Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 577
  • 831
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ако ще купуваш и чакаш одобрението от някакви непознати по форуми, цял живот няма да ти стигне за точното жилище. Wink

# 556
На коя фирма е асансьора?

# 557
  • гр. Варна
Харесах си един апартамент,в строеж,
Спалнята граничи с асансьорната шахта. Евентуално това ще създава ли достатъчно шум/вибрации за да пречи на съня? Предстои да ми кажат точно вида и марката на асасьора който ще използват
Днес успях да тествам за шумове, буквално си залепих ухото за стената докато се возиха по него нагоре-надолу и нямаше абсолютно нищо.Нито шум, нито вибрацийка.
Браво. Много бързо строежа е пуснат в експлоатация (образец 16). Кой е строителя?

Та какъв е вида и марката на асаньора? Това, че сега е ок - нищо не значи. Всичко зависи от гаранционна и следгаранционна поддръжка. Своевременна смяна на консумативи. Ползване според предписания. > Етажна собственост>събираемост на суми

# 558
Бях писал по-рано да искам мнение за апартамент ново строителство,където спалнята граничи с асансьор.Днес успях да тествам за шумове, буквално си залепих ухото за стената докато се возиха по него нагоре-надолу и нямаше абсолютно нищо.Нито шум, нито вибрацийка. Пък колко хора ми казаха да бягам с 100 от такива Simple Smile Явно когато асаньора е добро качество,  това изобщо не е проблем

Е това е супер, както се казва - честито. И аз да се включа към питането - на коя фирма е асансьора?

Иначе като човек, който живее в стара сграда с 50 годишен асансьор, аз си го чувам перфектно и в двете ми спални, въпреки че моя апартамент е най-отдалечен от шахтата. Подкрепям напълно мнението, че е важно как върви поддръжката във времето. Даже дори не става въпрос само за събираемост на средствата за ремонтите, а да случите на фирма, която си върши дейността качествено и прилежно. Защото примерно в съседната сграда има същия 50 годишен асансьор, но там не се чува нищо. А съответно нашия е разсипан от нескопосани ремонти и няма друга фирма, дето да иска да си вкара тоя таралеж в гащите...

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 17:54 от usefulreplacement

# 559
# 560
Аман от далаверите им.А който вече си е закупил ателие,как ли ще се процедира там.

# 561
Това за Варна ли е?

# 562
  • Варна
Не вярвам парламента да прави изменения в закона само за Варна.

# 563
  • Варна
Отдавна подозирах това, че ще се случи. Ето, случи се. Сега искрено се надявам, е ще дадат възможност за хората в заварено положение да си уредят нещата сравнително лесно. Имам подозрения и за още един тип имоти, че ще го подхванат, но пак зависи кой управлява държавата и какви са му целите, идеите и схващанията.

# 564
https://www.facebook.com/varnenskastroitelnakompania/photos/pcb. … 2141173832683066/

най-високата сграда в района е 10 етажа, а това ще е 40 и ще се строи без никакво обществено обсъждане или най-малка идея как ще се отрази на трафика и инфраструктурата в района

въобще как е легално такова нещо

# 565
  • Варна
Някой да каже нещо за цените, за пазара. Много се умълчахте последните 3-4 месеца.

# 566
https://www.facebook.com/varnenskastroitelnakompania/photos/pcb. … 2141173832683066/

най-високата сграда в района е 10 етажа, а това ще е 40 и ще се строи без никакво обществено обсъждане или най-малка идея как ще се отрази на трафика и инфраструктурата в района

Ако се построи едва ли ще е в този си вид. То и гранда щеше да е с две кули и едва ли не небостъргач, но го знаем в действителност какво е.
Много рядко проектите не претърпяват огромни промени.

# 567

Ако се построи едва ли ще е в този си вид. То и гранда щеше да е с две кули и едва ли не небостъргач, но го знаем в действителност какво е.
Много рядко проектите не претърпяват огромни промени.

Ами, те вече продават апартаменти там и заявката е за небостъргач. Не знам колко по-ниско може да стане от проекта, че хем да е небостъргач, хем да изпълнят апартаментите на купилите там.

# 568
  • Варна
Защо да не се осъществи. Строи се високо и гледам навлиза това като практика, преди девет етажа бяха високо, сега са нещо нормално. Е, на Явор по 14-15 етажа ще са. Отделен въпрос, че тия хора не знам къде ще паркират, то трябва да има 40 етажа и надолу паркинги.

# 569
Penkoman,цените на имотите са БЕЗ КОМЕНТАР!!!
Нереално високи цени,с ниско качество....,на какво отгоре,незнам.
Едни и същи обяви се въртят в imot.bg,строителите строят и хвърчат в небесата и си мислят ,че ЗЛАТО продават!!!
Все още е рано,но до края на годината,ще се види ефекта от кризата и някои фалити.

Общи условия

Активация на акаунт