ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 257
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
И аз се прибрах от РС.
Със смесени чувства съм.
Учителите са готини, нищо общо с тези от предходтите три години, но ги усетих уплашени. Постоянно говореха за ДО, да научили децата еди какво си, преди да са започнали ДО...
Една учителка ми идваше да я нагушкам. Такава една блага, мила, с чувство за хумор, с добри очи. Стопля с присъствието си.
При все, че има климатик, не беше пуснат и едва си дишаше.

# 601
  • София
И аз бях на родителска среща на дребния. Домъчня ми за децата в 73то- ще бъдат с маски постоянно. На набора РС ще бъде на 15.09.

# 602
Вероятно няма да изтрае дълго заповедта в 73. СУ, тъй като противоречи на насоките на МОН. Няма да е първото им решение с подобна съдба. Предполагам има хора, които помнят прословутия механизъм за разпределение по профили.

# 603
Добре де, малко ще се похваля. 😁
Връчиха ни учебниците и няма нито една УТ, освен по АЕ.
Потвърдихме си мейлите, за да ни ни направят коректни профили в Школо.
Освен това официално всички родители сме поканени на откриването на учебната година. 😊
ъъъъ бре, вчера не ни поканиха??? От колко часа, още няма съобщение?

# 604
  • София
А в АК задължени ли са да се съобразят със заповедта? Предполагам, да, просто това, че са ЧУ ме обърква малко...

# 605
  • София
Хепи, в 10.00 на 15ти. 😊

# 606
Личното ми мнение е, че всички частни училища, които са регистрирани по ЗПУО, трябва да спазват насоките така, както спазват останалите нормативни актове в сферата на образованието. Лицензът означава не само права, но и задължения.

# 607
  • София
На род.ср. на малкия (5ти клас), казаха че за 5 забележки, че не се носят маски в общите части могат да изключват детето.

# 608
Аз съм гроги, но влизам да кажа само, че съм очарована. Подробности - като заредя батериите.

# 609
На род.ср. на малкия (5ти клас), казаха че за 5 забележки, че не се носят маски в общите части могат да изключват детето.
Може да ги посъветваш да четат по-малко медийни статии и повече - ЗПУО.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 23:18 от Анонимен

# 610
  • у дома...
Днес е била родителската среща и в 30—то. Един час седмично ще имат плуване, класната ни е млада жена. Утре ще се чуя с нея, че още сме в Дряново. Но първото впечатление на позната майка от класа е, че класната ни е амбициозна и доста надъхана.

# 611
При нас е космическа тишина - няма родителска, няма ни-що... Добре, че не съм някоя нервозна, че ще направя иначе пътека до училището...
По повод на маските - в Германия всяка провинция си е отделна губерния, та имам впечатления от две в двата края на територията - едните са с маски по цял ден като започнаха училище преди 10тина дена, другите са карали с маски около месец и от миналата седмица вече са без... Лекичко завиждам на вторите - в магазин или на закрито за 10-20 минути ОК, ама децата да са 8 часа на ден с тия парцали вече е пълна идиотщина /включвам часовете+градския/. Айде да минава зимата и да се свършва тая истерия...

# 612
  • София
Здравейте! В 31во е насрочена РС за утре.
Направих си профил в Школо, харесва ми като приложение, интуитивно. Посочили са класен ръководител за 8г- Румен Куманов. На сайта са качени учебниците и помагалата, ще учат първа смяна с начало 7:30.
Помогнете с предложения за читави маски? Моите за магазини ползват едни съвсем обикновени от плат, не са удобни за целодневно ползване, нито отговарят на някакъв стандарт. Предполагам е хубаво да са няколко, да се перат...
Също така има ли други гимназисти желаещи да ходят на РС? Моята се натиска да я взема с мен...

# 613
  • София
А в АК задължени ли са да се съобразят със заповедта? Предполагам, да, просто това, че са ЧУ ме обърква малко...
Насоките на МОН са скрепени със Заповед № РД-01-489 от 31.08.2020 г. на здравния министър, която изрично препраща към тях за организацията и провеждането на учебния процес, а тази заповед представлява общ административен акт, който е задължителен за всички. Собствеността на образователната институция няма значение.

# 614
  • у дома...
Моята девойка ще е втора смяна.

Общи условия

Активация на акаунт