Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 200
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Това преиграване с носенето на маски в училище вече е прекалено! Децата ще носят маски максимум по 10-ина минути няколко пъти на ден и няма никаква драма в това.
Виждам, че се заформят протести, бойкоти и какви ли не други мероприятия, защото родителите не са успели за 6 месеца да научат децата си да спазват определени хигиенни норми. И да не ми говорят, че щели да се задушат - пълно безумие, мрънкане, нежелание да се спазват правила и малоумие. По този начин поставят в риск околните, а това трябва да е наказуемо и да се налагат глоби.
Самият министър няколко пъти се изказа най-разумно и добронамерено, че решението за носене на маски само в междучасията и в общите помещения, а не непрекъснато в час, е взето именно, за да бъдат максимално облекчени децата. Учениците с медицински проблеми ще бъдат освободени от това задължение въз основа на удостоверение от съответния лекар.   
Едно поколение от все недоволни и мрънкащи хора възпитава друго подобно безотговорно потомство. Изглежда пресилено, но е факт.

# 391
Ще носят к в ГТ, ма там си е нужно, макар че вчера ползвах ГТ и поне половината хора не бяха с маски. За ГТ да въведат и ръкавици, толкова е гнусно Sad Имаше и един пияница. Необезпокояван, без билет, маска...

# 392
Дневна форма на обучение в електронна среда. Би трябвало да е ДФОЕСР.Joy
Не знам дали е пропаганда., но дори се появи чисто нова тема за заявленията. Или не се чете, или има някаква друга причина.
може ли линк?

# 393
  • Варна
Чак пък пропаганда, хайде, моля ви! Просто се разяснява, има хора, които не са чували за тази опция, за тази нова форма. И как да чуят, като в 90% от училищата не са чували? И в РУО-тата не бяха чували. Колкото повече информация, толкова по-добре. Въобще не допускам някой привърженик на присъственото да се поддаде на пропагандата в тая или която и да е друга тема.

# 394
  • София
Ще носят к в ГТ, ма там си е нужно, макар че вчера ползвах ГТ и поне половината хора не бяха с маски. За ГТ да въведат и ръкавици, толкова е гнусно Sad Имаше и един пияница. Необезпокояван, без билет, маска...

Така е, когато липсва контрол и се разчита единствено на "отговорността" на индивида.
Не само в училище, в ГТ, в аптеките, но и във всяко друго затворено публично помещение се носят маски. Децата трябва да го знаят и да са научени да го спазват. Не виждам някакъв проблем от носенето на маски при моите две деца. Големият е в 7 клас и в момента ходи на индивидуални уроци по два предмета, където му се налага да стои с маска по два часа няколко пъти в седмицата.
Държа на присъственото обучение в училище, но трябва да се спазват правилата, за да не преминем всички на дистанционно. За мен това е много по-пагубно за децата от носенето на маски.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 12:36 от Inanna

# 395
А шведите не носят маски в училище ......

# 396
А шведите не носят маски в училище ......

Шведите също така не дават кислород на влошените случаи, дават им морфин, за да си отидат тихо. Една спестена от бюджета пенсия. Не ги давай за пример.

# 397
  • София
Шведите, ах, шведите! Шведите и мерки спазваха, за които ние можем само да мечтаем като поведение и съзнание, дори тук се писа и за ваксините как не са задължителни, но хората се ваксинират на 90 процента, и за класовете, и за дистанцията.
Ако ще се сещаме за разни държави, нека се сетим и за Италия, когато се говореше, че домовете са пламнали, защото на персонала са му забранили да носи маски, защото пациентите се плашели.
За мен интригата е къде е границата между рационалните, медицинските въпроси за предпазването и т.н. и между социалните, емоционалните, икономическите и политическите въпроси.

# 398
Интригата е точно в границите, много си права. Затова дискутираме. За мен маски в училище за ученици до 7 клас в час е извън границата на необходими мерки.

Шведите и държавата им са ми много антипатични по ред причини, ползвам ги за пример за ползата или липсата на такава от целодневното носене на маски в училище.

# 399
  • София
Ще го кажа така - когато станем като шведите, тогава и ще може да си говорим за маските. Кое от това, което шведите имат като ресурси и ние го имаме (всякакъв ресурс, плюс човешкия такъв), за да ни остане кахър за маските?

# 400
При нас нали няма да се носят маски целодневно в училище. Затова и няма какво да се роптае предварително срещу нещо, което не се изисква.

В Гърция например тръгват с маски. Тъкмо ще сравним има ли разлика.

# 401
Те гърците с SMS ходиха за хляб. И испанците. На мен лично това ми се струваше безумно ограничение. Повечето решения за борба с вируса са политически решения, демек колко сме загрижени и ви пазим.
Всъщност глупавите забрани не помагат, само изнервят хората. Ограниченията трябва да са смислени, да са обяснени много добре, да са разгласени и мотивирани и да не противоречат на здравия разум.

# 402
Надявам се не се докараме като Испания по време на ограниченията, за да започне да ни се вижда смислено.

# 403
  • Mediterraneo
Испанците никога не са ходили със смс за хляб.

# 404
  • София
Вероятно ръстът на заразените е свързан с неспазаване на мерките в частния живот и в офисите - събират се роднини и приятели, които не спазват дистанция, както и служителите по офисите не ходят вътре в работните помещения с маски, заразяват се, а после го пренасят в семейството...
Има една особеност при спазването на мерките - трябва да се спазват повсеместно и без никакви изключения, за да бъдат максимално ефективни. А дисциплината не е силна черта на повечето хора...
Испанците и италианците дадоха твърде много жертви. Затова знаят цената и не протестират. Дано не се налага и ние да я узнаем, каквито сме многознайковци.

Общи условия

Активация на акаунт