Хванах я с друг и си тръгнах

• 12 514
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Проблемът със счупеното доверие ще му виси като камък на шията, много трудно се живее заедно със същия човек, когато се разкрие афера... Предателство тежко се преживява, а за оставане заедно, не мога да си го представя, и изобщо, не си го причинявайте, хора.

# 61
Авторе, ако нещата с новия мъж не се получат, очаквай драми и опити за завръщане... Вероятно тя е влюбена в момента и не вижда съвсем адекватно реалната картина. Това, което можеш да направиш за да се стабилизираш е, да използваш всяко свободно време за излизания, контакти с приятели, срещи с нови хора около работа, спорт. Ще го преболедуваш, няма как. На първо място, приеми станалото, и когато усетиш спокойствие и равновесие вътре в себе си, ще живееш много по-добре и по-пълноценно. Чест ти прави, че мислиш за интересите на детето. Внимавай обаче да не бъдеш използван. Мисли и за себе си. А когато при теб се появи нова жена на хоризонта, ситуацията може много да се промени.
Даваш му съвет да се държи като ерген, а той не е такъв. Да си прекарва добре свободното време, срещи с жени, а през това време детето кой го гледа, майката с особеното описание и предполагаемият й любовник?

# 62
Е, все пак няма ли как да се съберете или тя избира другия? Ти изобщо обичаш ли я? Ако е било някаква епизодична забежка, няма нужда да се правиш чак толкова на обиден. Ето така се преживява. Но не се разбра каква е ситуацията.

Моля? Каква епизодична забежка, какви пет лева? Едва ли е трудно да се досетим какви щяха да бъдат коментарите, ако мъжът беше този, който е изневерил.

И не, изневяра не се преодолява, като си заравяш главата в пясъка и се правиш, че не е станало кой знае какво.

Прощаването на изневяра, целта на която е да се запази цялостта на едно семейство е може би най-голямата заблуда, в която може да се вярва.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 23:37 от Анонимен

# 63
Пич, недей плаща сметки.
Тя да ти пише списък, ти пазарувай по списъка.

Тя да не е нещо саката?
Да си пазарува тя.

Освен, че ще покрива разходите (което не е съвсем нередно), да прислугва и с торбите: Ще имаме гости, трябва ми течен шоколад, сметана, ягоди, защото ще правя торта, но моля те, вземи и едно шампанско и ароматни свещи, така и така ще ходиш. Извинявай, забравих, че искам протеинови барчета, маслини, песто и розови домати - детето само такива яде. Ох, как забравих за прошуто - я, докато си там, вземи и едно прошуто и френски макарони, но по-бързо, че трябва да излизам за фризьор. За утре още не съм решила какво ще готвя, но виж пресни ли  са им рибите и ми кажи, за да знам дали да те пращам за сьомга или за ципура. Но това е чак утре, не се притеснявай. Бих си ги купила сама, но нали не ми даваш пари на ръка за детето....

Мислете малко, като давате акъл. Вие бихте ли се навили да правите ежедневен или седмичен пазар, който е уж за детето, но реално е помощ и облегчение на бившия ви любовник? В неделя тя на плаж или на пикник, а вие в Била на опашките.
Забрави презарвативи. За новия тъпкач hahaha   

Ама като е глупав да и поема всички разходи.
Така тя ще си е мега щастлива.
Намерила супер будала на който хем изневерила, хем продължава да се грижи за нея. Ще поема цялата издръжка за детето, всички режийни сметки.
Така тази жена урока няма да си го научи.
И защо някои тук мислят, че тя щяла да се върне при него?
Няма такова нещо.
На нея ще и гот будалата да и плаща всичко, а тя да си върти новите гаджета.

# 64
  • София
Здравейте,

Младо мъж съм нямам още 30, разбрах за авантюрата на годеницата ми, събрах си нещата от нейното жилище и си тръгнах.

Имаме прекрасна дъщеря на 4 години, казал съм и че ще поема всички разходи за детето, няма да го оставя, на градина ще я водя и след това искам да го виждам, съботи недели при мен и т.н. Тя не може да се само издържа, заплатата и е много малка, зеаеми, сметки.. Няма да може да се справи,казах че и там ще помагам все пак не искам малката да страда допълнително от такова естество..

Моля за съвет, как се преживява такова нещо? Вярвал съм и 8 години, а тя ми го заби в гърба, докато аз гледах малката, тя писнало и от семейния живот, решила да си търси щастието другаде.. Да го търси, няма проблем.. Много съм привързан към детето и то към мен, постоянно ме търси.. Ще страда много ако ме няма наоколо, за вечеря.

Дайте съвет какво да правя, вие как сте се справили и как сте изиграли ситуацията..

Ако е била паралелна връзка - такъв тип жени са без морал и без зачитане на семейство, отървал си се.
След като си много привързан към детето, помисли за вариант да заведеш дело за права и си го гледай. Използвай в съда това, че ти е изневерила, че няма достатъчно финанси да гледа детето си. Намери свидетели, ако има и е вероятно да спечелиш делото.
Жалко, че се е случило, но това е животът - освен това си млад и жени под и над път.
Бори се за детето си, защото ще дойдат и други мъже и бившата ти жена може като нищо да ти отреже достъпа до детето и да те ползва за портфейл. Да не стане така, че да издържаш и любовниците й. А като изневерява и толкова я "сърби" може и да не иска да гледа детето. Добър адвокат и успех !

