна повече.

# 250
  • Варна
Благодаря, може би ще се насоча и аз към миста.
А значи след това да не слагам по-лепкаво продукти ли имаш предвид ?
И това , което все ме гложди е да питам за въпросните активи ?
Това, че вече има един хидратиращ продукт в рутината означава ли , че не трявба да има друг ?

# 251
Не задължително по-лепкави продукти, а по-тежки. На мен лично essence toner-ът ми беше добре, но някои следващи продукти ми утежняваха кожата, защото самият той е "по-тежък" от стандартните тоници. Наложи се да извадя по-леки серум и крем, за да го напасна.

Хидратиращите продукти не се водят активи, а базова грижа,защото ако кожата ти не е добре хидратирана, всяка следваща грижа е безсмислена. Активи са различните киселини, ферментите, пептидите.

Няма проблеми да ползваш няколко хидратиращи продукта. Аз съм така - хидратиращ тоник, хидратиращ серум, хидратиращ крем - защото от какво друго има нужда една 22-годишна кожа?

# 252
Добра новина - пратката, за която получих онзи мейл, че е минала успешно митница, вече е качена в профила ми при превозвача и няма допълнителни разходи. Изглежда писмото е било чисто информативно, но ме изправи на нокти, защото досега не са ми пращали точно такова.

Тия от StyleKorean много ме ядосват вече... непрекъснато ми пращат разни съблазнителни оферти, но упорито не си оправят скъпарската доставка Triumph
Някой ако това не го спира, ето промокод и линк:

За Nacific - https://www.stylekorean.com/brands/178/&tag=mailchimp&ut … _source=mailchimp
За Neogen - https://www.stylekorean.com/shop/pr_listtype.php?idx=200&tag … _source=mailchimp

# 253
  • Бургас
Момичета, може ли малко помощ - поръчала съм този серум https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1085943251, който е със срок на изпращане 14 дни. Те още не са изтекли, но получих мейл от Йесстайл, че не знаят кога ще е наличен и опция да го откажа. Та въпросът ми е заслужава ли се да чакам неизвестно колко или серума не е нищо особено?

# 254
Моя съвет е да си изчакаш до края 14те дни.

Общи условия

Активация на акаунт