ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 245
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И нашата родителска мина. Не съм очарована от госпожата, ама нейсе, ще е педантична май, това не е толкова зле. Но май е невротичка.
По повод маските - само в коридорите. По едно време като говореше годпожата вика : "После като минем дистанционно...." Демек едва ли не е сигурно. Имам чувството, че очакват бум или ще си го изфабрикуват.

# 631
  • София
На РС на малкия неофициално казаха, че ще е цяло чудо ако устискат до 1.11. присъствено...

# 632
  • София
Като чета темите за училищата във форума, установявам, че явно са започнали брожения сред учителите.
За една столична гимназия се предполага, че има напуснали учители заради Ковид, в други ще изискват маски и по време на час.
Ако трябва да сме честни, хората си имат основания за притеснения в крайна сметка.
Много е объркана ситуацията - няма криви и прави.
Ще видим докъде ще го докараме. Confused

# 633
  • София
И нашата родителска мина. Класната ни е млада и ми се струва, че децата ще я харесат. Работила е като учител, след това преводач и сега пак учител. Завършила е ФЕГ и после филология и говореше с голяма любов за езика. Предупреди ни да не се притесняваме от ниските оценки в началото и, че тя е започнала 8ми клас с порядъчно количество двойки. На мен много ми допадна. Каза, че ще ги учи не просто на френски език, а и на френските ценности и може за всичко, което ни притеснява да и звъним. Много ми хареса атмосферата, допадна ми и класната стая и въобще съм хепи  от всичко. Дано така остане. Каза ни учителите, които ще преподават (по БЕЛ е Даракчиева, която явно поема целият випуск, а за нея съм чувала само хубави неща). Ще учат в една стая на блокове от по 80 минути, препоръча да си носят храня, за да не става струпване в лавката, маски в общите части, а в стаята по желание. За евентуално ДО ще ползват Тиймс. Лошото е, че в 8в са казали, че при един болен ученик ще карантинират цялото училище, та да видим.
Видях се на живо с Мария и Доди преди родителската и седнахме на сладка приказка. Момичета страхотни сте да си знаете. Моят притеснителен младеж склони да се запознае с Ния, малката Доди и едно момченце с което ще е в един клас и е очарован от децата и заключи, че девойките са много готини и съжалява, че няма да са в един клас. Но нищо това не пречи в една гимназия са. После тайфата се е присъединила и към общата среща на випуска, която са си организирали и каза, че се е ръкувал с поне 30 човека, но имена не помни. Та така вече съм по-спокойна за неговата социализация, явно е пораснал и няма да има драми както беше в 5ти клас.
Та така много готин и ползотворен ден беше.
П.П. Helene на нас не ни казаха такова нещо за домашните, че няма да ги проверява класната, за да не пипа тетрадки, пък да видим. 

# 634
  • София
И аз вчера като попитах при евентуално ДО дали ще се ползват старите профили на децата, една майка реагира много изненадано и с неверие, че ще се стигне до това изобщо. Аз мисля, че е просто въпрос на време.
За непипането на тетрадките съм малко в шок. И всъщност цялата тази работа с повърхностите не мисля, че е съвсем така. Имам случаи около мен, при които не се зарази цялото семейство, а имаха болен вкъщи. Никак не подценявам вируса и съм за спазване на мерки, но някои неща ми идват в повече.

# 635
  • софия
От това пренатягане, хората съвсем са изтрещели. Кой се е заразил от пейка, дръжка или какъвто и да било предмет?
Не знам до кога и кого обслужва тази откровена простотия, но трябва да има разум и граница.

# 636
Не знам кои учители и колко се страхуват, но на нашата РС видях едни спокойни и загрижени хора, които силно се надяваха някой да не реши децата да минават пак ДО.
Самите учители си казват, че не могат да си вършат работата дистанционно и не го искат. Сега, сигурно има около 2-3 %, които са изтрещели, но не ми се струва да са мнозинство.
Звънче, много точно..Flowers Hibiscus

# 637
  • София
Преди известно време пуснаха изводи от немско проучване относно скоростта, с която се предава Ковид.
Нямаше абсолютно никакъв проблем за офис помещения, в които работят да кажем 5 души на 30 кв.м. Просто трябва да се проветрява на всеки час, за да се смени въздухът.
Обаче бяха установили, че в класна стая от 50 кв.м с 26 деца и 1 учител, ако има заразен в помещението, някъде след 5-10 минути вирусът започва да се предава по въздушно-капков път.
Та в този смисъл на мене ми е лесно да съм против маските, обаче ако бях учител над 50-те с някое и друго хронично заболяване, можеше и да мисля другояче.

# 638
Не познавам, слава Богу, учител, който да е паниран и да иска ДО да продължава и то незнайно до кога. До един намират за грешка това, което се случи втория срок на миналата учебна година.
Сигурно има и от другия модел, народ - всякакъв, но, както казах, слава Богу - не са ми лични познати.

# 639
  • софия
Аз също реагирах срещу постоянното носене на маските, което е задължително при нас. След това размислих и се опитах да се поставя в гледната точка на учителите, и за сега смятам да приема това. Е, няма да подхващам въпроса, че част от децата, вкл. моето и аз, носим маски, които не предпазват, но имаме нещо на лицето си. Около 70-80% от хората са така. "Маските" от плат имат ефект точно толкова, колкото и да си без тях.
НО не мога да приема, че няма да се пипат тетрадките и да се проверяват домашни. Тези учители пазаруват ли, возят ли се в ГТ?
Да, вирусът се предава по въздушно-капков път, а не по предметен път.

# 640
  • София
Да, разбира се.
Това с тетрадките е абсурдно вече.

# 641
Отдавна отрекоха предаване чрез повърхности, живот по 10 дни върху врати и прозорци и другите глупости за вируса.
Обаче явно много хора си им вярват. Или пък така им е по-удобно.

Въпрос: можем ли да извадим карта за ГТ само с бележник от миналата година? За София става въпрос.

# 642
  • софия
Въпрос: можем ли да извадим карта за ГТ само с бележник от миналата година? За София става въпрос.
Да, без никакъв проблем.

# 643
Еми пък има ръкавици - който иска, може да ги ползва ако се притеснява.
Нашите учители също не предпочитат ДО. Това ще си е голямо натоварване и за тях.
По принцип не съм фен на конспирациите, но при толкова знаци... явно ще ТРЯБВА да се увеличат официално заболелите по някаква причина. Фондове предполагам. И като се мине на ДО ще се поспестят държавни разходи - отопление и прочее.
И ще следя с интерес дали пак ще сложат КПП по градовете

# 644
Нашите домашни казаха, че ги искат на лист с името. А и за ковид пише, че върху хартия се задържа по-кратко. Това ми се видя разумно. Учителите и родителите не ми се видяха панирани от ситуацията, но и в никакъв случай не я неглижираха, което всъщност е съвсем нормално и разумно поведение. Всички бяха през цялото време с маски, никой не изрази несъгласие с тях. Официално ще се носят задължително само извън класната стая, в нея по желание - който иска. Започва се много внимателно учебната година, всички сме наясно, че може и да се превключи на дистанционно, все пак здравето е преди всичко. Няма да има почерпки, ще се закусва със закуски от къщи.

Общи условия

Активация на акаунт