Хванах я с друг и си тръгнах

• 12 508
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
Предубедени сте. За всеки е по-лесно да хвърля някой лев и да не се занимава изобщо.

Особено за мъжете.
Неслучайно законите са такива, че майката е с предимство.
Мъжете като се развеждат и с децата го правят.
Има и такива полагат грижи, гледат си децата, виждат ги, но и на тях не им изнася да поемат изцяло грижите.
Освен това връзката между майка и дете е много по-силна от тази на баща и дете.
И в природата е така. Ако на една кучка отнемеш малките, тя ще плаче, ама дали бащата оплодил кучката ще го е еня.

# 76
Здравейте,

Решихме да си дадем малко време самостоятелно, за да избистри тя какво иска да прави с живота си, с кого да бъде и т.н. Да ви кажа и аз искам да помисля дали въобще искам да имам повече лични отношения с нея след такова лично за мен предателство.

Това до което се разбрахме в крайна сметка е, да си дадем сега малко почивка, като евентуално в края на месеца да се съберем отново и да дадем на детето спокойно семейство и нормално детство, защото не мисля че то трябва да страда заради нечии а, били те мой или нейни емоционални кризи.

И двамата си обичаме детето и аз в никакъв случаи не бих лишил малката от майка и даже обратното, както и тя не били лишила мен от нея. Не е ставало дума за съдии, адвокати и други подобни. И двамата сме юристи и сме наясно какви правни възможности имаме пред нас, но от чисто морална гледна точка не мисля че има необходимост да се стига до там.

За мен си дадох сметка, че е по важно да фигурирам като баща, татко, да бъда със тях, за да давам пример и на малката, да помагам и да се чувствам полезен, от колкото това да поставя собственоните си нужди като мъж на пиедестал. В крайна сметка, ако тя вземе решение да бъде с друг и после да се прибира ни лук яла ни мирисала, аз също имам възможността да го направя и да намеря човек който ме разбира и подкрепя.

Може би не е най-добрия вариант за в бъдеще, може би дори е глупост, но за момента това е един вариант, който до някаква степен ме успокоява.

# 77
.....В крайна сметка, ако тя вземе решение да бъде с друг и после да се прибира ни лук яла ни мирисала, аз също имам възможността да го направя и да намеря човек който ме разбира и подкрепя.

Може би не е най-добрия вариант за в бъдеще, може би дори е глупост, но за момента това е един вариант, който до някаква степен ме успокоява.

Куца работа е това, авторе. Ще ти коства адски нерви, но ти си знаеш най-добре. Виждам, че имаш желание да се бориш до последно за семейството си. Дано да си струва усилията!!! Казвам го като минала по този път, само че ролите наобратно Simple Smile При мен резултатът беше, меко казано, катастрофален....
Пожелавам успешно развитие при вас!

# 78
Този вариант става, ако няма никакви чувства между вас.

# 79
Тъй ставала тя. Давай да отмъщаваме на бивш/а, като си намерим човек, който ни разбира. После ще я информираш как добре си си подредил живота, че да го удари на размисъл, тъй ли?

# 80
Здравейте,

Решихме да си дадем малко време самостоятелно,
Това е мъдро,но нека тя да мисли за нея си,а ти мисли за теб.Защото ти звучиш като човек,който изчаква какво ще реши другия.Все едно не участваш.
Въпреки хулите,аз смятам,че има живот в едно селейство след изневяра .И то хубав.
Стига да не си заврете главите в пясъкаЗащото няма да е същото..И не трябва да е.
И второ да не се съдите след това.

За мен си дадох сметка, че е по важно да фигурирам като баща.

Ти и при раздяла ще си баща.И ще фигурираш постоянно..като чета историята ви.

# 81
Тъй ставала тя. Давай да отмъщаваме на бивш/а, като си намерим човек, който ни разбира. После ще я информираш как добре си си подредил живота, че да го удари на размисъл, тъй ли?
Остави това. Виж съветите за борба в съда за детето. И да се изложи довода, че тя била изневерела и така да наклонят везните в негова полза.

# 82
Обичам брейнсторминга Simple Smile

# 83
  • Бургас
.....В крайна сметка, ако тя вземе решение да бъде с друг и после да се прибира ни лук яла ни мирисала, аз също имам възможността да го направя и да намеря човек който ме разбира и подкрепя.

Куца работа е това, авторе. Ще ти коства адски нерви, но ти си знаеш най-добре. Виждам, че имаш желание да се бориш до последно за семейството си. Дано да си струва усилията!!! Казвам го като минала по този път, само че ролите наобратно Simple Smile При мен резултатът беше, меко казано, катастрофален....
Пожелавам успешно развитие при вас!
Това вече ще е гавра. Space_woman, е абсолютно права.
Предполагам я обичаш тази жена. А тя не знае какво иска. От там иде това куцо решение.
Той щял да ходи, тя щяла да ходи. Детето ви ще живее с двама ходещи.
Или ще се обичате и ще сте семейство - здрава среда или просто не бъдете семейство.
Ако все пак жена ти реши да опитате  пак /т.е. не е влюбена в любовника/ и ти си готов - действайте смело без глупости.

Дали ще живееш с майката или не - ти си баща! И ако си решил да останеш добър баща, то дали спиш в едно легло с майката е без грам значение.

# 84
Искам да кажа, че жените трябва да се подкрепяме.  Учудвам се да прочета мнения, че след раздялата бащата не трябвало да поема и допълнителни разходи. Майката си дава цялата свобода заради детето, а мъжа? Може да си се вее безгрижно. Жени, осъзнайте се!  Нищо против  детето да остане при бащата. За съжаление желаещите са малко, а и обществото е настроено така, че жената трябва да си гледа детето.  Но докато в целия свят жените получават по-малко пари от мъжете, а на всичкото отгоре се нагърбват и с отглеждане на дете, то бъдете солидарни. Повечето мъже са иди*ти! Поне пари трябва да дават. Само за пример, в някои щати е нормално след развода, мъжа да плати образованието на бившата си жена (знаете, там цената е доста висока и стига до 60000 долара годишно * 4 години), наред с издръжка за нея и детето. Жени, събудете се! Някой ден и вие ще станете майки и какво, заради това, че издръжката е 150лв., цял живот ли ще търпите някакъв иди*т? Не ми казвайте, че ще го прецените преди брака и т.н. Хората се променят! 
По темата на автора искам да напиша, че трябва да знае, че в БГ няма споделени родителски права. Най-хубаво е родителите да се разбират и да не забравят за децата си. Моят съвет е да се разделите. Имай едно наум, че утре когато се появи нова г-ца на хоризонта, няма да иска да гледа твоето дете и е възможно да имаш проблеми  в тази посока. По-голямата част от жените  не желаят да се грижат за чужди деца.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 00:53 от Tina*

# 85
Не го разбирам това, Жана да вземе мъж и да не обича децата му. Ами тогава защо е с него?

# 86
За да се грижи той за нея Simple Smile Що да дели със свекърва, бивша, деца Simple Smile
Колкото до тая работа с подкрепата и свободата. Ама стига сте се жертвали, пък после ние да ви подкрепяме.

# 87
Малката издръжка, съвсем не случайно е толкова малка. Явно българките си я заслужават!

# 88
Някои се договарят за повече, други се оправят сами. Ако чакам на издръжката, пиши я бегала работата.
За съжаление, борбата е индивидуална, не знам какво ви грее подкрепата.

# 89
  • София
Е нали е процент от заплатата?

Общи условия

Активация на акаунт