Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 219
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова коментира възможностите за неприсъствено образование тази година.

https://bntnews.bg/news/tanya-mihailova-nenoseneto-na-maski-v-kl … kOhzGypmizj5kcaLI

# 226
Добре де, аз едно не мога да разбера. Уж работите отговарна висококвалифицирана работа. Предполага се и добре платена. Толкоз ли не можете да си позволите 3-4-5 дни да платите на гледачка да ви гледа болното дете в къщи, ами трябва да го карате на градина, щото трябва да си работите отговорната работа. И винаги съм се чудила какво работят разни съфорумки, които по цял ден киснат във форума.

, гледането на деца не е въпрос на пари. Те просто са съпътстваща необходимост. Пожелавам ти един ден да го разбереш.

Като не е въпрос на пари, значи можете да платите на някой да го гледа докато е болно.

Ти в коя държава живееш???? Това не са ти Щатите, в които е пълно с агенции за гледачи и във всеки момент, в който имаш необходимост звъниш и гледачката ти е цъфнала на вратата! Къде можеш да намериш човек от днес за вчера, за да гледа детето?!?! Да е проверен, сигурен и т.н.Нещо не се сещам. Явно много филми гледате и живеете в много паралелна реалност много от хората, които пишете в този форум.
Това не оправдава родителите, за които да си водят болното дете е перманентно състояние на духа, а те си киснат по кафенетата. Тук говорим за хора, които наистина са поставени в затруднено положение!

Хората, които могат да си го позволят, обикновено плащат някаква по-малка сума (обикновено на пенсионер/ка в близост) и пълната сума - когато се налага целодневно гледане. Хората, които не могат да си го позволят, вземат болничен. Хората, които са безотговорни, вкарват други в болница.[/blue]
Глупости. Кога последно си наемала гледачка? Какво знаеш ти за всичките хиляди работодатели? Абе ти можеш ли да не оспамиш темата.... Дори не искам да ти чета писанията. А да не говорим, че това крещящо синьо адски дразни - направо за  диагноза е.

# 227
  • София
"Защото дори и ние трудно бихме издържали 6 часа с маска!?
И това го казва заместник-МИНИСТЪР!?
Тя какво, на работа не ходи ли? Или ходи за по под 6 часа!?
Как тъй хората издържат по 12 часови смени, пък тя, горкичката, 6 часа няма да издържи!?

Скрит текст:
Добре де, аз едно не мога да разбера. Уж работите отговарна висококвалифицирана работа. Предполага се и добре платена. Толкоз ли не можете да си позволите 3-4-5 дни да платите на гледачка да ви гледа болното дете в къщи, ами трябва да го карате на градина, щото трябва да си работите отговорната работа. И винаги съм се чудила какво работят разни съфорумки, които по цял ден киснат във форума.

, гледането на деца не е въпрос на пари. Те просто са съпътстваща необходимост. Пожелавам ти един ден да го разбереш.

Като не е въпрос на пари, значи можете да платите на някой да го гледа докато е болно.

Ти в коя държава живееш???? Това не са ти Щатите, в които е пълно с агенции за гледачи и във всеки момент, в който имаш необходимост звъниш и гледачката ти е цъфнала на вратата! Къде можеш да намериш човек от днес за вчера, за да гледа детето?!?! Да е проверен, сигурен и т.н.Нещо не се сещам. Явно много филми гледате и живеете в много паралелна реалност много от хората, които пишете в този форум.
Това не оправдава родителите, за които да си водят болното дете е перманентно състояние на духа, а те си киснат по кафенетата. Тук говорим за хора, които наистина са поставени в затруднено положение!

Хората, които могат да си го позволят, обикновено плащат някаква по-малка сума (обикновено на пенсионер/ка в близост) и пълната сума - когато се налага целодневно гледане. Хората, които не могат да си го позволят, вземат болничен. Хората, които са безотговорни, вкарват други в болница.[/blue]
Глупости. Кога последно си наемала гледачка? Какво знаеш ти за всичките хиляди работодатели? Абе ти можеш ли да не оспамиш темата.... Дори не искам да ти чета писанията. А да не говорим, че това крещящо синьо адски дразни - направо за  диагноза е.

