Хванах я с друг и си тръгнах

• 12 511
  • 149
  •   1
Отговори
# 105
MeMyselfl, умна си, така се прави, но масата не процедира така.
Много биха го приели, като "обида", а не се замислят, че това би уредило евентуални бъдещи нерви, разходи и време в негатив.
Аз съм млад все още, и тепърва си градя империята и бизнеса, активите.
Знаеш ли кога ще позволя фльорца да се домогва до всичко, каквото съм градил през годините, опитът, нервите, усилията, лишенията, търпението, а тепърва предстоят много неща. И няма да знае всичко, отгоре-отгоре, фасада, и колкото да е доволна, но не на 100%. Осигурена, ако роди дете, спокойна и дотолкова. Ако е кариеристка с бизнеси, ще плаща и тя, не само аз.
И тук въобще не говоря за осигуряване на детето и жената, покрив, прехрана, и т.н., това се подразбира.
Реално на една жена й е нужно много малко, за да е щастлива. Отношение, секс според либидото, и малко глезотии й стигат.

# 106
  • София
Едната от таксите е върху издръжката. Има и други. Не помня и не искам да помня.
Ти ме отчая. Ако някога имам глупавата идея да се омъжа, ще трябва да си търся първо добри адвокати, за да защитават моите и на бъдещите ми деца интереси.

Стига си измисляхте причини да се стресирате!
Разбира се, че като отиваш в съда да те разведе и да ти отсъде издръжка, ще платиш държавна такса за услугата.
Така, както си плащаш в гражданското, за да те оженя.
ТАРИФА за държавните такси, които се събират от съдилищата по Гражданския процесуален кодекс (ГПК)

Чл. 7. По дело за развод, включително по взаимно съгласие, когато страните постигнат споразумение относно издръжката, както и относно имуществените им отношения, се събира такса и за:

1. споразумението за имуществените отношения - по 2 на сто върху стойността на всеки дял;

2. споразумението за издръжката - 2 на сто върху тригодишните платежи.

# 107
FragranceFanatic, един безплатен съвет от мен, преди изобщо да се стигне до разговор относно предбрачни договори, да кажеш на избраната фльорца всичко, което мислиш за жените.

# 108
MeMyselfl, умна си, така се прави, но масата не процедира така.
Много биха го приели, като "обида", а не се замислят, че това би уредило евентуални бъдещи нерви, разходи и време в негатив.
Аз съм млад все още, и тепърва си градя империята и бизнеса, активите.
Знаеш ли кога ще позволя фльорца да се домогва до всичко, каквото съм градил през годините, опитът, нервите, усилията, лишенията, търпението, а тепърва предстоят много неща. И няма да знае всичко, отгоре-отгоре, фасада, и колкото да е доволна, но не на 100%. Осигурена, ако роди дете, спокойна и дотолкова. Ако е кариеристка с бизнеси, ще плаща и тя, не само аз.
И тук въобще не говоря за осигуряване на детето и жената, покрив, прехрана, и т.н., това се подразбира.
Реално на една жена й е нужно много малко, за да е щастлива. Отношение, секс според либидото, и малко глезотии й стигат.
Извинявай, ФФ. Но не виждам уважение у теб към жените и според мен това ще ти изиграе лоша шега в бъдеще.
Виждам две сценарии у теб, които могат да се развият негативно.
Ако вземеш кариеристка с бизнеси като теб, дали ще отделяте нужното за вашите деца се чудя аз - внимание, подкрепа, време, обич и правилно възпитание. Особено последното визирам.
Иначе ако тези неща липсват, ще има ужасни последици за вашето поколение. Пример това богаташко лекенце, дето уби Милен Цветков.
Вашите деца, ако не са възпитани както трябва, ще разсипят всичко, което вие сте градили с пот на челото за наркотици, алкохол, скъпи коли, с които убиват хора безнаказано и т.н.
А във втория сценарий ще избереш слабохарактерна и неумна жена, която теб да слуша, но за съжаление вашите деца няма да я слушат и да я уважават. Пак прогнозирам същите последици.

Защото аз се съмнявам, че умните жени със силни характери ще искат да са до теб и да търпят твоето неуважение.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 23:08 от Дракарис

# 109
  • SF
Леле, колко меркантилни са станали мъжете (голяма част от тях)!
Само за пари мислят и да не би някоя фльорца да им ги вземе.
Фльорца! Това ли е модерната дума за жената, която обичат, желаят, целуват и искат да имат заедно деца? Много тъжно...

# 110
Тези, които наричат жените фльорци, си остават сами. Така че всичко е ок.

# 111
Разбира се, Тина, всичко се обсъжда предварително.
Няма как, избраната ще е достойната, тази, с която всичко ще си струва, другите сте преминаващи, да разнообразявам. Вие си връткате, и аз връткам. Същото е.
Няма да е нужно, тя ще е с качества, готова, като мен.

Дракарис, излишно се впусна в прекалено много разсъждения.
Това за децата е ирелевантно.
Мисленето ми няма нищо общо с описаното от теб.
Лекета и глезльовци няма да възпитавам, има си начини за всичко.

