Хванах я с друг и си тръгнах

• 12 507
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
Не, изобщо не греша. Примерите (аз), и на всички мои познати дами, приятелки, майки, сестри, лели и вуйни сме омъжени "по любов", т.е.  на обща семейна имущественост. Мъжете ни не са си правили сметки преди брака и при развод ще загубят половината имущество. Мъжът ми избра мен, въпреки че преди мен е съжителствал с жена 8 години без брак. 8 години тя е влагала всичко от себе си (време, младост, ресурси, труд, готвила, прала, чистила, гладила го е), обаче той и е казвал, че е против брака. На мен ми предложи след 8 месеца. Той ми предложи брак. Аз дори се колебаех дали не е твърде рано. И когато отидохме в общината да подадем документите и запишем час, там ни попитаха кой от 3-те варианта ще изберем да сключим брак, тогава той каза: "на общност"- и ми каза: "- аз те обичам и искам да споделя живота си и всичко в живота си с теб, без сметки и уговорки".
Та, изхождайки от моят жизнен опит и този на моето обкръжение, защо да греша? Както виждате, нямам причини да смятам обратното.

Ще ти предложи я, особено ако е изоставен от предходната по причина, че недолюбва брачните отношения Wink
Интересно си се изразила - да загуби пари,  значи и ти смяташ парите и общото имущество за загубено в брака Simple Smile

# 121
  • France
Аз никога не бих се навила на предбрачен договор.  Супер унизително.
Момичета: ако един мъж не е готов да загуби пари заради вас, може спокойно да пътува.
Има други (много), които ще са.
Ех, момичета, не бъдете такива коне с капаци. Не забравяйте, че най вече зависи от това КАК е написан брачният договор. И между другото, не винаги всичко да е общо е най добрият вариант Wink

# 122
Скрит текст:
Леле, колко меркантилни са станали мъжете (голяма част от тях)!
Само за пари мислят и да не би някоя фльорца да им ги вземе.
Фльорца! Това ли е модерната дума за жената, която обичат, желаят, целуват и искат да имат заедно деца? Много тъжно...
Фльорца ли ?
Аз никога не бих се навила на предбрачен договор.  Супер унизително.
Момичета: ако един мъж не е готов да загуби пари заради вас, може спокойно да пътува.
Има други (много), които ще са.

Едно въпросче от мен - момичета, а вие готови ли сте да загубите пари заради мъж? Щото нали равноправие между половете, феминизъм и така нататък.

Иначе аз също не съм фен на брачните договори, някак си не го възприемам по този начин бракът и връзката между мъж и жена. Не сме на пазара да се пазарим кой какво и колко, нито е някаква бизнес сделка. Отделно като се появят и деца, тогава нещата се усложняват сериозно, дори и да има брачен договор, отговорността към тях няма как да бъде премахната, продадена или договорена.
По-важно е каква жена ще избереш, защото винаги може да ти се разкаже играта, дори и с брачен договор. Отваряш си очите, внимаваш и най-вече разделяш любовните отношения с финансовите такива. И пак гаранции няма, така че понякога е и до късмет.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 14:35 от rf22

# 123
  • France
Мнозинството от нас, жените, губим пари в брака. Де да беше обратното Cry

# 124
Едно дете да роди жената, веднага конкретно за парите става на загуба. Повтарям, за парите.

# 125
Не, изобщо не греша. Примерите (аз), и на всички мои познати дами, приятелки, майки, сестри, лели и вуйни сме омъжени "по любов", т.е.  на обща семейна имущественост. Мъжете ни не са си правили сметки преди брака и при развод ще загубят половината имущество. Мъжът ми избра мен, въпреки че преди мен е съжителствал с жена 8 години без брак. 8 години тя е влагала всичко от себе си (време, младост, ресурси, труд, готвила, прала, чистила, гладила го е), обаче той и е казвал, че е против брака. На мен ми предложи след 8 месеца. Той ми предложи брак. Аз дори се колебаех дали не е твърде рано. И когато отидохме в общината да подадем документите и запишем час, там ни попитаха кой от 3-те варианта ще изберем да сключим брак, тогава той каза: "на общност"- и ми каза: "- аз те обичам и искам да споделя живота си и всичко в живота си с теб, без сметки и уговорки".
Та, изхождайки от моят жизнен опит и този на моето обкръжение, защо да греша? Както виждате, нямам причини да смятам обратното.

Ще ти предложи я, особено ако е изоставен от предходната по причина, че недолюбва брачните отношения Wink
Интересно си се изразила - да загуби пари,  значи и ти смяташ парите и общото имущество за загубено в брака Simple Smile
Не, не беше така. Когато се запознахме той е бил с тази жена, живеели са заедно. Аз това не го знаех. Ние в началото бяхме просто познати, той започна да проявява интерес и вече след 2-3 месеца се гаджосахме. Доколкото знам той е приключил връзката си месец, след запознанството ни.
При евентуален развод има загуби неминуемо. Губиш човекът, губиш животът си с него, всичко. Но ако говорим само за материално, то аз например ще си тръгна по-богата, отколкото бях преди да се омъжа за него, а той по-беден от преди мен.
А, ако аз бях като тази предишната, щях да си събера багажчето и просто да затворя вратата и 8 години от живота и младостта си + вероятно болката. Мъжът ми дори не е усетил липсата и. Ако той беше женен за нея, едва ли щеше да ми заяви, че не е в "нищо важно и сериозно като връзка".
Иначе, сигурно и е казвал, че я обича и държи на нея.....
Каквото и да си говорим, както и да го говорим, ако един мъж държи сериозно на една жена,  той би мислил как на нея да и е най- добре.