1. Четенето НЕ е задължително.
2. Не знам нищо за хилядите (те са повече, ама както и да е) работодатели. Не работя в Инспекция по труда, не ме интересува. Ако имате оплакване от работодателя си, отправете го натам, не към мен.
3. Никога не съм наемала гледачка. Не мога да си го позволя - винаги съм ползвала болничен за болно дете.
4. Ако проблемите не се прехвърлят от болната глава на здравата - или от родителите на болни деца към здравите - никой няма да ви дава съвети какво и как да правите. Т.е. по принцип това е въпрос да добра воля и желание за помощ, съветите, а по принцип отговорите на тези въпроси е следвало да си дадете още преди да заченете. Да потърсите подходящ работодател и т.н. Никой не ви е длъжен да прави тези неща вместо вас, възрастни хора сте.

5. Не помня кодовете на всички цветове, а в тази точно тема (вероятно съм я отворила преди изчистване) не виждам цветовете за избор.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:19 от katiABV

# 228
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова коментира възможностите за неприсъствено образование тази година.

https://bntnews.bg/news/tanya-mihailova-nenoseneto-na-maski-v-kl … kOhzGypmizj5kcaLI

Последно какво се реши - може или не може ДО по желание на родителите? Защото от казаното в този материал излиза, че остава старото положение - само по медицински и прочие причини.

Извинения, ако вече е казано някъде, покажете ми, моля. До вчера мислех моето да започва присъствено, но днес попаднах на тази тема и ми се насложи върху потресаващите впечатления от родителската среща, където половината родители и учителката се обединиха около лозунга "Вирос нема". Та нещо рязко ми се променя мнението.

# 229
ДО не може. Може дневна форма на обучение в електронна среда.

# 230
А разликата е ..... ?

# 231
На 9. септември законопроектът за изменение и допълнение на ЗПУО мина на второ четене в пленарна зала.
Вероятно във вторник ще бъде обнародван в ДВ. Ако текстът, преложен от комисията е минал без изменения, всеки родител може да подаде заявление за преминаване на обучение в електронна среда от разстояние. Трябва да подадете заявление в училището, в което се обучава ученикът в момента. Тъй като, когато не са налице здравословни причини, се изисква разрешение от РУО, възможно е да е необходимо копие и за там.

А разликата е ..... ?
Че дистанционната форма на обучение е предвидена за определени случаи, но за мен най-същественото е, че при нея има присъствени изпити за определяне на срочни и годишни оценки. При ОЕСР не се сменя формата на обучение.

# 232
Нарича се обучение в ел. среда.
До 15.09 трябва да подадете заявление до директора в училище, че искате такова обучение. Трябва да ви дадат входящ номер на заявлението. Същото заявление се подава и към РУО.
После ще решат дали от вашето училище могат да ви осигурят такова обучение-да инсталират камери и да гледате уроците. Ако не могат, трябва да се запишете към училище-център за такова обучение. Това разбрах аз досега.

Едит: писали сме заедно с Дидева.

# 233
До 15.09 трябва да подадете заявление до директора в училище, че искате такова обучение. Трябва да ви дадат входящ номер на заявлението. Същото заявление се подава и към РУО.
После ще решат дали от вашето училише могат да ви осугурят такова обучение-да инсталират камери и да гледате уроците. Ако не могат, трябв ада се запишете към училище-център за такова обучение. Това разбрах аз досега.
Супер ... училище център. Ми ако е ПГ как точно ще преподават специалните предмети?

# 234
  • Бургас
Скрит текст:

Глупости. Кога последно си наемала гледачка? Какво знаеш ти за всичките хиляди работодатели? Абе ти можеш ли да не оспамиш темата.... Дори не искам да ти чета писанията. А да не говорим, че това крещящо синьо адски дразни - направо за  диагноза е.

