ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 834
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За някакви ластици за тренировки ми мрънка от два месеца, та ще ги видим и тях в Декатлон. Анцузите май му стават, но той ги облича толкова рядко, че май може да мине и без такива.
И едно коте ще отидем да видим и може би ще го вземем. Обаждах се по разни развъдници, но като споменах цените вкъщи, съпружието ме изгледа много показателно. Та така, ще стреляме на сляпо.
Ластици купувах от тренирай.ме. И нашата котка е прибрана от улицата. Със смесени чувства съм за момента, има навик да пикае извън тоалетната, когато я оставим сама за ден-два. Ще мисля докато захладнее, ако не се спогодим, ще стане истинска селска котка

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 13:54 от Любопитка

# 106
Нашата го прави само ако тоалетната е много зле, нечистена няколко дни. И то, пикае до нея. Поради което избягваме да я оставяме без никаква грижа повече от ден. Уговарям някой близък да намине. Лошото е, ако той не го направи.
Дано се възпита котето ви

# 107
  • София
Идеалният вариант за вземане на коте е от домашно котило (без значение със/без порода), отгледано поне до три месеца от майка си. За този период котетата усвояват хигиенни навици, как да прибират нокти и въобще социално поведение с хората. Още повече, че майката е свикнала с хората и предава това отношение на децата си.
В останалите случаи (а те хич не са малко) са възможни поведенчески проблеми - ходене извън тоалетната, хвърляне и драскане по краката на хората и т.н. И тук според мене само опитните коткари могат с много търпение и правилни мерки да променят нещата.
Ето ние имаме котка, знам на теория гореописаното, но нямам опит и не зная дали бих могла да се справя успешно в подобна ситуация.
Затова е добре човек наистина да се информира подробно и предварително и да знае с какво се захваща.
Много спасени котки, които търсят дом, са вече социализирани в приемни семейства и е добра идея човек да си вземе точно такова животинче.

# 108
  • София
Аха, ясно защо нашите 2-3 месечни взети котета са толкова възпитани. Аз очаквах да пикаят навред,  а те само където трябва.

# 109
Относно котаците-  Любопитка, опитайте с друг тип тоалетна. И да ако е мръсна си върши работата до нея. Нашият не харесва силиконовите, защото много бързо се вмирисват и сме на Сумо Кет, който пък изчезна от пазара покрай Короната, Сега е на някаква друга подобна, но явно повече му се забива между лапите, изкарва я чак в коридора.
Ако сме забравили да почистим и има някой у дома ходи и мяучи зверски.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 14:56 от скаридка

# 110
  • Варна
И аз смятам да сменя тоалетната. Сега е с някаква от растителни гранули, които се изхвърлят в тоалетната. Лесно се поддържа и е удобна за съседа, който се грижи за нея, докато ни няма. Първо беше с бетонит, тя е някак си по-ароматизирана и убива котешката миризма. Мисля да взема пак такава, когато сме си вкъщи и не пътуваме. Ясно ми е, че може да има проблеми и си е грижа. Момчетата искат куче, но ги познавам и знам, че няма да помагат. А това го намерихме бебе на улицата, дожал ни и е опит да видят, че гледането на животно вкъщи си е отговорно занимание. През октомври ще я кастрираме, ще видим как ще се държи след това.

# 111
  • Стара Загора

Кукумицинка Фиби на двора:))))
За тоалетната....да не би мястото на самата тоалетна да не и харесва? Моята Фиби е със закрита тоалетна като пълнежа вътре е от едрите пелети. Мирише на дърво у нас....аз обоняние нямам много,но който и да дойде у нас казва,че не мирише на котка. Аз също знам,че малко коте не е хубаво до три месеца да се отделя от майка си. Моята Фиби е от развъдник както бях писала по-рано през лятото. Синя кръв ръси чар на село в нашия случай:)))

# 112
  • София
Любопитка, ама тя е разкошна тази госпожица!
Запазете си я обезателно.
Пълно е с хора във ФБ, които се занимават със спасяване и отглеждане на котки, предполагам с удоволствие биха ви съдействали със съвети.
А ако текущо не сте с нея, може просто ужасно да ѝ липсвате и това да е нейният отговор.
И да, задължително я кастрирайте.
Желая ви успех.

# 113
Хера, би ли дала снимка на опаковката на тези пелети

# 114
  • София
Нашият уличен котак мъжки е ходил само два пъти извън котешката тоалетна. И двата пъти го бяхме оставили за около седмица. Или беше заради препълнената тоалетна, която наистина не им е приятна, или заради обида, че го оставяме. Беше си харесал пръстта на един фикус.
Оттогава периодично е стоял сам за около седмица лятото, като го подсигуряваме с храна и вода и не е правил нищо такова.

# 115
Aз ли съм изкуфяла, че не помня за 8 години в училище да са ми искали бележка при започване на училището. Онази малката зелена, която сега стана бяла, че детето е клинично здраво.
В ДГ след 3 дни отсъствие са ми я искали,  в училище за да се извинят отсъствията също, при лагери съм го водила за преглед и такава бележка .., но в началото на учебната година не помня да са ми искали такова нещо.
 В първата седмица носи само листа от ЛЛ с нанесени мерки и теглилки, ваксини и тн.. Но него го вадим още през август по време на профилактичния преглед и определено не е с валидност 3 дни.

# 116

Да ви представя Томас. Още не се е срещнал с нашия кокер, Оскар, защото него го бяхме оставили на вилата днес. Оскар обаче е страшно дружелюбен, свикнал е с дворните малки котета и вярвам, че бързо ще се спогодят. Котачето е много игриво и любопитно. След като разузна навсякъде из къщи, се излегна блажено на хладно на перваза край прозореца. Надявам се, че ще му е добре в нашето семейство.
Котките си имат характер. Казвала съм тук, че нашият Пухчо си беше доста особен. Хем на три месеца го взехме, имаше си братчета/сестричета, малко дете в родния му дом и въпреки всичко това си беше своенравен. Имаше една хубава карикатура, която видях преди време. Снимки на куче и котка. Текстът беше нещо от рода на "тези хора ме хранят, глезят ме, грижат се за мен, значи те са богове". Това го казва кучето. А на котката думите бяха "значи аз съм Бог" 🤣 Та и нашият Пухчо се изживяваше като главнокомандващия вкъщи. Ще видим сега този малък дребосък какъв характер ще прояви.

ПС, а тази Фиби я зърнах днес някъде из ФБ котешките групи. 😀

# 117
  • София
Ston, подходи по-предпазливо с ФБ групата Британска късокосместа.
Там са малко киселяци, особено за котета, които не са родословни. 😁
Да ви е жив и здрав Томас и много щастие заедно! ❤️

# 118
Red, аз по разните ФБ групи хич не се и ръгам. Чета от време на време, ако ме интересува нещо, но не се натискам да пиша. Така като се замисля, май извън тази тема, никъде не пиша редовно. Даже и в темата на малкия още не ми е станало интересно.

# 119
  • София
Ами аз навремето се наръгах във въпросната ФБ група, разбрах, че нямам родословна котка - ма то откъде да знае човек, като я вземе спонтанно от зоомагазин. Част от групата са интелигентни и сприхави, останалите пишат с ужасни правописни грешки. 🤣
Нищо общо с малкото ни общество тук.
Но пък се пообразовах по темата котки, та така.

Общи условия

Активация на акаунт