Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 31 866
  • 801
  •   1
Отговори
# 75
При нас е друго, Контеса, тук при минус 20 е наистина много студено и много трудно се пътува в града. Но имаме само по два-три такива дни в годината.
Да стигнем здрави до средата на зимата, то ще си покаже.

# 76
А учебниците и тетрадките как ще се дезинфекцират у дома всеки ден?

# 77
При нас е друго, тук при минус 20 е наистина много студено и много трудно се пътува в града. Но имаме само по два-три такива дни в годината.
Да стигнем здрави до средата на зимата, то ще си покаже.
Ясно, разбрах.

При нас такива дни са повечето през зимата.
Когато стане -45 спират училищните автобуси, но у-щата са отворени и трябва да си закараш и взмеш детето. Помня как в няколко седмици с -48 градуса целият им клас си беше пълен (даже имахме 2 дни с -65 градуса)  и как четях тук колко дървени, зимни и грипни ваканции са децата в Б-я постоянно, а тук никога не затварят у-щето и няма нищо подобно.

# 78
  • Варна
Ами явно там сте се приспособили към такива температури. Тук са рядкост и не можем да сравняваме нещата. Аз на подобни температури не бих живяла изобщо.

# 79
Ами явно там сте се приспособили към такива температури. Тук са рядкост и не можем да сравняваме нещата. Аз на подобни температури не бих живяла изобщо.
Да, свиква се.

Замина щерката. Цял ден ще я мисля. Още от сега чакам 4 часа.
Утре си е вкъщи, а в четвъртък пак нейната група ще е на училище. Петък вкъщи и в понеделник всички заедно вече на училище. Бог да ги пази и закриля!
У

# 80
Само за сравнение - девер ми живее в САЩ и  в техния щат вали сняг много рядко - ако случайно предстоят такива 2-3 дни около нулата и със сняг - веднага затварят училищата и обявяват ваканция. Нито имат зимни гуми, нито настилката позволява да има заледяване. Отделно много хора получават измръзвания, има и починали дори - бездомници и не само - просто не преценяват как да излязат облечени и ако стане проблем - например задръстване заради лек снежец или заледяване, в което не дай си Боже да им свърши бензина и почват да ги събират по магистралите с линейки. Така, че и обратното го има. Хахах Съжалявам, че отклоних малко темата. Чакаме да видим сега как точно ще го организират това ДО.

# 81
  • София
О, чудо! - появи се някаква информация за провеждането на 15-и и в училището на Врячо... Значи, 4 випуска трябва да преминат през парадния вход на път за стаите си в рамките на 10 минути. През турникетите... дори и да се движат свободно... това май е една от онези задачи за крави, минаващи през врати, в които кравите е добре да преминават под формата на добре пресирана и дехидратирана пастърма. Туй добре - обаче някой знае ли какво означава "крайно дезинфекция"?  Ако възрастно лице (не се отнася за децата) даде положителен резултат се извършва продължително проветряване, влажно почистване (демек мокър парцал вместо сух такъв?)  и крайна дезинфекция на повърхностите, ... до които лицето е имало контакт в последните 48 часа (случайно избран период, предполагам). Само искам да разбера: кога дезинфекцията е крайна, кога - начална и кога - междинна???

# 82
  • Ямбол
Ех, толкова много обяснения споделени тук за дигитализацията, а едно елементарно търсене в Гугъл да не направиш, че да разбереш какво е крайна дезинфекция.

# 83
  • София
Лиляна, кое не сме разбрали за дезинфекцията?
В момента това, което гледат като репортажи е абсурдно. На теория всичко хубаво, но някой направил ли си е труда да хване хрономерът и да засече и да си представи изобщо как ще се случват нещата? Има достатъчно данни наготово - за стадиони, за потоци в учреждения и т.н. Обаче тук сме възрожденски ентусиасти - важното е, че има рамка на входа с "можете да минете, добре дошли", саксиите по средата на коридора. А за едната изолационна стая ми стана много мило направо - има компютър, панерче с моливи и фулмастри. Само си представих как децата напипват здраво клавиатурата, а моливите и фулмастрите и те са напипани от всякакви деца със сополивите пръстчета. Точно там дезинфекция?

# 84
Аз също се замислих за учебниците и принадлежностите, които ще се търкалят по чинове, някои ще падат и на земята. След това ще се извадят в къщи и ще се поставят навсякъде. Възможно ли е дете да се сети да ги дезинфекцира един по един преди да ги вади от чантата? Съмнително.

# 85
Целите на правителството/държавата/ и на някои майки доста се различават. Идеята на първите е да се забавя разпространението на вируса, докато вторите си мислят как да го избегнат.
Няма как при различни цели да искате да има еднакви мерки.

# 86
  • Бургас
Ето какво казва Гугъл за крайната дезинфекция.
http://bg.medicine-guidebook.com/terapiya-anesteziologiya-intens … uchitelnay~1.html
Мен обаче много ме съмнява да направят всичкото това нещо. То в болниците не дезинфекцират така, камоли в училищата.

# 87
  • Варна
Честно казано не ми е минало през ума да се притеснявам за учебниците, както не ме притеснява, че пазарувам и нося вкъщи разни неща ежедневно. Не дезинфекцирам покупките си, нито дрехите си. Все пак нито ще ги ядат тези учебници, нито ще ги правят на хартиени чинийки и ще ядат от тях, нито ще си бършат носовете с тях. Притеснява ме пребиваването в затворено помещение с потенциални вирусоносители в реално време, а не ползването на евентуално замърсени предмети.

# 88
Целите на правителството/държавата/ и на някои майки доста се различават. Идеята на първите е да се забавя разпространението на вируса, докато вторите си мислят как да го избегнат.
Няма как при различни цели да искате да има еднакви мерки.

Забавянето на разпространението на вируса става точно като някои го избегнат максимално дълго, а дай Боже и въобще.

# 89
Учебниците се бях замислила само дали ще са нови или вече ползвани. В ползваните и сопол може да намериш, и остатъци от храна. Но през учебната година си ги мърля само ползвателя, ако наистина им напомнят да мият и дезинфекцират ръце, може и да не са толкова зле тази. Иначе наистина много се цапат, аз забърсвах от време на време облеклата още преди пандемията, че ме беше гнус да ги мотае по леглата - чернилка си пускаха. Нали направиха шкафчета във всички училища, ще си стоят там на целодневните.

Общи условия

Активация на акаунт