Мама с нетърпение очаква, през ДЕКЕМВРИ бебче ще я радва!

• 17 887
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
Virginity, съвсем си се побъркала на темата кг-ми... Wink Това с куршума ме разсмя  Laughing
А за подуването - СlanG, ами аз ни месо много ям, ако изобщо, то е телешко и то по малко, не всеки ден...сладко изобщо не ям, въпреки че много обичах преди да забременея, тлъсто изобщо...въобще не знам от какво ми се подуват краката, а и уж изследванията ми са добри...нещо почвам да им нямам вяра на тия лаборатории в Тина Киркова!!!! И кръвната група май са ми объркали, щото ми викат, че съм 0-ва, а майка вика - В си! Оперирана съм като малка и тя е знаела, щото е трябвало да ми дава кръв...

За дигиталните термометри - и аз така знам, не са хич точни, аз имах такъв за базална t , но никаква работа не вършеше!

Вержи, това с пръстена наистина е проблем - аз моята халка се каня да я махна вече, че много ми набъбнаха пръстчетата...ама нали сме на 1 годинка още и мъжо ще се подтисне, пък и на мен не ми е гот без халката. После дано да си върна старите размери!...

# 76
  • Варна
 hahaha хахах Sarra ти мислиш майтап си правя  Joy
ей сега си щракнах 2 снимчици и ги качих в коремчета  Wink
само да не се уплашите  #Crazy  Flutter
главата ми е отрязана ама сама се снимах и не можах да се събера в кадър Rolling Eyes

и да ядем и да не ядем подуването няма да ни се размине Crossing Arms то си е от организма
може само да се ограничим за да е възможно по-леко   Rolling Eyes

# 77
# 78
  • Пловдив
Хей, мамчета, знаете ли колко тежат бебоците ви? Тази сутрин бях на преглед и чичо доктор каза, че вървим с 2 седмици напред. Вече сме 1.500кг!А съм само в началото на 7-я.

Аз самата съм качила около 9-10кг., но всичко ми е по корема и циците. Иначе в ръцете и краката съм хърба като преди. Но ще видим какво ще стане по-нататък - остават още цели 3 дълги месеца...
Иначе все още нищо не съм купила на бебешока. Но вляза ли в 8-я и аз ще се разтичам. Не се знае кога ще тръгне да излиза на бял свят, а искам всичко аз сама да избера и купя!

# 79
Малко спамя, но като се сещам поетапно за нещата... Все пак върнахте ме 7 години назад.
За ваничките. Тези които са със стойки вършат работа за 1-2 месеца защото са много малки. Ако ви предложат такава на заем -ОК , но да се купува не е рентабилна. Умалява много бързо, на 2-3 месеца бебето прави много движения и се заиграва във водата и тъй като коритцето е вече малко движенията са му ограничени и то се дразни. Самото нещо макар и сгъваемо заема място и изисква постоянна поддръжка ( разбирай почистване заради допира с вода, т.е. всички чупки, ъгълчета, тръбички и т.н. ) тъй като завъждат гъбички. Масичката за повиване която върви с комплекта отдолу е шперплатова и започва да гние от мокрото. Ако се използва в банята съответно се внася и изнася непрекъснато, и пречи ако се държи в коридора например. Ако в стаята също + че е потенциялна прахосъбирачка която се бърше всеки ден. Да не говорим за разхождането през целия апартамент с кофи вода мръсни и чисти които ако ги носи моят мъж неминуемо се разливат "без да искат на паркета" което означава че след цялата дандания по къпането следва бърсане и на паркета, скандал че никой не ти уважава труда и съответно поредната нощ с отделни завивки. Това в кръга на майтапа де, но не е много далеч от истината. Та да продължа след като умалее на бебето и не я ползвате вече идва ред на нейното махане от апартамента, ОБАЧЕ следва : Другата седмица като ходя на там, Ще кажа на майка ми да я вземе, днес имам много работа, колата се развали. В нашия случай. Сигурна съм че и вашите мъже не са по различни. Повиването може да става и на спалнята и беше по-удобно за мен защото рафта с бебешките неща ми беше там и най важното не се налагаше да стоя права, което в първите месеци си е направо... нема значение секцио или нормално раждане.
Аде пак стига докът се присетя друго нещо

# 80
Здравейте майчета! Напълно споделям мнението на ClanG по изказаните досега от нея съвети. Аз се чудя за коритцето - дали да взимаме ново или да ползваме това на баткото, след старателно измиване разбира се. Тези неща просто не са от най-малките и си заемат място. И за термометрите - нашият батко все още не иска да стои мирен и реве като се налага да мерим температурата. Добре, че е от децата, които почти никога не вдигат температура.  Досега 3 пъти общо за три години и половина, като първият път беше свързано с избиването на кътници. Аз също още нищо не купувам, но и не смятам много неща да купя. Само нещо новичко за изписването и козметиката. Пък ако е момиче после ще набавим и нещо в розовичко. Една баба, приятелка на баба ми, много настояваше да ми оплете пелена - оказа се, че е доста приятна.  Но искам да вземем двуетажно легло, за да може баткото да спи отгоре, че ще сме в една стая и не разполагаме с много пространство.  Но те са едни цени - над 800 лв навсякъде - тези, които ми харесват.
Много усмивки днес в последния слънчев ден!  От утре щяло да се разваля времето.