# 126
Ти си знаеш, но 8 години връзка да се прекрати, защото се появила нова звезда, ми е еманация на приказката за маймунката и клоните. Просто ти си била по-хубавия клон за момента, но това не прави маймунката по-малко маймунка.

# 127
Мъжът ти не ме интересува и не бих го определила като такъв или онакъв, но пък е поредният пример за жени, които очакват от всяко съжителство да излезе брак. Няма такова нещо, а защо не си е събрала нещата - ми да е.

# 128
Ти си знаеш, но 8 години връзка да се прекрати, защото се появила нова звезда, ми е еманация на приказката за маймунката и клоните. Просто ти си била по-хубавия клон за момента, но това не прави маймунката по-малко маймунка.
Аз не съм му съдник, а и не ми влизат в работата неговите бивши връзки (както и него моите такива), но мъжът ми го каза много просто и ясно "щом не съм се оженил за нея, значи не съм я обичал достатъчно". Казвам го, като съвет към момичета/жени в подоби неудоволетворяващи връзки. И аз съм била в подобна връзка преди мъжът ми и съм се чувствала необичана и пренебрегвана. Хубаво, че не търпях и му казах "чао", щото иначе нямаше да срещна моят човек. На който не му изнася, не трябва да търпи, само за да има някого. Не си заслужава, категорично. Виж, в работата може. Там е друго. Налага ми се често да търпя шефа. Но в личният живот според мен няма нужда да се подтискаш. В крайна сметка, нали си с някого, за да ви е хубаво заедно?!

# 129
Съгласна съм, но аз не говорех за бившата му, а за него самият. Стои в любовна връзка, без да изпитва любов. Според мен човек не само не трябва да позволява друг да го мотае, а също не трябва да си позволява сам да мотае другиго.

# 130
Какво мотаене, той не ѝ е обещавал брак, тя ако се е надявала е друго.
Buttercake, набий му канчето за всеки случай, че се дразнят съфорумки.

# 131
Съгласна съм, но аз не говорех за бившата му, а за него самият. Стои в любовна връзка, без да изпитва любов. Според мен човек не само не трябва да позволява друг да го мотае, а също не трябва да си позволява сам да мотае другиго.
Е, мъжът ми не е психопат все пак, че да стои 8 год във връзка без чувства. Напротив, той по-скоро клони към алтруистичният спектър. Истински добър и свестен човек с добро положение и име в обществото и престижна професия, за която се учи яко и се влиза с бал не под 5.50. Та, така доколкото го познавам, той я е обичал със сигурност, но не достатъчно, за да си наруши явно рахатя.
Конкретно в случая, жената е искала брак (не всички жени искат, държа да отбележа), но тази точно е настоявала. Той от своя страна ясно и е заявил още в началото, че не желае брак. За мен, тя не е трябвало да се примирява и да съжителства против волята си. Щото то излиза,  че тя е стояла в тази връзка, както казваш ти неудоволетворена и без да получава израз на любовта,  по начинът, по който тя си го е представяла ? Ми...Грешка !

# 132
И пак прехвърляш върху жената всичко. Не е изобщо коректно. Нито хвалбите на мъжа ти са коректни, а са си унизителни - точно Тя е простата, аз какво съм виновен, да не съм я карал. Нищо не му пречи, след като не му е достигнал кураж да си тръгне, да прояви малко уважение и поне да си замълчи.

# 133
И пак прехвърляш върху жената всичко. Не е изобщо коректно. Нито хвалбите на мъжа ти са коректни, а са си унизителни - точно Тя е простата, аз какво съм виновен, да не съм я карал. Нищо не му пречи, след като не му е достигнал кураж да си тръгне, да прояви малко уважение и поне да си замълчи.
Галинор,
Хората не правят така ! Ти на кой свят живееш ? Кой мъж ще си развали рахатя и ще остане сам, заради копнеж по някакъв нереален идеален модел, я се случи я не. Просто тази му е отстъпила. Ако го беше натиснала още в началото, той може би щеше да си свие сърмите. Абе той и на мен ми подхвърли, докато бяхме гаджета да се съберем да живеем заедно,обаче аз категорично му казах, че аз без брак не съжителствам с никой. Ето, за един и същи мъж говорим. Прави си изводите. Но от мен да знаеш, в тоя живот всеки си гони интереса !

# 134
  • France
Бутеркейк, ако бяхме в темата за червените лампи, щях да ти кажа да внимаваш. Но понеже не сме, ще си замълча.

Общи условия

Активация на акаунт