# 65
  • София /Абсурдистан
Вие как си го представяте това да вземеш детето на майката, само защото е спряла да обича вече бившия? После той никъде не е казал, че го иска да живее при него за постоянно. Никъде и майката не е казала, че не си иска детето.

# 66
Е, все пак няма ли как да се съберете или тя избира другия? Ти изобщо обичаш ли я? Ако е било някаква епизодична забежка, няма нужда да се правиш чак толкова на обиден. Ето така се преживява. Но не се разбра каква е ситуацията.

Моля? Каква епизодична забежка, какви пет лева? Едва ли е трудно да се досетим какви щяха да бъдат коментарите, ако мъжът беше този, който е изневерил.

И не, изневяра не се преодолява, като си заравяш главата в пясъка и се правиш, че не е станало кой знае какво.

Прощаването на изневяра, целта на която е да се запази цялостта на едно семейство е може би най-голямата заблуда, в която може да се вярва.

Мнението ми винаги е едно и също, независимо дали е мъж или жена.

# 67
  • София
Вие как си го представяте това да вземеш детето на майката, само защото е спряла да обича вече бившия? После той никъде не е казал, че го иска да живее при него за постоянно. Никъде и майката не е казала, че не си иска детето.

Това е вариант, който бащата може да обмисли, защо не ? Реално си го представям, ако има такава възможност, разбира се, че трябва да опита. Финансово обезпечен, може да осигури бъдеще и образование на детето, от това, което прочетох, е силно привързан към детето си. Съдиите вече гледат и други неща, а не само майката - като я гледам - тръгнала по любов, не може да се издържа, няма да може да издържа и детето....
Никой никъде нищо не е казал за това, но защо бащата да не се бори за детето си ?

# 68
  • София /Абсурдистан
Защото никой мъж не иска да се връзва сам да си гледа детето, особено ако то е малко. Това е огромен дългогодишен ангажимент. Може да го обича, но друг да го гледа. Винаги е по- лесно да хвърлиш там едни пари и да си измиеш ръцете, а друг да става нощем. И никой съд няма да му присъди родителски права само защото има повече пари от майката.

# 69
  • София
Това не е вярно!

# 70
  • SF
При живи и здрави родители, които живеят в един и същи град, ще се разберат и ще си го гледат и двамата. Проблем е, когато има разстояния, жилищен проблем, ново семейство с нови деца. Но ако хората са интелигентни, се оправят и разбират. Има толкова много разводи, колкото са и семействата, които са заедно и не са разделени. Има и разстояния, които при желание се преодоляват.
Като "си вземе той детето", не означава, че майката ще бъде с ограничен достъп. Ще го вижда толкова често, колкото си поиска. Ще живеят заедно, ще спят заедно, ще пътуват заедно, без значение, че мъжът е извадил як адвокат и е спечелил някакво дело за попечителство. Не може да лиши жена си от детето и детето от майка си. Освен, ако не е някакъв...
Все тая на кого съдът ще го присъди и кой ще победи, ако въобще имат намерение да се съдят. Развод така и няма да има, защото не е имало сватба. Детето остава дете на двамата и ще живее и с двамата, ако го искат и двамата родители. Сега това е най-малкият проблем на бащата.

# 71
  • София
Защото никой мъж не иска да се връзва сам да си гледа детето, особено ако то е малко. Това е огромен дългогодишен ангажимент. Може да го обича, но друг да го гледа. Винаги е по- лесно да хвърлиш там едни пари и да си измиеш ръцете, а друг да става нощем. И никой съд няма да му присъди родителски права само защото има повече пари от майката.

Както писах, гледат се и други неща от съдиите. "Никой мъж" - мисля, че е крайно. Има случаи, в които децата се присъждат на бащите, така че не е изключена тази възможност, при възможност и желание. В крайна сметка защо да обрича детето на недоимък. В днешно време има мъже, които съвестно си гледат децата и няма нищо лошо в това, напротив.

# 72
Предубедени сте. За всеки е по-лесно да хвърля някой лев и да не се занимава изобщо.

# 73
  • SF
По презумпция всеки дърпа да вземе децата за себе си, но на практика май удобството е другият да става рано, да ги доставя до училище и вечер след работа да бърза да се прибира, за да пишат домашни, да мият зъбки, да се учат да сгъват дрешки и да лази да им събира играчките.
На родителя, спечелил делото за децата, рязко му намалява социалният живот. А "прецаканият от съдиите" може и да се счупи от екскурзии и ядене навън с приятели. И пак ще си вижда детето колкото и когато иска.
Разделените двойки, които аз познавам, нямат ядове и си гледат децата поравно. Който се сърдил - сърдил. След време започват да си се усмихват един на друг и да се редуват в отглеждането на децата.

# 74
  • София /Абсурдистан
По презумпция всеки дърпа да вземе децата за себе си, но на практика май удобството е другият да става рано, да ги доставя до училище и вечер след работа да бърза да се прибира, за да пишат домашни, да мият зъбки, да се учат да сгъват дрешки и да лази да им събира играчките.
На родителя, спечелил делото за децата, рязко му намалява социалният живот. А "прецаканият от съдиите" може и да се счупи от екскурзии и ядене навън с приятели. И пак ще си вижда детето колкото и когато иска.
Разделените двойки, които аз познавам, нямат ядове и си гледат децата поравно. Който се сърдил - сърдил. След време започват да си се усмихват един на друг и да се редуват в отглеждането на децата.

Това имах в предвид и аз.

Общи условия

Активация на акаунт