# 81
Бети , двуетажното легло наистина пести място но...е много много опасно. Не те съветвам в никой случай да взимаш. По една случайност свекър ми е неврохирург, и като му казах че искаме такова забрани категорично. на  негов колега детето - то вече не е дете но е в инвалидна количка. Каза че всяка седмица идват при него семейства с по малко или повече наранени деца от такива легла.

# 82
  • Русе
Betty L. и ние четирима ще бъдем в една стая.Баткото ако иска можем да му преместим леглото в друга стая,но засега не иска,мисля,че ще се чувства изолиран и за това всички заедно.За термометрите пресен пример от вчера - малкия вдигна температура .На живачния показваше 38.5,а на дигиталния имам Чико 37,8.Цяла седмица има температура.Вече изпи един антибиотик за 20лв.,днес му изписа за 30лв.,два сиропа за кашлица,преглед 15лв и снимка му направиха,че имаха съмнение за пневмония и като удариш чертата 100лв ти струва една болест.Но аз като отида на лекар му казвам да изписва най- хубавия антибиотик за детето и за това при лична не ходя тя освен оспамокс друго не знае.
VELLA много голямо бебе пу-пу.Аз съм на ЖК на 15 надявам се да ми кажат,че сме поне килце.

# 83
  • sofia
Маминки, аз пак имам проблем..... Sad
  След двете проби на трикратната стерилна урина дето дадох / до сега не бях давала, за първи път ми правят това изследване/, днес ми подметнаха в лаборатотията като занесох и последната трета проба, че имам стафилококи Shocked Господи, какво е това, ще се побъркам до понеделник докато ги отнеса на докторката smile3511

# 84
Споко, спешно ще пиеш антибиотик, за да не заразиш бебето при раждането. Моето го заразиха в родилния дом и седяхме една седмица на гентамицин (1992) тогава още го даваха на деца. Като се прибрахме прочетох че уврежда слуха и зрението на новородените. Не ме питай колко пари и изследвания направихме, и как съм чакала докато се убедя че чува и вижда.
Всъщност аз се оплаквам от антибиотика , но за стафилокока знам че е лошо за бебето. Ако започнеш веднага лечение няма какво да се притесняваш, до раждането имамного време. Първо се увери че имаш изобщо.

# 85
ClanG, много благодаря за съвета. Хич не ми стигаше до ума, че детето може да пада отгоре. Притесняваше ме само да не пада от стълбата, та бяхме решили да вземем стълбички във вид на шкафчета. Леле, съвсем ми го няма мозъкът напоследък. Но със сигурност ме накара да се замисля и може би ще се откажем от този вариант.

# 86
ClanG, първо искам да те поздравя и да ти благодаря много за полезните съвети. Освен това се хилех на глас в офиса, докато четях това с отделните завивки...
Та, в крайна сметка в какво да къпя бебето, като моята "баня" е всичко на всичко 1 на 2 м - тоалетна и душ, по-малко мокро помещение едва ли сте виждали, аз не бях, преди да срещна любимия.

# 87
  • Бургас
Привет сладурки  Hug
ClanG супер си, незнам за другите, ама аз попивам всичко, което напишеш като гъбичка, даже се чудя - да зема разпечатам твойте постери?!
Ми килцата и на мен са ми болна тема, ама се гледам да го обръщам  на шега, щото иначе ..... Cry    пфу отиде ми спортната фигура на кино...... - +7 съм ама не ги трупам кат вас на корем и гърди, а само на дупе и кълки, ужас, иначе от кръста на горе никва промяна. Даже лека диетка съм си вкарала, през деня ям плодове, ама в изобилие без да се оставям да ми стърже и ядки, вечер зеленчуци и лека манджичка с черен хляб .... ама пак си трупам, оп чакай, че се олях с обяснението по манджите.
Sarra аз моята халка вече я махнах, уплаших се една сутрин като не можах да я извадя ....
пък и банята ми е като твойта 1 на 1 въобще незнам къде ще го къпим това дете....., ако ви кажа, че и тераса нямаме....... абе не ми се разправя направо.......ама нали съм си непоправим оптимист, гледам главата да ми е пълна с други положителни мисли и не се давам на депресията
Virginity    ама са ни хубави татковците, нали  Wink хем голям, хем кат мецан - добричък

# 88
ClanG само да знаеш от кога те чакам да се отпушиш.....знаех си, че ако почнеш няма да имаш спиране  Grinning Продължавай и ще съм ти винаги благодарна, само гледай да не ни зарежеш като родиш  Hug

Аз моята халка я махнах преди около месец. За съжаление не съм като вас.....слагам кила навсякъде.....ръце, крака, дупе, бутове, гърди, талия отдавна нямам  Cry Аз ли съм най-голямото прасе с + 11 кг  Confused Има ли друга мама с толкова качени килограми  Rolling Eyes
Уж не ям повече от преди, защо така бързо качвам килограми  Cry

Хей и моя тати е хем голям, хем мецан  Joy Той е 1,88, а аз съм миньонче - 1,58. Чувствам голяма сигурност до него....абе по-готин и добър тати от моя няма  Sunglasses

# 89
  • Варна
много е хубаво като се гушнеш и да се изгубиш в мецан  Hug Heart Eyes
и като ги погледнеш едни страшни огромни а те такива душици отвътре меки като пресен селски хляб  Hug
не виждам коментари за новата ми снимка  newsm78 явно още не сте я видели  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт