Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнение относно строителни фирми/инвеститори

 • 6 372
 • 164
 •   2
Отговори
# 150
 • Мнения: 122
Здравейте и аз имам нужда от мнение. Родителите ми са в процес на продажба на имот и с парите ни се ще да закупим апартамент. Хабер си нямам от къде да започна. Колкото повече статии и форуми чета, толкова повече ме хваща параноята и не мога да взема никакво решение. Има един комплекс на зелено във Връбница, чието разположение и разпределение на даден апартамент много ми харесва. Та можете ли да дадете мнение за самата оферта, дали има нещо притеснително в нея, за инвеститора или за каквото и да е било, което би ми помогнало при евентуална сделка с тях. Комплекса е:  https://www.gardenresidence.bg/
Много съм боса в тази насока и наистина благодаря от сърце, ако някой сподели нещо по въпроса

# 151
 • Мнения: 383
Мирамакс, понеже никой друг не реагира, да кажа какво ми направи на мен впечатление, като държа да подчертая, че не познавам нито фирмата, нито района/квартала.

Като  цяло локацията не е от най-престижните, но това предполагам си наясно и щом разглеждаш офертата, значи те устройва. Присъствието на метро разбира се е предимство, иначе откъм автобуси не знам как стоят нещата. Също така е близо до основни булеварди и до Северната тангента, което вече доколко е плюс или минус всеки си преценява, зависи от начина на живот.

За самия комплекс, като цяло става дума за бюджетна сграда, с което предполагам също си наясно. Това личи още от самата концепция на комплекса, който се очертава да бъде от типа "модерна панелка". Разбира се не става дума буквално за панелно строителство, но са голям брой сгради сгъчкани една до друга, при това многоетажни, с всички недостатъци произлизащи от това. Голям брой еднотипни жилища ("кибритени кутийки"), много съседи, много автомобили, вероятно не всички ще имат пари за гараж/паркомясто и пак ще спират по улицата и така нататък. Вътрешният двор би могъл да е някаква компенсация, ако се направи като хората, а не е запречкан пак с коли.

От техническите параметри ми направи впечатление, че дограмата е "само" с двоен стъклопакет, което досега не бях го срещал за строящи се в момента сгради - стандартно е с троен стъклопакет, в по-добрия случай с аргон вместо с въздух. Изолацията от 10см EPS на външните стени и 5см XPS на тавана на подземния гараж също е на долната граница на това, което се ползва в днешно време.

Като цяло нито едно от тия неща не е супер решаващо, много по-важно е колко читаво ще бъде самото изпълнение, но все пак е индикация, че с всички средства се гони ниска цена. Което може и да бъде приемливо, ако тази ниска цена бъде предадена и на купувача. С което опираме до решаващия момент, че на сайта не са обявени цени на жилищата. В крайна сметка дали техническите компромиси са ОК или не, всеки преценява за себе си, но ако не са отразени в цената, тогава само обогатяват строителя за сметка на купувача.

Фирмата инвеститор не ми говори нищо, но ми направи впечатление, че се "хвалят" с това, че строят със собствени средства и не ползват банков кредит. Вероятно е написано, за да създаде впечатление за солидна фирма, но всъщност това прави покупката на зелено по-рискова за клиента. Когато проектът се кредитира от банка, тя упражнява финансов контрол и отпуска пари на определени етапи и само срещу конкретни услуги и доставки. Когато инвеститорът просто събира пари от бъдещи купувачи, е много по-лесно за него да спре строежа или да пренасочи парите към други дейности.

# 152
 • Мнения: 122
Слаши, мерси. Коментарът ти бе доста изчерпателен и ме накара да се замисля по някои точки. Беше ми полезен, много благодаря!!!

# 153
 • Мнения: 3
Само който не се е сблъскал с Контракт Сити и безкрайните им течове, може да се замисли за инвестиция в техен обект. Разговаряйте с хора, които живеят в сравнително нови техни обекти в Кръстова вада или Манастирски ливади-изток - ще се откажете, повярвайте ми... Мили единствено докато ви убедят да си инвестирате парите при тях дори още на зелено... После - не ги търсете, глас в пустуня... А някои от вас вероятно са чували и за малка отстъпка, ако плащането е кеш... и това ако не е извиване на ръце и укриване на доходи от тяхна страна - здраве... Мислете преди да купите каквото и да е! Днес жилището е ново и супер на кртинка, но утре почвате с ремонт на ремонта.... Sad

# 154
 • Мнения: 1 406
Ние купихме от Идея билдингс в Студентски град. Има доста течове в сградата, напукани стъкла на балконите.
Голяма част от лайсните на стълбите са изкривени. Пред вратите в коридорите няма прагове.
Като цяло си спазиха сроковете, коректни са, но не бих купила друг апартамент от тази фирма.

# 155
 • Мнения: 17 078
Пред вратите в коридорите няма прагове.

И пред моята няма. Като попитах защо е така, ми казаха, че са предвидили врати с падащ праг и допълнително прагче не е нужно, само ще се спъвам, а полза няма. И се оказаха прави.

# 156
 • Мнения: 1 406

При нас вратата не е с падащ праг. Но като правихме ремонта, майстора намери праг почти същия като настилката в коридора на сградата Simple Smile

# 157
 • Мнения: 383
Ние купихме от Идея билдингс в Студентски град.
За двете бели сгради срещу НСА ли става дума, на ъгъла срещу Денси?