В нашия блок има една пенсионирана медицинска сестра. Отзовава се на такива повиквания за почасово гледане. Не живеем в САЩ.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 16:30 от Irene Adler

# 235
Аз мисля, че трябва малко по-полека с квалификациите кой е отговорен, безотговорен и егоистичен. Защото през годините се нагледах на родители, които си пазят децата като писани яйца от боледуване и съответно децата им не могат да изградят имунитет. Лекуват ги често и излишно с антибиотици, държат ги по-дълго от нормалното у дома. Това не е ли безотговорно? В Канада прочетохте - рядко боледуват повече от 2 дни, хем за какви студове става въпрос. А ние тука сочим с пръст хората, които искат да постигнат излизане от стъкления похлупак. Хайде да не прекаляваме.
Да, повече от 1-2 дни и уикенда не съм виждала дете да се държи у дома болно.

Скрит текст:
Идват на ясла, градина и у-ще кашлящи  дълго и със сополи, но тук регулациите са такива, че това не са симптоми, заради които да можеш да пратиш дете у дома.

Освен ако няма Т над 38 градуса или не повръща или има диария, не можеш легално да откажеш присъствие на дете, дори и да има кашлица от 3-4 седмици. Може учителя да предложи да се иде до лекаря, защото кашлицата е дълга, но родителя преценява дали да отиде и като отиде все се оказва остатъчна кащлица от боледуване и детето си идва всеки ден.

Не познавам гледачка, която да иска да идва 1-2 седмици при едно болно дете, а другата при друго болно. Навсякъде хората искат постоянна работа със здрави деца, които ако са болни ги гледат, но не различни семейства за по няколко дни тук и там.
Пенсиониран човек ще има още по-голям риск за здравето да гледа болно дете и не бих наела и изложила на риск такъв. Също както и баба и дядо също.

Иначе навсякъде се казва, че ако нещо не ви харесва сте свободни да изберете домашно обучение за децата си.
Жалко, но факт. ДО досега е било опция на деца със заболявания, имаше 1 месец когато всеки можеше, в тази ситуация, да го избере, но ще се ограничи като опция и за нас.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 16:03 от Анонимен

# 236
  • Майничка
За Южна България за такъв център е определена ОМГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Друг не съм разбрала да има.

# 237
Извън спора дали трябва или не децата да се водят болни на училище, не мога да си представя как се чувства човек с т 37.8 примерно цял ден в прашна среда с течаш като река нос? При грип човек спокойно може и седмица да откара с т и да се чувства парцал. И за какво-за големите знания, дето ще ги получи за петте дена в училище? Напушва ме смях просто, особено като се има предвид, че най-боледуващи са в малките класове, където нищо сложно не учат.

Ако е ОМГ в Пловдив, децата ще имат късмет. Само не разбрах как ще става изпитването?

# 238
На 9. септември законопроектът за изменение и допълнение на ЗПУО мина на второ четене в пленарна зала.
Вероятно във вторник ще бъде обнародван в ДВ. Ако текстът, преложен от комисията е минал без изменения, всеки родител може да подаде заявление за преминаване на обучение в електронна среда от разстояние. Трябва да подадете заявление в училището, в което се обучава ученикът в момента. Тъй като, когато не са налице здравословни причини, се изисква разрешение от РУО, възможно е да е необходимо копие и за там.

А разликата е ..... ?
Че дистанционната форма на обучение е предвидена за определени случаи, но за мен най-същественото е, че при нея има присъствени изпити за определяне на срочни и годишни оценки. При ОЕСР не се сменя формата на обучение.

После ще решат дали от вашето училище могат да ви осигурят такова обучение-да инсталират камери и да гледате уроците. Ако не могат, трябва да се запишете към училище-център за такова обучение. Това разбрах аз досега.

Едит: писали сме заедно с Дидева.

Благодаря много на всички отговорили.Simple Smile

# 239
А аз днес взимах проба за тест за ковид на един дядо. Чакаме резултат утре.
Отрицателен

Общи условия

Активация на акаунт