Окей, Орион, може и повлекани, повечето, не казвам всички.
Както и повечето мъже не стават -> мунчовци, с много пороци, алкохолизирани, батки, шматки, с кореми, пушещи, като комини, обиждащи, тормозещи, изневеряващи и т.н...и т.н. "гьонсурати", както казва Сашо Диков. Smile

# 112
Разбира се, Тина, всичко се обсъжда предварително.
Няма как, избраната ще е достойната, тази, с която всичко ще си струва, другите сте преминаващи, да разнообразявам. Вие си връткате, и аз връткам. Същото е.
Няма да е нужно, тя ще е с качества, готова, като мен.

Дракарис, излишно се впусна в прекалено много разсъждения.
Това за децата е ирелевантно.
Мисленето ми няма нищо общо с описаното от теб.
Лекета и глезльовци няма да възпитавам, има си начини за всичко.

Окей, Орион, може и повлекани, повечето, не казвам всички.
Както и повечето мъже не стават -> мунчовци, с много пороци, алкохолизирани, батки, шматки, с кореми, пушещи, като комини, обиждащи, тормозещи, изневеряващи и т.н...и т.н. "гьонсурати", както казва Сашо Диков. Smile
ФФ, защо пишеш в единствено число "възпитавам"? Бъдещата ти жена няма ли да участва активно във възпитанието на вашите деца?

Не го възприемай като заяждане с теб, просто това ми направи впечатление, затова те питам.

# 113
Драки, слънчице неземно, просто говоря за себе си, от мое име.
Разбира се, че двамата.
Не си ме чела много, отскоро си във форума.
И двамата ще правим всичко. Идилията ще е невероятна, но трябва и да я пазя, да не изтича информация, че много ще ни завиждат.
Всеки случай много ще внимавам да не е като кака ти Криста клюкарка, фукла.

Спокойно си пиши с мен, няма от какво да се "обидя", "притесня", "стесня", и както искаш го разбирай.
Знам, че не се заяждаш, сладко малко любопитче си.
Добре, че не си прокурорска. Не че ще е проблем, де, дебели са връзките на обушлетата, но все пак. Wink

# 114
Леле, колко меркантилни са станали мъжете (голяма част от тях)!
Само за пари мислят и да не би някоя фльорца да им ги вземе.
Фльорца! Това ли е модерната дума за жената, която обичат, желаят, целуват и искат да имат заедно деца? Много тъжно...
Фльорца ли ?
Аз никога не бих се навила на предбрачен договор.  Супер унизително.
Момичета: ако един мъж не е готов да загуби пари заради вас, може спокойно да пътува.
Има други (много), които ще са.

# 115
Фльорца ли ?
Аз никога не бих се навила на предбрачен договор.  Супер унизително.
Момичета: ако един мъж не е готов да загуби пари заради вас, може спокойно да пътува.
Taка, де, това казвам. Ето, "унизително" ти е.
Мноооого зависи това "да загуби едни пари".
Различни трактовки при различни сценарии, отношение, и поведение.
Изключително относително и неясно звучи.
Зависи от губенето, и как, може и да не е губене.
А реално никой просто не губи е така.
Ако визираш влагане в градене на семейство и фамилия за "губене", образование за децата, спокойствие за покрив, сметки, въобще издръжка, и пилеене и пръскане за глезотии, капризи и глупости, има огромна разлика. Wink

# 116

Грешиш Simple Smile

# 117
Вярно греши. Просто другите са малко по-умни и обрани да не бълват в /полу/директна комуникация.

# 118
Не, изобщо не греша. Примерите (аз), и на всички мои познати дами, приятелки, майки, сестри, лели и вуйни сме омъжени "по любов", т.е.  на обща семейна имущественост. Мъжете ни не са си правили сметки преди брака и при развод ще загубят половината имущество. Мъжът ми избра мен, въпреки че преди мен е съжителствал с жена 8 години без брак. 8 години тя е влагала всичко от себе си (време, младост, ресурси, труд, готвила, прала, чистила, гладила го е), обаче той и е казвал, че е против брака. На мен ми предложи след 8 месеца. Той ми предложи брак. Аз дори се колебаех дали не е твърде рано. И когато отидохме в общината да подадем документите и запишем час, там ни попитаха кой от 3-те варианта ще изберем да сключим брак, тогава той каза: "на общност"- и ми каза: "- аз те обичам и искам да споделя живота си и всичко в живота си с теб, без сметки и уговорки".
Та, изхождайки от моят жизнен опит и този на моето обкръжение, защо да греша? Както виждате, нямам причини да смятам обратното.

# 119
  • SF
Не мисля, че фльорците се нареждат в редичка и ФрагрансФанатиците размахват едни предбрачни договори и крещят: Коя е навита да подпише? И си избират най-тъпата фльорца, вдигнала най-високо ръка. Точно тази, която няма избор и силата да му каже да си гледа работата.

Докато една двойка стигне до предбрачни отношения, планове, уговорки, договори и предложение с пръстен, трябва да изтече някакво количество вода. Време, в което те общуват, обичат се и дори не могат да си помислят, че някога биха се разделили.
Странно ми е, че до момента, в който си положи подписа, любимата е възприемана като фльрца, без самата тя да има нещо против това, и на нея се гледа като на временно преминаваща. ФрагрансФанатик да не е Брад Пит, за да си мисли, че като ни говори тук за тълпи от фльорци около спалнята му, ние седим, четем и вярваме.
И си мечтаем за него.
Или поне да срещнем подобен Бай Ганьо.

Общи условия

Активация на акаунт