Хванах я с друг и си тръгнах

• 12 500
  • 149
  •   1
Отговори
# 90
На висока издръжка таксите са големи. Затова някои  се договарят за минимална и другото каквото се разберат.

# 91
На висока издръжка таксите са големи. Затова някои  се договарят за минимална и другото каквото се разберат.
Хм, не съм знаела, че за издръжка се плащат такси. Не разбирам логиката, защо държавата да взима от тези пари, на какво отгоре?

# 92
И разводът пари струва. Simple Smile Начисляват се такси и върху размера на издръжката. Колкото повече, толкова повече. Нямам предвид месечни удръжки.

# 93
Божкеее, и какво, съдът ли взима тия пари? Да му преседнат дано. Това е абсолютно неморално.

# 94
Да не отварям дума за всевъзможни препъни камъни, които изникват в делата по взаимнно съгласие. Кураж да се ожениш, кураж  да се разведеш - дваж повече Simple Smile
Отварям скоба за вероятните причини много хора да не желаят да си причиняват юридическа раздяла. За онези, които вечно се чудят как можело така Simple Smile

# 95
И разводът пари струва. Simple Smile Начисляват се такси и върху размера на издръжката. Колкото повече, толкова повече. Нямам предвид месечни удръжки.
Тези такси от кога се появиха?

# 96
Ми само един път се развеждала, та не мога да ти кажа кога точно Simple Smile

# 97
Ми само един път се развеждала, та не мога да ти кажа кога точно Simple Smile
Не питам за теб. Тази такса еднократна ли е? Или месечна до навършването на 18 години?

# 98
Писах вече. Не е месечна.

# 99
Писах вече. Не е месечна.
Тогава внимавай как пишеш в единствено число и множествено число.
Ти ме обърка.

# 100
Едната от таксите е върху издръжката. Има и други. Не помня и не искам да помня.

# 101
Едната от таксите е върху издръжката. Има и други. Не помня и не искам да помня.
Ти ме отчая. Ако някога имам глупавата идея да се омъжа, ще трябва да си търся първо добри адвокати, за да защитават моите и на бъдещите ми деца интереси.

# 102
Аз не съм мислила какво ще стане, щото като се омъжвах беше едно, след 15 години стана друго. Юридически имам предвид. Ако някои имат опит с предбрачни договорни отношения и последвал развод - биха били полезни с опита си за тези, които се притесняват.

# 103
Дракарис, просто е - не се омъжваш и готово.
Свобода и спокойствие.
Никакви терзания, стрес и ядове. Hands V
Връзката, отношенията, бумагите, семейното мениджиране, децата, и т.н., не са за всеки, не е и нужно.
Едно от последните неща, които ще правя е да давам пари на измислени институцийки и инстанции, е са, крадливи и корумпирани до мозъка на костите си.
По-малко досег до бюрокрацията от всякакъв характер, по-добре.

# 104
  • Бургас
Аз имам опит само с договорени брачни отношения, но не и с развод при такива отношения Simple Smile
Имущество (движимо и недвижимо) придобиваме разделно - все едно сме без брак.
Има си понятие семейно жилище, децата ни са си родени в брак.т.е не съществува СИО.
Ако някой ден се развеждаме(надявам се, че този ден няма да дойде) ще уточняваме само грижата за децата като последица от развода. Което е точно като двойките без брак.
Ако един родител, независимо от пола има желание да се грижи адекватно за детето си, съд и решение не му трябва. Колкото до издръжките в момента - да, смешни са. Има мъже, които вярват, че са достатъчни. Срамота е. Да съм жива и здрава, че бачкам и се грижа голямото ми дете да е задоволено, че ако чакам баща му да се сети.... (големия ми син е от предходен брак). Ако до издръжката на бащата сложа сума 2*нея, пак не стигат за стандарта, който съм осигурила на детето.
Точно тогава си научих урока за брачните договори Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 10:30 от MeMyselfI

Общи условия

Активация на акаунт