Тези два блока и аз ги бях гледал, само отвън, без конкретни огледи (то сигурно и отдавна няма нищо свободно там), за да придобия поне груба представа за начина им на изпълнение, тъй като имах интерес към друга тяхна сграда на зелено. Еми не ме впечатлиха. Само като видя сграда на която след 1-2 години има петна по мазилката отвън, ми става ясно. А за съжаление такива са много. Масово тече от первазите на прозорците - все си мислех, че ги правят алуминиеви или поне от неръждавейка, а то тече ръждива вода... Даже от табелката с логото на фирмата се вижда как е текло "цветна" вода по мазилката. Или противопожарния кран, който е директно пред пред входа и стърчи като натопорчен такова от стената... И на всичко отгоре е качен на стълби и на 15 метра от улицата. Този кран е предвиден да се захрани с вода от пожарна кола, така че трябва да е максимално близо до улицата и далеч от пътя на хората, които се предполага ще се евакуират в това време. Входната врата на блока е сигурно по-тънка от тази в банята вкъщи... И така нататък, това още преди да съм влязъл вътре...

Конкретно за прага на вратата, между другото и аз бих предпочел да няма такъв. Когато се внасят и изнасят тежки/големи предмети и кашони такъв праг винаги пречи. Тия 2см са тегави за преодоляване, а понякога и директно целия праг дава фира.

# 158
 • Мнения: 46
Искам да се оплача от Бесо хоумс / собствениците на ресторанта Бесо/. Купих си апартамент от тях в Манастирски ливади.
Измамиха ни с един фалшив акт 15, разписан от техния човек от Надзора, без да си довършат всичко по сградата, без да си оправят докрай документацията в НАГ и по- този начин измамиха и финансиращите банки ! Все още сме затънали в неуредици и нямаме акт 16...вече 2 години, откакто е приключен обекта !

Не купувайте от тия мошеници ! Не се лъжете по лъскавите билбордове !

# 159
 • Мнения: 2
Проверете дали фирмата е регистрирана в Строителната камара.Камарата поставя много изисквания за членство и ако някой е некоректен го гони .Общината поставя като изискване при обществените поръчки членство в Строителната камара

# 160
 • Мнения: 11 753
На мен точно членове на Строителната камара ми поискаха всичко в кеш при плащане, та явно всеки краде и крие каквото може, независимо от лъскавата опаковка.....

# 161
 • София
 • Мнения: 123
Здравейте, някой тук има ли мнение за Инфинити пропърти? Не разбирам достатъчно, но ходих на оглед на една от завършените им сгради и ми хареса. До колкото виждам до сега не са имали проблеми с акт 16.

# 162
 • Мнения: 1
Здравейте и аз имам нужда от мнение. Родителите ми са в процес на продажба на имот и с парите ни се ще да закупим апартамент. Хабер си нямам от къде да започна. Колкото повече статии и форуми чета, толкова повече ме хваща параноята и не мога да взема никакво решение. Има един комплекс на зелено във Връбница, чието разположение и разпределение на даден апартамент много ми харесва. Та можете ли да дадете мнение за самата оферта, дали има нещо притеснително в нея, за инвеститора или за каквото и да е било, което би ми помогнало при евентуална сделка с тях. Комплекса е:  https://www.gardenresidence.bg/
Много съм боса в тази насока и наистина благодаря от сърце, ако някой сподели нещо по въпроса

Привет,
дали си купихте апартамент в този комплекс? Интересно ми е дали сте се престрашили на зелено или дали сте имали проблем?

И аз ги следих когато още беше картинка, но сега са вдигнали блок 1 и 2 и вече почти съм готов да купя един от апартаментите на 9 етаж, защото блоковете са вдигнати.
Също ми споменаха за 100% веднага, но още се колебая дали да чакам поне акт 15, или да го купя сега.

Благодаря предварително за мнението Simple Smile

# 163
 • Мнения: 25

За сравнение да кажа и за Софбилдстрой, понеже ги споменах в първоначалния списък. И те имат обект в Малинова, на 500м от Контракт, който тогава (пак по същото време - август) беше на фаза "табелка" върху гола поляна. За сметка на това обаче вече имаха брошури, разположения, цени и си продаваха без задръжки. По мейл  казаха, че "всеки момент" започват да строят. После септември си направих среща с тях, като напредъкът на терена беше нулев - освен че тревата беше пораснала. Питах ги какво става, казаха че нещо в общината се бавели. След тази среща не съм говорил повече, защото не си избрах нищо от свободните жилища, но на терена и до момента все още не се случва нищо. Гледам са сложили ограда около него, явно готвят нещо, но няма техника. За същото време Контракт изкопаха, изляха основи, направиха гаражите и сега редят първи етаж.

Обекта на софбилдстрой в малинова получи разрешение за строеж на 13.11 и почнаха буквално десетина дни след това да строят. В същото време и инвеститора под тях започна да строи, кеото е добър знак, че ще завршат по едно и също време, а не когато се нанесат новодомците и да имат строителна площадка за съсед. живея наблизо и минавам почти всеки ден оттам, изглежда да се работи усилено.

Плюс това ми направи впечатление, че на малката кална уличка положиха чакъл, докато се строи, и има водоноска която мие булеварда оттам, чак до арката на нса. За сравнение 500 метра по нагоре по Крикор Азарян масово се изнася кал на булеварда..

# 164
 • Мнения: 3
Здравейте, някой може ли да сподели мнения за Софибилстрой и сградата им във Витоша Mountain view park?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт